Újpest FC: szerződést bontanak a biztonsági szolgálattal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.13. 17:27
Mint ismert, az elmúlt hétvégén rendezett Újpest–Mol Vidi FC bajnoki mérkőzés második félidejének elején rendőri beavatkozásra volt szükség szurkolói rendbontás miatt. Az Újpest korábban közleményben jelezte, alaposan felülvizsgálja a biztonsági szolgálatot ellátó céggel a jövőbeli együttműködés lehetőségét. Mára ez a vizsgálat lezárult, s a klub újabb közleményben jelezte, felbontja a jelenlegi biztonsági céggel kötött szerződést.

A december 8-án lejátszott Újpest–Mol Vidi bajnoki mérkőzés második félidejének elején az újpesti Filip Pajovics kapuja mögött a hazai ultrák szektorában előbb különböző pirotechnikai eszközök használata miatt felgyulladt egy molinó, majd percek múlva egy – sajtóhírek szerint – volt profi nehézsúlyú ökölvívóbajnok kezdett balhézni az ultrák között, s emiatt rendőri beavatkozásra volt szükség.

A mérkőzést követő hétfőn az Újpest közlemény adott ki, jelezte: „a D-lelátón történtekkel kapcsolatban klubunk szeretné hangsúlyozni, hogy sem a biztonsági szolgálat, sem a szurkolók részéről nem elfogadható magatartás, hogy bárminemű fizikai tettlegességig fajuljanak az események. Klubunk ezért a rendelkezésre álló felvételek megtekintését követően alaposan felülvizsgálja a jelenlegi szolgáltatóval a jövőbeli együttműködés lehetőségét.”

A fenti közleményben jelzett felülvizsgálatot mára sikerült lefolytatni, amelynek eredményéről a lila-fehér klub újabb hivatalos közleményben tájékoztatta a szurkolókat hivatalosan honlapján, s amelyet az alábbiakban változtatás nélkül közlünk.

„Klubunk szerződést bont a jelenlegi biztonsági szolgálatért felelős céggel.

A december 8-ai, Mol Vidi FC elleni hazai mérkőzésen történtekkel az alábbi cikkünkben foglalkoztunk. Ahogy akkor is írtuk, »Klubunk ezért a rendelkezésre álló felvételek megtekintését követően alaposan felülvizsgálja a jelenlegi szolgáltatóval a jövőbeli együttműködés lehetőségét.«

Kölcsönös egyeztetést követően arra jutottunk a szolgáltató vállalattal együtt, az Újpest FC érdekeit szem előtt tartva, hogy a jövőben nem folytatjuk a közösen elkezdett munkát, és új partnert keresünk ez ügyben.

Természetesen amint megtaláljuk az új céget a biztonsági feladatok ellátására, jelentkezünk az információval itt, a hivatalos weboldalunkon.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik