Tűz van, babám! – Bodnár Zalán jegyzete

BODNÁR ZALÁNBODNÁR ZALÁN
Vágólapra másolva!
2019.09.03. 22:21

A kisfiam hónapok óta szinte semmi mást nem hajlandó nézni a televízióban és az internetes megosztókon, mint a Sam, a tűzoltó című rajzfilmet, a lakásban már minden madzagot, gumikötelet és cipőfűzőt tömlővé minősített át, úgyhogy pontosan tudom, milyen az, amikor valakinek cefetül elege van a tűzoltókból. Sam, a tűzoltó című rajzfilmet, a lakásban már minden madzagot, gumikötelet és cipőfűzőt tömlővé minősített át, úgyhogy pontosan tudom, milyen az, amikor valakinek cefetül elege van a tűzoltókból.

Úgy tűnik, Diósgyőrben is ez a helyzet. A 2017–2018-as idény tavaszán, hat fordulóval a vége előtt ugyanis „tűzoltónak” szerződtették a spanyol Fernando Fernández vezetőedzőt a menesztett Bódog Tamás helyére, mert az idényt egyébként nagyszerűen kezdő piros-fehér együttes úgy csúszott lefelé a tabellán, hogy már csak két pontra volt a kiesőzónától. Fernández pedig teljesítette küldetését: drámai végkimenetel mellett végül is az NB I-ben tartotta a csapatot.

Aztán a következő idényben is végig pengeélen táncolt a Diósgyőr, görcsösen harcolt a kiesés ellen, szinte minden héten szóba került a spanyol szakvezető menesztésének lehetősége, de miközben körülötte csak úgy hullottak a rivális csapatok kispadjáról a trénerek, ő megőrizte pozícióját, és az utolsó fordulóban megint csak kiharcolta a bennmaradást.

A tűzoltó megint elvégezte a feladatát, de a borsodi klub vezetői az új idényben nem akartak már több infarktust lábon kihordani, ezért – legalábbis saját megítélésük szerint – alaposan megerősítették a nyáron a keretet, és kimondva is az izgalom nélküli bennmaradást tűzték ki célul, jó középmezőnyös szereplésben reménykedve.

A vezetői bizalmat továbbra is élvező Fernándezzel a kispadon a DVTK ennek megfelelően is rajtolt a bajnokságban, kezdésként rögtön legyőzte az európai kupaszereplő Budapest Honvédot. De aztán jött sorozatban négy vereség, amelyek világossá tették, hogy bizony a Diósgyőrnek ismét a kiesés ellen kell küzdenie – és a vezetőség úgy döntött, hogy ennek a tűznek az eloltását már nem Fernández mesterre bízza. A csiripelő madárkák szerint az új (tűzoltó)parancsnok Feczkó Tamás lesz, hátha ő nagyobb sikerrel jár az elemek elleni harcban.

Annak, aki nem ismerné a rajzfilmet, elmondom, hogy Sam tűzoltónak van egy társa, aki a legrázósabb eseteknél, amikor már Sam is bajban van, a segítségére siet és helikopterével oltja a tüzet.

Úgy hívják, hogy Tom.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik