Újpest–FTC: Az ország legnagyobb tábora minket segít – Litauszki

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.06. 10:30
null
Litauszki szerint az Újpestet segíti az ország legnagyobb tábora (Fotó: Meder István)
Az Újpest FC a Ferencváros elleni szombati derbi előtt sajtóbeszélgetést rendezett, amelyen Berta Csaba ügyvezetőt és Litauszki Róbert csapatkapitányt kérdezhették a résztvevők.

Berta Csaba ügyvezető bevezetőjében elmondta, tavasszal több olyan aktivitást is szervez az Újpest FC, amivel népszerűsítik a klubot. Csecsemőotthonokat, gyermekkórházat segítenek, iskolákba látogatnak el, különböző akciókat terveznek, hogy a mérkőzésre járás családi program legyen.

„A derbi mindig kiemelt esemény. Akármennyire mondja bárki, hogy ez is ugyanolyan meccs, mint a többi, a derbi az derbi, talán még többet videózunk, még jobban nyomatékosítjuk, hogy mit is szeretnénk játszani –kezdte a sajtóbeszélgetést a Fradi elleni rangadó kapcsán Litauszki Róbert, az Újpest FC csapatkapitánya. –Láttuk, hogy milyen játékosokat igazolt a Ferencváros, de nekünk ezzel nem kell foglalkoznunk, a saját játékunkra szeretnénk koncentrálni, hogy hosszabb idő után újra derbit tudjunk nyerni.”

Ezt követően az ügyvezető kapott kérdést a téli igazolásokkal kapcsolatban, hogy miért csak két futballista érkezett (Kovács Lóránt és Rácz Barnabás a Haladástól) és miért nem nyúl a saját utánpótlásához, az Újpest II-ben szereplő labdarúgókhoz a klub.

„Annak, hogy a télen nem sok új játékos érkezett, több összetevője is van – reagált Berta Csaba. Az egyik, hogy miután a korábbi büntetésünk lejárt, tizennégy futballistát igazoltunk, akik közül többen azóta is alapemberek. Az is szerepet játszott, hogy téli időszakról beszélünk, amikor nehezebb is igazolni, másrészt az alap mag megvan, kevés gólt kaptunk, nem láttuk szükségét sok változásnak.A két érkezőről azt gondoljuk, minőséget képviselnek és hosszú távon erősítést jelenthetnek. Az Újpest II-ben most nem volt az adott posztokon olyan labdarúgó, akit fel tudtunk volna hozni, de korábban már volt olyan, akivel profi szerződést kötöttünk, és mivel az Újpest FC akadémiája 2015 óta működik, három-négy év múlva lesz érdemes megnézni, meddig jutottunk, jól dolgoztunk-e, mert addigra lesz egy olyan generáció, amely végig az Újpest FC-nél nevelkedett.”

Elhangzott, hogy a derbire több mint hétezer jegyet már eladtak hazai részről, így természetesen telt házra számítanak.

Litauszki Róbertet arról is kérdeztük, milyen jelenleg a csapat és a szurkolók viszonya, egy derbi előtt van-e közvetlen kapcsolat a drukkerekkel, vannak-e üzenetváltások.

Magyarország legnagyobb szurkolótábora minket segít. A nehezebb holtpontokon át tudnak segíteni minket, ám tény, időnként vannak holtpontok, eltávolodás a szurkolók és a csapat között, de mi tudjuk, hogy nélkülük nagyon nehéz. Arról nem tudok, hogy ilyen üzenetváltások vannak-e, azt azonban szeretném kérni, hogy támogassanak minket, mert nagy lökést tudnak adni,viszontamikor a nemtetszésüket fejezik ki, az vissza is tudja vetni a csapatot.”

Berta Csaba az NSO felvetésére hozzátette, a klub és a szurkolók között a téli szünetben tapasztalható volt egy kisebb közeledés, ugyanakkor a címerügyben továbbra is a Kúria döntésére vár a klub.

Litauszki egy felvetésre reagálva az FTC csatáráról, Böde Dánielről is szót ejtett.

Tisztelem Böde Dánielt mint játékost. Nem kell különösebben foglalkozni vele, elég sok feszültséget szül most az ő neve a Ferencváros háza táján. Nagyon gólveszélyes labdarúgó, ezt sokszor bebizonyította már, ezzel tisztában vagyunk.”

Berta Csabát arról is faggattuk, milyen most a kapcsolatuk az UTE-vel.

Egymás mellett élünk. Azon kívül, hogy a létesítményt béreljük, nincs különösebb fejlemény a kapcsolatban. Vannak területek, amiben együttműködünk, van, amiben külön utat járunk, ettől függetlenül természetesen tudunk örülni az UTE sikereinek, bármilyen sportágról, szakosztályról is legyen szó.”

A címer a kúriánál, a közeledés a szurkolók és a tulajdonos között megtörtént

NB I, 2018–2019, 20. FORDULÓ
FEBRUÁR 9., SZOMBAT HELYSZÍN JÁTÉKVEZETŐ
17.00: Budapest Honvéd–Puskás Akadémia Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
17.00: Paksi FC–Szombathelyi Haladás Paks, Városi Stadion
17.00: Mezőkövesd Zsóry–MTK Budapest Mezőkövesd, Városi Stadion
17.00: Mol Vidi FC–Diósgyőri VTK (Tv: M4 Sport)
Székesfehérvár, Mol Aréna Sóstó
17.00: Kisvárda–Debreceni VSC Kisvárda, Várkerti Sporttelep
19.30: Újpest FC–Ferencváros (Tv: M4 Sport) Budapest, Szusza Ferenc Stadion
TABELLA • GÓLLÖVŐLISTA
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik