Újpest: „Bödével nem foglalkozunk, elég, ha a Fradinál feszültséget szül a neve”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.08. 08:51
Az Újpest FC a Ferencváros elleni szombati derbi előtt sajtóbeszélgetést rendezett, amelyen az NSO Tv stábja Litauszki Róbertet kapta mikrofonvégre. A lila-fehérek csapatkapitánya beszélt a Ferencváros új igazolásairól, Böde Dániel helyzetéről, illetve arról, hogy Lengyelországban nemcsak a derbiknek van hasonló felvezetése. Az ottani rangadók színvonaláról is szerettük volna megkérdezni...

Az Újpest FC csapatkapitánya, Litauszki Róbert szerint a Debrecen ellen lehetett érezni, hogy még nem volt teljesen a maximumra járatva a csapat.

„Nagyon jó, hogy ilyen mérkőzésekkel kezdünk, mert nincs időnk azon gondolkozni, hogy erőnlétből egy kicsit még több kellene, mert egy ilyen meccsen a közönség belehajt minket a kilencven perces küzdelembe. Nem lesz idő arra, hogy az ember fáradt legyen, felfokozott, feldoppingolt érzésben fogunk játszani végig.”

Szóba került az is, hogy sokat változott a Ferencváros kerete ezen a télen.

„Évekig teljesen fel voltunk egymásból készülve, a két kispadon ugyanaz az edző ült. Most a Ferencvárosnál váltás történt, játékstílusváltás is, ezen kívül annyi új játékosuk van, hogy nem lehet kiismerni őket egy meccsen. Ezért nekünk az a legjobb, ha a saját játékunkkal foglalkoznunk. Sajnos az első derbin, amit az új mesterrel vívott a Ferencváros, csalódást keltettünk magunknak és a szurkolóinknak. Most az a célunk, hogy hazai pályán egy olyan mérkőzésen, ami szemre is tetszetős, behúzzuk a három pontot.”

Arról is beszélt, hogy lengyelországi légióskodása alatt azt tapasztalta: nemcsak a városi derbik kapnak kitüntetett figyelmet.

„A derbi óriási médiafelhajtást kap, de jó lenne, ha a jövő heti mérkőzésünkkel ugyanígy foglalkoznának, mert amiatt lesz több szurkoló a stadionokban. Lengyelországban minden egyes mérkőzésnek ugyanúgy volt sajtóvisszhangja.”

Az ottani rangadók színvonaláról azonban már nem tudott mesélni nekünk…

„Azt, hogy milyen színvonal van, arról nem tudok mit mondani, mert sok mérkőzésen nem játszottam. A pályán belül érzi a játékos, hogy milyen a színvonal itt vagy ott.”

Litauszki az NSO Tv videójában beszél arról, hogy miért nem sikerült számára túl fényesen a légióskodás, illetve Böde Dániel helyzete a Ferencvárosban is szóba került.

Újpest: a címer a Kúriánál, közeledés a szurkolók és a vezetőség között

NB I, 2018–2019, 20. FORDULÓ
FEBRUÁR 9., SZOMBAT HELYSZÍN
17.00: Budapest Honvéd–Puskás Akadémia Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
17.00: Paksi FC–Szombathelyi Haladás Paks, Városi Stadion
17.00: Mezőkövesd Zsóry–MTK Budapest Mezőkövesd, Városi Stadion
17.00: Mol Vidi FC–Diósgyőri VTK (Tv: M4 Sport)
Székesfehérvár, Mol Aréna Sóstó
17.00: Kisvárda–Debreceni VSC Kisvárda, Várkerti Sporttelep
19.30: Újpest FC–Ferencváros (Tv: M4 Sport) Budapest, Szusza Ferenc Stadion
TABELLA • GÓLLÖVŐLISTA
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik