Short megpróbált jobb focit játszatni az FTC-vel

Vágólapra másolva!
2010.02.04. 18:59
null
Hajtottak: Short elégedetten értékelte a máltai edzőtábort
Elégedetten értékelte a Ferencváros labdarúgócsapatának máltai edzőtáborát Craig Short, a zöld-fehérek szakvezetője. A csapat megtartotta utolsó két edzését a szigeten, február 9-én a Szolnokkal mérkőzik meg a Népligetben – már ha az időjárás engedi.

„Nagyon pozitív és eredményes két hetet zártunk Máltán. Nem csak a fizikális felkészítés miatt volt jó, hanem a csapategység összekovácsolása végett is, amelyről azt gondolom, remekül sikerült. A futball egy multikulturális sport, több nemzet alkot egy csapatot, ezért különösen fontos az egységesség. Úgy érzem, ez megvalósul nálunk, nagyon jó a hangulat a csapaton belül" – értékelte az eltelt időszakot Craig Short.

A Ferencváros a máltai U21-es válogatott ellen 1–0-s sikerrel nyitott az edzőtáborban, az ezt követő minitornán nyert a Mosta ellen, majd félbeszakadt a Hamrun Spartans elleni meccse. Az Üllői útiak 8–1-re kiütötték a gozói alkalmi válogatottat, majd Ferenczi István góljával legyőzték a Sliema Wandererst is.

Short elmondta: új játékrendszereket gyakoroltatott a csapattal, és megpróbált „jobb focit" játszatni együttesével.

„Két új rendszert próbáltunk begyakorolni az edzéseken és meccseken, amely jól sikerült, az új igazolások pedig egyelőre beváltják a hozzájuk fűzött reményeket. Mindenki azt játszotta, amit kértem. Próbáltunk jobb focit játszani, a támadójátékot erősíteni, persze nem hagyva figyelmen kívül a védekezést. Örülök, hogy nem kaptunk gólt a mérkőzések alkalmával, és jól ment az előre játék is."

„Addig voltunk itt, ameddig tehettük, ez a két hét elegendő felkészülési lehetőséget adott, most az otthoni edzőmeccsekre koncentrálunk, alkalmazkodunk az otthoni időjárási körülményekhez, ezért fedett pályán fogunk edzeni a következő héttől. Mindent megteszünk, hogy a Ferencváros nevéhez méltóan dolgozzunk és képviseljük majd a klubot a meccsek alkalmával" – tette hozzá a szakvezető, aki kiemelte: ideális körülmények között készülhettek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik