Zsótér Donát nem foglalkozik a szurkolói kritikákkal (Fotó: Török Attila, archív)

 

„Ez volt az első mérkőzésünk, így még nem dőlt össze a világ – idézi a szegedma.hu Zsótér Donátot. Sok volt a ki nem kényszerített hiba a játékunkban, az átvételek és a passzok minősége sem volt megfelelő. A mérkőzés előtt fellocsolták a pályát, így szokatlanul gyors volt, de nem szabad erre fognunk a vereséget. Sajnáljuk, hogy így alakult a meccs. Azt gondolom, jó úton járunk, megvoltak a helyzeteink, ha ezeket ki tudjuk használni a jövőben, eredményesebbek leszünk.”

A 23 éves futballista arra is reagált, hogy az újpesti szurkolók a felcsútiak elleni mérkőzésen kifütyülték és éles kritikával illették a csapatot.

„Őszintén, engem hidegen hagy, hogy mit skandálnak a szurkolók. Nem tudom, mire föl volt ez a »k…a gyengézés«. Ez volt az első meccsünk, szerintem nem történt tragédia. Nekik ez a véleményük, ettől mi nem leszünk kevesebbek. Csináljuk tovább a dolgunkat, aztán meglátjuk, mi lesz” – mondta Zsótér.

A lila-fehérek játékosa nem sokkal később a klub hivatalos Facebook-oldalán magyarázkodott nyers nyilatkozata miatt.

„Először is szeretném az elején leszögezni, hogy természetesen nagyon is fontos a szurkolók véleménye, akkor is, ha pozitív, és akkor is, ha negatív. Az ország legjobb tábora a mienk, akik akkor is ott voltak mellettünk, kísértek el minket, amikor senki más, ezért csak hálásak lehetünk nekik” – kezdte Zsótér.

„A nyilatkozatommal arra akartam rávilágítani, az a legfontosabb, hogy nekünk a pályán kell mindent megtenni azért, hogy a végén győztesen hagyhassuk el azt. Sajnos ez most nem sikerült, de ez még csak az első bajnoki volt, még keményebben kell mennünk előre, és hétvégén fel kell szántsuk a pályát a győzelemért Diósgyőrben” – tette hozzá az újpesti labdarúgó.

Az Újpest a 2. fordulóban Diósgyőrben javíthat.

LABDARÚGÓ NB I
1. FORDULÓ

Újpest FC–Puskás Akadémia FC 1–3

Budapest, Illovszky Rudolf Stadion, 2707 néző. Vezette: Vad II István

Gólszerző: Balázs B. (52.), ill. Henty (13., 31.), Knezevic (69.)