Szlezák: Érzelmeknek nincs helye, pontok kellenek Újpesten is

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.24. 10:59
null
Szlezák Zoltán (balra) és Véber György (jobbra) immár a Mezőkövesd sikereiért dolgozik (Fotó: Török Attila)
Véber György ismét Újpesten – újfent ellenfélként. Szlezák Zoltán szintén, ám ő először „idegenként”. A két korábbi újpesti kiválóság az újonc Mezőkövesd-Zsóry edzőjeként tér vissza a Megyeri útra, az Újpest otthonába. A fővárostól nyugatra pedig a bajnokságot meglepően jól kezdő Lombard Pápa a pontvadászatban gyengén rajtoló Diósgyőri VTK-t látja vendégül. Tomiszlav Szivics, a miskolciak vezetőedzője szerint a nehézségek ellenére továbbra is aranyesélyes csapat épül Diósgyőrben. Székesfehérváron az újonc Puskás Akadémia csap össze a Kaposvárral a még nyeretlenek csatáján, Budapesten MTK–PMFC találkozó lesz.

 

 

 

VÉBER GYÖRGY ÚJPESTI LÁTOGATÁSAI
ÚJPEST–PÁPA 0–3 (2009. augusztus 16.)
Véber György először ült az ellenfél kispadján a Megyeri úton, rögtön hangos sikert aratott együttesével. A Pápa góljait Bali Péter, Farkas Attila és Denisz Rebrik szerezte, a fiatal tréner visszafogottan ünnepelte a sikert.

ÚJPEST–PÁPA 2–1 (2011. április 30.)
Eltiltás miatt Véber György a lelátóról nézte végig csapata vereségét. Lázár Bence és Jarmo Ahjupera góljára csak Quintero válaszolt, a szezon végén a pápaiak a tizenharmadik, a lilák a hatodik helyen végeztek.

ÚJPEST–PÁPA 0–1 (2011. július 16.)
Izgalmas mérkőzéssel kezdődött az idény, a Pápa óriási meglepetésre ismét győzött a Megyeri úton. Goran Marics gólja három pontot ért Véber György együttesének, érdekesség, hogy Vébert később menesztették a szakmai stáb éléről.

ÚJPEST–MEZŐKÖVESD-ZSÓRY

Véber György az ellenfél edzőjeként háromszor is megjárta a Megyeri utat, Szlezák Zoltán azonban még egyszer sem – szombaton minden bizonnyal furcsa érzéssel kanyarodik be a stadion kapuján. Néhány hónappal ezelőtt még az Újpest B-csapatát irányította, nagy terveket szövögetett, becsülettel lépegetett előre a szamárlétrán, úgy volt vele, előbb-utóbb a felnőttegyüttes kispadjára is leülhet, ehhez képest június óta Mezőkövesden segíti Véber György munkáját.

„Ilyen az élet, megéltem azt is, hogy ellenfélként kell Újpestre mennem – elmélkedett a korábbi újpesti védő a Nemzeti Sportnak. – Életemben először járok »idegenként« a stadionban, furcsa lesz, az biztos. Az érzések egész héten kavarogtak bennem, de az edzések, a munka szerencsére elvonta a figyelmemet, és csak arra koncentráltam, hogy a hétvégén valahogy pontot, pontokat szerezzünk a Mezőkövesddel. Különleges mérkőzés lesz, annyi szent.”

Szlezák Zoltán több mint háromszázötven mérkőzésen lépett pályára újpesti színekben, ünnepelt érmeket, trófeákat, érthető, ha minden sarkot ismer a Megyeri úton.

„Azért abban mindenki biztos lehet, hogy nem a hazai öltöző irányába fordulok – mosolygott az edző. – Valóban mindent és mindenkit ismerek a stadionban, azt is mondhatnám, Véber Gyurival szombaton hazatérünk Újpestre. De nem lesz helye az érzelmeknek, abban a helyzetben vagyunk a Mezőkövesddel, hogy bárhova megyünk, eredményt kell produkálnunk. Kellenek a pontok!”

A motivációval mindenesetre aligha lesz gond.

A játékosok között is vannak, akik korábban Újpesten futballoztak: Bognár István, Szántai Levente, Horváth Tamás, Szalai Vilmos, Balajti Ádám és Farkas I Balázs is volt a lilák játékosa. A keret tagjai alig várják a kezdő sípszót, de Szlezák Zoltán amondó, nekik kizárólag magukkal, a saját játékukkal kell foglalkozniuk.

„Magunkra kell koncentráljunk – így a tréner. – Egész héten gyakoroltunk egy játékrendszert, amellyel eredményesek lehetünk. Ahogy nekünk, az Újpestnek is vannak olyan játékosai, akik egymaguk képesek eldönteni egy-egy mérkőzést. De megijednünk nem szabad, ne feledjük, a mostani Újpest – sajnos – már nem olyan, hogy az ellenfeleknek remegő lábakkal kellene játszaniuk ellene. Hangsúlyozom, sajnos, hiszen volt idő, amikor a csapatok a becsületes helytállásért jöttek a Megyeri útra. Most nem így van.”

Kemény szavak, mint ahogy minden bizonnyal a szombat esti kilencven perc is szikrázó lesz.

KABÁT PÉTER SÉRÜLTEN IS JÁTSZANA
Noha a héten fájlalta a vádliját, minden bizonnyal pályára lép a Mezőkövesd ellen. Kabát Péter a tervek szerint a második félidőre száll be, csütörtökön és pénteken már együtt tréningezett a csapattal, de a Kozma István és Mark Leliévre által irányított szakmai stáb nem szeretné kockáztatni a játékos testi épségét.

„Játszani szeretnék, ezt jeleztem is az edzőknek – így Kabát Péter. – Jó már a lábam, mindent tudok vele csinálni, szóval rajtam nem múlik.”

A csatár szerint nem lesz sétagalopp a Mezőkövesd elleni bajnoki, az újoncnak négy forduló után három pontja van, de az Újpestnek is csupán öt.

„Nem sikerült túl jól a rajt. Igaz, a játékunk alapján lehetne nyolc pontunk is, de ez mit sem számít. A Mezőkövesd ellen össze kell kapnunk magunkat, mert biztos vagyok benne, hogy Véber György alaposan felpörgeti a játékosait ellenünk. Évekig futballozott Újpesten, ismeri az erősségeinket, igaz, a nyáron sok új labdarúgó érkezett hozzánk, sok a külföldi, belőlük talán nehezebben készül fel.”



LOMBARD PÁPA–DIÓSGYŐRI VTK

A diósgyőri gondok még a pápai öltözőben is témát jelentettek.

„Törvényszerű, hogy szóba kerültek a diósgyőri események – mondta Orosz Márk, a Lombard Pápa 23 esztendős támadója a Nemzeti Sportnak. – De nem törődtünk ezzel túl sokáig, tudomásul vettük, hogy Rudolf Gergely és L’Imam Seydi biztosan nem játszik ellenünk, és hogy korántsem csodás a hangulat Diósgyőrben. Így is szerepel jó futballista a DVTK-ban, elég Barczi Dávid vagy Bacsa Patrik nevét említenem.”

Pápán viszont minden rózsaszínben tetszik, hiszen a csapat neve mellett tíz pont áll.

„Reménykedtünk benne, hogy kiválóan szerepelünk, sokáig megőriznénk a veretlenségünket – folytatta Orosz Márk, majd a saját teljesítményére is kitért. – Frusztrál, hogy még nem szereztem gólt, ideje lenne már betalálnom. Akár már szombaton.”

Diósgyőrben viharos napokat élnek. A csapat még nem nyert mérkőzést, három döntetlen mellett egy vereség a mérlege, és az önbizalomtól duzzadó Lombardhoz utazik.

„Dolgozunk, erőben is jobban állunk, ennek ellenére három találkozón is az utolsó percekben kaptuk a gólt – mondta Tomiszlav Szivics, a DVTK vezetőedzője. – Sajnos súlyos erőnléti hiányosságaink vannak, de olyan csapatot építünk, amely a bajnoki cím megszerzéséért is versenyben lehet, ebből nem engedek! Most még görcsöt és remegést érzek a játékosokban. Mondtam nekik, hogy csak annyit tegyenek meg a mérkőzéseken, mint az edzéseken, akkor nem lehet baj. Nincs önbizalom, nem bírják a nyomást, de az első győzelem után biztosan könnyebb lesz. Erre itt a remek lehetőség, szerintem a Lombard eddig »túlnyerte« magát, és minden sorozat megszakad egyszer.”

Pápán azért másképp vélekednek.

NB I, 5. FORDULÓ – PROGRAM, JÁTÉKVEZETŐK
Időpont Mérkőzés (Tv)
Játékvezető
Augusztus 23., péntek
19.00 KTE-Phoenix Mecano–Haladás 1–1
Szabó Zsolt
Augusztus 24., szombat
16.30 Lombard Pápa–Diósgyőri VTK (Sport1)
Erdős József
19.00 MTK Budapest–Pécsi MFC (Sport1) Németh Ádám
19.00 Puskás Akadémia FC–Kaposvári Rákóczi Bognár Tamás
21.00 Újpest FC–Mezőkövesd (M2) Solymosi Péter
Augusztus 25., vasárnap
16.30 Debreceni VSC-Teva–Ferencváros (M1)
Farkas Ádám
18.30 MVM Paks–Budapest Honvéd (Sport2) Vad II István
20.30 Győri ETO FC–Videoton (Sport2) Kassai Viktor
TABELLAGÓLLÖVŐLISTA, JÁTÉKOSSTATISZTIKÁKMENETRENDEREDMÉNYEK
AZ ÁLLÁS
1. Videoton FC 4 4 13–2 +11 12
2. DVSC-Teva 4 3 1 13–2 +11 10
3. Lombard Pápa FC 4 3 1 5–1 +4 10
4. MVM Paks 4 3 1 9–7 +2 9
5. Ferencváros 4 3 1 6–4 +2 9
6. Kecskeméti TE 5 2 2 1 9–10 –1 8
7. Haladás 5 1 3 1 5–6 –1 6
8. Újpest FC 4 1 2 1 6–6 0 5
9. Budapest Honvéd 4 1 1 2 5–5 0 4
9. MTK Budapest 4 1 1 2 5–5 0 4
11. Mezőkövesd 4 1 3 6–8 –2 3
12. Győri ETO 4 3 1 5–6 –1 3
13. Diósgyőri VTK 4 3 1 4–8 –4 3
14. Pécsi MFC 4 1 3 4–10 –6 1
15. Puskás Akadémia FC 4 1 3 3–10 –7 1
16. Kaposvári Rákóczi 4 1 3 4–12 –8 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik