Stieber Zoltán az idény megszakításáig alapember volt a ZTE-ben – a következő idényben már újpestiként léphet pályára, többek között az FTC ellen is (Fotó: Szabó Miklós)

 

Stieber Zoltán 2002 és 2005 között szerepelt az Újpest utánpótlásában. A lila-fehérektől az Aston Villához igazolt, majd több mint tíz éven keresztül légióskodott Angliában, Németországban és az Egyesült Államokban, mielőtt 2019 nyarán aláírt volna a Zalaegerszeghez.

Stieber a ZTE-nél 22 bajnokin kétszer volt eredményes, a koronavírus-járvány miatti leállást követően azonban térdsérülése miatt már nem léphetett pályára. A rutinos középpályás felbukkanása a Szusza Ferenc Stadionnál önmagában még nem jelentene szenzációt, korábban már megesett, hogy csapat nélküli játékosként volt együttesétől kért edzéslehetőséget – ám ezúttal többről lehet szó. 

Az előző idényben sokáig csupán a bennmaradásért küzdő Újpesttől öt futballista is elköszönt a szünetben, ugyanakkor csak egy (régi-)új játékost szerződtetett eddig: a szerb Nikola Mitrovics – Stieber helyzetéhez hasonlóan –, szintén szerződése lejártával, szintén Zalaegerszegről tette át székhelyét a fővárosiakhoz.

Mitrovics mellett a 18 éves, az előző idényben az Újpest BLSZ I-es, második számú együttesében szereplő Mucsányi Márk kapott még profi szerződést a liláknál.

Az Újpest a hivatalos honlapján nem tesz említést az új érkező(k)ről. A klub a hivatalos Facebook-oldalán három nappal korábban annyit közölt a drukkerekkel: „természetesen lesznek érkező játékosok, de jelenleg a tárgyalások zajlanak." A további információkig türelmet kértek. 

A Nemzeti Sport úgy értesült, a többek között a Hamburgot és a Kaiserslauternt is megjáró Stieber Zoltán mellett öccse, a 2000-es években szintén az újpesti utánpótlásban futballozó, az elmúlt idényekben Budaörsön, Gyirmóton és Mosonmagyaróváron szereplő Stieber András is a Megyeri úton folytathatja. Az ifjabb Stieber testvértől már el is búcsúzott a Budaörs, amelyben 23 meccsen hét gólja és két gólpassza volt a vírushelyzet miatt félbeszakított NB II-es évadban.

A Stieber fivérek visszatérését erősíti meg a közösségi oldalakon terjedő fotó is, amelyen Stieber Zoltán látható az Újpest edzőpályáján, s amelyet több újpesti szurkolói portál – köztük a HajráLilák.hu – is megosztott.

A tréningen egyébként több „új arc” is felbukkant. A játékosok hivatalos bejelentése a héten várható.
NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők: Nikola Mitrovics (szerb, ZTE – szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Mucsányi Márk
Kiszemeltek: Stieber András (Budaörs, szabadon igazolható), Stieber Zoltán (ZTE, szabadon igazolható)
Távozók: Balázs Benjámin (MTK Budapest, szabadon igazolhatóként), Jonathan Heris (belga, Nea Szalamina – Ciprus, szabadon igazolhatóként), Litauszki Róbert (Vasas FC, szabadon igazolhatóként), Novothny Soma (szabadon igazolható), Zsótér Donát (Bp. Honvéd – szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Corso Moussa Traoré (guineai, Vasalund – Svédország)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: