Az Újpest kapusa, Banai Dávid ezúttal a konzol előtt kap főszerepet (Fotó: Török Attila)

 

„Mint biztosan tudjátok, a jelenleg kialakult helyzet miatt sajnos bizonytalan ideig sem nálunk, sem más országokban nem rendeznek semmilyen sportrendezvényt, így tehát a szombati bajnoki rangadók is elmaradnak. Csapatunk összedugta a fejét, mit lehetne tenni, hiszen ha jön a szombat, akkor meccsnek kell lennie! Épp ezért útnak indítunk egy challenge-et, melyben először a soron következő ellenfelünket, azaz a Kisvárdát hívtuk ki egy FIFA 20-as játékra szombaton 14 órakor, akik természetesen nem mondtak nemet” – fogalmaz az ujpestfc.hu-n megjelent közlemény. 

Az esemény az esport1.hu szakmai közreműködésével és a Magyar E-sportszövetség szakértői támogatásával valósul meg. A szövetség elnöke, Bíró Balázs is nyilatkozott az ötletről.

„Az elmúlt években sokat dolgozott a HUNESZ azon, hogy közelítse az elektronikus sportot a hagyományos sportokhoz. Ez az online összecsapás kiváló példa a valós labdarúgás és a digitális sport kapcsolódására. Reméljük a virtuális térben így némi pótlékkal szolgálhatunk a rajongóknak a sajnálatos helyzet okán elmaradt futball mérkőzések helyett.”

A virtuális összecsapás szombaton 14.00-kor kezdődik. Az Újpest biztosra megy, a hét közepére edzőmérkőzést ígér, a következő hétvégére pedig már ki is hívta a Budapest Honvédot. Az eredeti tervek szerint a Kisvárda után a fővárosi riválissal csaptak volna össze az NB I-ben is.