Újpest: a cégbíróság az UTE-nak adott igazat, pénzbírság az FC-nek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.24. 07:41
Az Újpesti Torna Egylet hivatalos Facebook-oldalán hétfőn megjelent hír szerint a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága az anyaegyesületnek adott igazat a címerbotrányban. Az UTE azt írja, megteszi a szükséges jogi lépéseket, szükség esetén végrehajtást kezdeményez. Az Újpest FC-t 300 ezer forintra megbüntette a bíróság, továbbá 100 ezer forint felügyeleti illetéket kell fizetnie. Az UTE-közleményt tartalmi változtatás nélkül közöljük.

„A MAI NAPON A FŐVÁROSI BÍRÓSÁG CÉGBÍRÓSÁGA IS AZ UTE-NAK ADOTT IGAZAT!
„A MAI NAPON A FŐVÁROSI BÍRÓSÁG CÉGBÍRÓSÁGA IS AZ UTE-NAK ADOTT IGAZAT!

Mint arról korábban beszámoltunk, másodfokon jogerősen az UTE személyiségi jogi pert nyert címer ügyben az Újpest FC ellen. A futball kft. mindez idáig semmit nem tett a jogszerű állapot helyreállításáért. Tájékoztatjuk olvasóinkat, hogy az UTE a bírósági határozat kézhez vételét követően megteszi a szükséges lépéseket a jogszerű állapot helyreállítása érdekében, és szükség szerint végrehajtást kezdeményez.

Beszámoltunk korábban arról is, hogy a személyiségi jogi perrel párhuzamosan a törvényességi felügyeleti eljárást is elindítottuk. A mai napon a Fővárosi Bíróság Cégbírósága is az UTE-nak és a szurkolóknak adott igazat amikor kimondta:

Azzal, hogy a társaság taggyűlés tartása nélkül ügyvezetői hatáskörben döntött a címer lecseréléséről, nem tartja be a létesítő okiratban foglaltakat. Mindezért a bíróság a társaságot 300 ezer forint pénzbírsággal sújtja. Kötelezi a bíróság a társaságot, hogy külön felhívásra fizessen meg 100 000 forint felügyeleti illetéket a Magyar Államnak.

Az elmúlt időszakban bebizonyosodott, hogy a szurkolók elsöprő többsége, Újpest köztiszteletben álló személyiségei, díszpolgárai, az anyaegyesület (UTE), a Fővárosi Bíróság Cégbírósága, a Fővárosi Ítélőtábla (jogerősen) ugyanúgy ítéli meg a címerkérdést.

Mindezekre figyelemmel kérjük az Újpest FC-t és Roderick Duchatelet urat, hogy az újpesti közösség számára is megnyugtató módon, valamint a bírósági döntéseknek megfelelően állítsa vissza a tradicionális címerét csapatunknak.

Újpest Torna Egylet”

Az Újpest FC július 3-án mutatta be az új címert, a futballcsapat honlapja szerint a több ezer beküldött szurkolói voks alapján egyértelmű eredmény született a három szavazásra bocsátott tervezet között.

A szurkolók tüntetésen követelték a régi címer visszaállítását, az UTE pedig kisebbségi tulajdonosként nem járult hozzá a változtatáshoz. Az anyaegyesület felszólította a labdarúgóklub vezetőit – Gyarmati Eszter akkori ügyvezetőt és Roderick Duchatelet tulajdonost –, hogy azonnali hatállyal szüntessék meg a törvénysértő címerhasználatot, és már akkor jelezte, hogy ellenkező esetben „jogi úton védi meg az újpesti professzionális labdarúgás tradícióját”.

Duchatelet július 20-án sajtótájékoztatón kijelentette, nincs visszaút, marad a lila-fehérek új címere. Hozzátette, a klub fejlődése, a brand, illetve a logóhasználati jog miatt volt szükség a változtatásra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik