Zsótér Donát három idény után elköszönt az Újpesttől (Fotó: Török Attila)

 

Ahogyan arról a lila-fehér klub hivatalos honlapja korábban már beszámolt, szerződése lejártával Zsótér Donát is új csapathoz szerződik a nyáron, és elhagyja a Megyeri utat.

„Nagyon hálás vagyok ezért az elmúlt három évért, amit ennek a klubnak a színeiben tölthettem el. Büszke vagyok rá, hogy egy ilyen nagy múltú klubban játszhattam, de itt az idő a változásra, és új kihívások elé nézni – kezdte az Instagramon közzétett, az Újpest-családnak címzett búcsúlevelét Zsótér. Fájó szívvel ugyan, de búcsúzok, sokan elítélhetnek, de a dolgok mögé nem lát senki, csak az, aki ezt átéli. Nem marasztaltak ugyan, de rengeteget köszönhetek az Újpestnek, hiszen megnyertük a Magyar Kupát, bronzérmet ünnepelhettünk, Európa-liga-selejtezőt játszhattunk olyan neves csapattal, mint a Sevilla, amely ellen eredményes tudtam lenni. Csapatkapitány is lehettem, és innen hívtak be a felnőttválogatott keretébe is.”

A 24 éves középpályást a nagy góljai, látványos megoldásai mellett sokszor érte kritika is, volt edzője, Nebojsa Vignjevics nemegyszer öncélúnak titulálta a játékát, amivel az újpesti publikum egy része is egyetértett.

ZSÓTÉR GÓLJA A 2018-AS KUPADÖNTŐBEN  

„Köszönöm a szurkolóknak, akik mindig hittek bennem, és azoknak is, akik szidtak, pedig nem ismernek, csak egy képet látnak rólam. A közeli hozzátartozóim, barátaim, családom tudják, miken mentem keresztül az elmúlt évek alatt, és örülök, hogy a sok nehéz időszak megtanított még jobban küzdeni, hajtani: hogy soha se adjam fel! Új fejezet kezdődik az életemben... de sohasem feledem az itt eltöltött éveket” – mondott köszönetet az Újpest lejáró szerződésű középpályása.

Zsótér 2017 nyarán mutatkozott be, összesen 101 tétmérkőzésen 13 gólt szerzett lila-fehérben, illetve 19 gólpasszt is kiosztott: köztük a visszaemlékezésében is leírt, Sevilla elleni El-találattal. Továbbá a 2018-as, Puskás Akadémia elleni Magyar Kupa-döntőben is emlékezetes gólt vágott a felcsúti kapuba, ezzel elévülhetetlen érdemeket szerzett az Újpest tizedik MK-sikerében.

Az Újpest múlt hét hétfőn (Zsótérral együtt) öt távozót jelentett be – a másik oldalon Nikola Mitrovics az első érkező.

Kedves Újpest család! Nagyon hálás vagyok ezért az elmúlt 3 évért,amit ennek a klubnak a színeiben tölthettem el,büszke vagyok rá hogy egy ilyen nagy múltú klubban játszhattam,de itt az idő a változásra és új kihívások elé nézni.Fájó szívvel ugyan de búcsúzok,sokan elítélhetnek,de a dolgok mögé nem lát senki,csak aki ezt átéli.Nem marasztaltak ugyan,de rengeteget köszönhetek az Újpestnek,hiszen megnyertük a Magyar Kupát,Bronzérmet ünnepelhettünk,Európa Liga selejtezőt játszhattunk olyan neves csapattal mint a Sevilla,ahol eredményes tudtam lenni,csapatkapitány is lehettem és innen hívtak be a felnőtt válogatott keretébe is.Köszönöm a szurkolóknak akik mindig hittek bennem,és azoknak is akik szidtak,pedig nem ismernek ,csak egy képet látnak rólam.A közeli hozzátartozóim,barátaim,családom tudják miken mentem keresztül az elmúlt évek alatt,és örülök hogy a sok nehéz időszak megtanított még jobban küzdeni,hajtani hogy soha ne adjam fel!Egy új fejezet kezdődik az èletemben....de sohasem feledem az itt eltöltött éveket,és amennyi mindent innen kaptam!Köszönöm NEKTEK! Hajrá Lilák

null