Soha rosszabbat! – Thury Gábor jegyzete

THURY GÁBORTHURY GÁBOR
Vágólapra másolva!
2020.02.08. 23:25

Noha a forduló mérkőzése a Szusza Ferenc Stadion gyepének használhatatlansága miatt elhalasztott Újpest–FTC derbi lett volna, volt élet az NB I 20. fordulójának találkozóin. Nem is akármilyen! Ki mondta volna még egy évvel ezelőtt, hogy a Fehérvár–Mezőkövesd (2–1) mérkőzés már-már rangadónak minősül? Vagy hogy a Kisvárda–Kaposvár találkozó (5–3) nyolc gólt hoz? Vagy akár azt, hogy a Diósgyőrben a korábbi DVTK-játékos, Vitelki Zoltán már a Debrecen edzőjeként tér vissza korábbi sikerei színhelyére, s csapata megfordítja a meccset 2–1-re? Hogy a Puskás Akadémia úgy nyer vendégként 2–0-ra Pakson, hogy a hazaiak közül Könyves Norbertet és Böde Dánielt is kiállítja a játékvezető?

S fűzzük tovább: a Mezőkövesd veresége nem jelenti azt, hogy a Székesfehérváron vendégeskedő együttest egyre karakteresebbé formáló Kuttor Attila egy fikarcnyival is rosszabb edző lenne, mint amilyen a meccs előtt volt, és abban is hiszek, hogy a majd' két év után magyar csapathoz csütörtökön visszatérő Bódog Tamás a Kisvárda kispadján maradandót alkot a jövőben. A forduló előtt kijelentette, nem fordít fel fenekestül mindent, de néhány alaptörvényt megoszt játékosaival, amelyek a jövőben meghatározzák a játékot. Persze a futballt leginkább a gól határozza meg, ebben a Kisvárda – és Bódog Tamás – segítségére volt a csereként beálló és három gólt szerző Tischler Patrik, akiről a Kisvárda újdonsült trénere azt mondta, ha tudja, hogy három gólt szerez, a kezdőcsapatba jelöli...

A Magyarországra ugyancsak visszatérő Nikolics Nemanja pályára lépése csendesebbre sikerült, a négy és fél év után ismét Fehérvárra igazoló játékos csereként ugyan beállt, de gólt nem szerzett – ami az ő esetében inkább meglepetés, mint ha betalált volna.

Egy szürke, átlagos, hidegbe forduló napnak indult, az Újpest–Fradi elhalasztása miatt sokan hihették, hogy a forduló is átlagos lesz, aztán tessék! Ha előbb tudják, talán többen is élőben nézik meg a meccseket. Amelyekről csak annyit: soha rosszabbat! Jó, a színvonal nem verdeste az eget, de volt iram, szenvedély, a futball két elengedhetetlen kelléke.

S essék erről is szó, ne csupán akkor horkanjunk fel, ha rosszak a mérkőzések!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik