Topmodell – Deák Zsigmond jegyzete

DEÁK ZSIGMONDDEÁK ZSIGMOND
Vágólapra másolva!
2019.10.16. 23:04

„Klubunk és a vezetőedző futballról alkotott elképzelései különböztek, és elébe szeretnénk menni, hogy a felek között kialakult korrekt viszonyt a későbbiekben valami megfertőzze.” Ilyen kaliberű elbocsátó szép üzenetet kirúgáshoz még nem mellékeltek, komolyan mondom, jó egy hete, amióta Miriuta László kényszerűen távozott Kisvárdáról, rendszeresen elolvasom, iszom minden szavát.

Modellértékű megfogalmazás, tanítani kellene.

Az első tagmondatnak azonnal semmi értelme, mert nyári szerződtetése után, néhány hónap alatt ugyan mi történhetett szegény „Laci” futballról alkotott elképzeléseivel? Két kapust akart? Mondjuk a renitens Felipét valóban vissza kellett építenie... Vagy a szerzett helyett inkább a kapott gólokra hívta fel a figyelmet?

Ez sem valószínű, legalábbis az eredmények alapján, hiszen a 6. hely igen kedvezőnek mondható a nyírségieknek. A második tagmondatban aztán egy bravúros logikai bukfenccel erkölcsileg felemeli magát az edzőjével szakító klub, azt állítván, azért billentették fenéken a mestert, hogy jó kapcsolatban maradjanak. Elhiszi ezt valaki?

Mindegy is, mert szerdán eldőlt az utódlás kérdése, s megint modellértékűen, visszarángatták a pro licences, tehát papíron szakmai irányításra képes, a valóságban inkább csak nyilatkozni hivatott Dajka Lászlót, miközben deklaráltan Kocsis János a főnök. A félreértések elkerülése végett, ez nem kisvárdai sajátosság, a hétvégi rivális Kaposvár ugyanezt a megoldást választotta, Disztl László értékel, Waltner Róbert edzősködik. Mindezt kényszerűségből, betartva s egyben a kiskapun megkerülve az előírást. Nagyjából ennyit az előírásról, amelynek komolyságát nemcsak a könnyű kijátszhatósága kérdőjelezi meg, hanem az is, hogy az MLSZ is alkalmaz(ott) az NB I-ben kötelező legmagasabb szintű végzettségnek még híján lévő szövetségi edzőt. Aki lehet, hogy alkalmas feladata ellátására, de neki miért nem szükséges annyira kiműveltnek lennie, mint klubszintű kollégáinak? Esetleg akkor miért nem nyilatkozik helyette más?

De vissza Várdára, ahol Dajkával négytagúra duzzadt a szakmai stáb, s állítólag mindenki kiveszi a részét a napi munkából. Sőt, híreink szerint Révész Attila sportigazgató is, méghozzá alaposan, ami már egyedi modell, szinte topmodell. Claudia Schiffer és Palvin Barbara azért valamivel mutatósabb, de ne ítéljünk előre, hátha megszépül minden az értő kezek és lábak alatt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik