Újpest: ismét végrehajtást rendeltek el a lila-fehérek ellen

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.07.30. 10:30
null
Végrehajtást rendeltek el az Újpest FC ellen – a képen a klub többségi tulajdonosa, Roderick Duchatelet fogja a fejét (Fotó: Török Attila, NS Archív)
A Menedzsment Fórum beszámolója szerint végrehajtás indul az Újpest FC-t versenyeztető többségi tulajdonos, az Újpest 1885 Futball Kft.-vel szemben. Egy meg nem nevezett magánszemély 16.51 millió forintot és annak késedelmi kamatát követeli Roderick Duchatelet cégétől.


Újfent rendezetlen anyagi ügye keletkezett a lila-fehér futballcsapat mögött álló Újpest 1885 Futball Kft.-nek. A Fővárosi Bíróság 2020. június 18-án ugyanis elrendelte a végrehajtást a társaság ellen, melyet a cégbíróság június 30-án be is jegyzett a cégkivonatba – olvasható az mfor.hu-n.

A lap emlékeztet, nem ez az első ilyen ügye az Újpest FC-t versenyeztető cégnek: legutóbb tavaly októberben, majd előtte 2018 novemberében és szeptemberében is belecsúsztak egy-egy ilyen szituációba.

A mostani végrehajtást egy budapesti magánszemély indította el a klub ellen. A végrehajtási lap szerint a követelés összege a klub szintjén és gazdálkodását nézve nem nevezhető teljesíthetetlen összegnek. Az Újpest 1885 Futball Kft-től 16.51 millió forintot követel a magánszemély.

A végrehajtási lap alapján a végrehajtást a „bárhol fellelhető vagyontárgyra” kérték. Ennek megjelölése egyébként tipikusnak tekinthető olyan esetekben, amikor a végrehajtást kérő az adós konkrét vagyontárgyairól nem rendelkezik információval – teszi hozzá az mfor.hu, amely megjegyzi, az ügy vélhetően nem fog végigmenni.

A végrehajtással kapcsolatban a lap kereste az Újpest FC kommunikációs osztályát, a klub csütörtök délután válaszolt, az új információk itt olvashatóak!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik