Rudolf: Nem vagyok gép, nem rajtam múlik, hogy nem futballozom

Vágólapra másolva!
2012.10.27. 08:19
null
Rudolf bízik a szurkolók megértésében (Fotó: Mirkó István, archív)
Mint ismeretes, Rudolf Gergely csütörtökön a Facebookon jelentette be, hogy a jelek szerint jövő héten a Kecskemét ellen már vállalni tudja a játékot. A DVTK csatára a Nemzeti Sportnak részletesen is nyilatkozott, elmondta, eddig sem rajta múlott, hogy nem lépett pályára, egyszerűen nem volt megfelelő állapotban.

„Higgyék el, eddig sem rajtam múlt, hogy nem futballozom, egyszerűen nem voltam és még nem vagyok olyan állapotban, hogy bírjam a mérkőzésterhelést – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak a hamarosan diósgyőri meccsszerelést öltő klasszis. – Azt szokás mondani, ahhoz, hogy játékra tökéletesen kész legyél, annyi időnek kell eltelnie, amennyit a sérülés miatt kihagytál. Nekem ennek nagyjából a negyede jutott, és már a csapattal edzettem, egyszerűen ez volt az elvárás, ezt követelte a mindenfelől érkező nyomás. Meg is sérültem, combizomhúzódás minimális szakadással. Persze, megértem, hogy mielőbb szeretne mindenki a pályán látni, én is így vagyok ezzel, de a korábbi hibáim tapasztalatával – amikor is rásérültem, mert a kívánatosnál hamarabb játszani akartam – most már tudom, ki kell várni az időt. Ez nem PlayStation, nem gép vagyok, amely gombnyomásra az ember szája íze szerint működik.”

Kérdés, a DVTK drukkerei mennyire veszítették el türelmüket. Egy-egy morgolódás legalábbis arról árulkodik, nem bánnák, ha villantana már a válogatott csatár.

„Én örülnék neki a legjobban, ezért edzem napi kettőt. A DVTK családi napján találkoztam a drukkerekkel, merthogy én is ott voltam. Azt éreztem akkor, hogy megértőek, türelmesek a szurkolók, szerintem ők is látták a válogatottbeli vagy a klubjában futballozó Rudolf Gergőn, hogy mindig a maximumra törekszik. Sosem húztam ki magam a munka alól, de az időt nem lehet átugrani. Most sem vagyok még készen, az alapozások arra szolgálnak, hogy olyan kondíciót szerezzen a futballista, amellyel bírja a meccsterhelést. Nekem ez kimaradt. És bár minden tőlem telhetőt megteszek, aligha az a csatár szerepel majd eleinte, aki a svédeknek győztes gólt lőtt.”

Azaz ne is reméljék a piros-fehér hívek, hogy azon az öt őszi meccsen, amennyi a kecskeméti bajnokival kezdődően még hátravan, mondjuk öt gólt szerez a 27 éves center?

„Boldog lennék, de egyelőre inkább arra figyelek, hogy egyre többet bírjak, egyre jobb teljesítményt nyújtsak. Persze az öt gólt azonnal aláírnám – derült fel a csatár. – A csapattal még nem nagyon tudtam edzeni, meg kell ismernem a társakat, a gondolataikat, hogy egy-egy szituációban ki hová indul, jó lenne már ott tartani, hogy otthonosan érzem magam e tekintetben is. Tudom, hamarosan eljön az ideje ennek is.”

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik