Újpest: ezért akadt ki annyira Diarra a bíróra – videó

T. SZABÓ GÁBORT. SZABÓ GÁBOR
Vágólapra másolva!
2017.02.18. 21:52
Súlyos, 5–1-es vereséget szenvedett az Újpest Felcsúton a Videotontól. A lila-fehérek nemcsak a méretes zakó miatt lehetnek elkeseredve, hanem azért is, mert egyik kulcsemberüket, Souleymane Diarrát Solymosi Péter játékvezető reklamálásért kiállította.

Diarrát a sportszerűtlenség miatt (a középpályás a piros lap felmutatása után még jó nagyot belerúgott a kezdőpontra letett labdába) minden bizonnyal több mérkőzésre eltiltja az MLSZ fegyelmi bizottsága, így valószínűleg nem léphet pályára március 4-én, a Ferencváros elleni derbin – emlékezhetünk, a mali légiós az ősszel szép gólt lőtt a zöld-fehéreknek.

De vajon min akadt ki Diarra annyira, hogy ilyen hosszú ideig reklamált a játékvezetőnél?

A Videoton–Újpest mérkőzés 64. percében történt az eset. A fehérváriak 2–1-re vezettek, és a kontratámadásuknál Marko Scsepovics passzolt Danko Lazovicshoz, aki visszatette a labdát Scsepovicsnak, és az ő átadása után talált az újpestiek kapujába Asmir Suljic. Közben Diarra a földre került, az ismétlésből tökéletesen látszik, hogy Lazovics hátulról, a vállánál-mezénél fogva lerántotta a vendégek mali labdarúgóját. Emiatt reklamált aztán Diarra, s annyiban igaza volt – még ha ilyen sportszerűtlenséget butaság is elkövetni, hiszen a csapatát sújtja vele –, hogy ezért bizony szabadrúgás járt volna kifelé az Újpestnek, s akkor maradt volna az állás 2–1.

A megadott Vidi-gól és az újpesti kiállítás gyakorlatilag eldöntötte a meccset, ezután már csak az volt kérdéses, hogy a Videoton mekkora különbséggel nyeri meg a találkozót.

LAZOVICS VISSZARÁNTJA DIARRÁT, UTÓBBI VÉGÜL PIROS LAPOT KAP

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik