„Rossz edző lennék, ha...” – NB I-es mestermérlegek

Vágólapra másolva!
2017.07.23. 10:21
null
Radványi Miklós 0–2-nél is hitt a csapatában – a kövesdiek örülhettek a végén (Fotó: Szabó Miklós)
A labdarúgó NB I 2. fordulójának szombati meccsei után a Bp. Honvéd és a DVTK vezetőedzőjét, Erik van der Meert és Bódog Tamást már idéztük, most lássuk a másik két találkozó mestermérlegeit.

MEZŐKÖVESD–PAKS 3–2

RADVÁNYI MIKLÓS, a Mezőkövesd vezetőedzője: – Rossz edző lennék, ha nem hinnék a csapatban. Idegesen kezdtük a mérkőzést, az első játékrészben nem úgy futballoztunk, ahogy azt megbeszéltük. A Paks szervezett csapat, ám ezt tudtuk, ekkor még nem volt bennünk átütőerő. A szünet után kaptunk két buta gólt, de Lazar Veszelinovics pályára lépése megváltoztatta a játék képét, és fordítottunk. Szerencsére jókor rúgtuk az első gólt, az kulcsfontosságú volt. Hét új játékos érkezett hozzánk, ilyenkor nem egyszerű összerakni a csapatot. Nagyon úgy tűnik, jól lőttük be a formánkat, de abban is bízom, idővel még jobbak leszünk. Egy csapat akkor jó, ha a kispadja is erős, így akit a cserék közé jelölök, az hozzá tud tenni a játékunkhoz.

CSERTŐI AURÉL, Paks: – Nagyon nehéz egy ilyen mérkőzést összefoglalni, mert nagyon sok esemény történt a pályán. Sajnos az első játékrészben több olyan támadást sem tudtunk végigvinni, amelyből ziccert kellett volna kialakítani, mi több, gólt kellett volna lőni. A fordulást követően vezettünk két tökéletes támadást, kétgólos előnybe kerültünk, sajnos a védekezésünk ezúttal nem igazán működött. Az még rendben van, hogy két meccsen négy gólt szerzünk, ám az már nincs, hogy ugyanakkor ötöt kapunk. Óriási csalódás van bennem. Kettő-nullás vezetésről kikapni nagyon rossz érzés. Ha visszaemlékezek a tizenegyesre, a kiállításra vagy éppen a kevésbé sikerült cseréinkre, alighanem érthető, miért vagyok csalódott.

HALADÁS–DVSC 1–0

MÉSZÖLY GÉZA, a Haladás vezetőedzője: – Nagyon jó első játékrészt produkáltunk, a korai gól megadta a mérkőzés alaphangját. Sok helyzetet kihagytunk az első félidőben, kár, hogy nem szereztünk több gólt, az nyugalmat kölcsönzött volna. A cserék után a Debrecen már többet támadott, veszélyes volt, ezért izgultam a hajrában. Értékes győzelmet arattunk, sokat tett érte a csapat. Azt is hozzá kell tenni, hogy még hiányzik elölről Miroszlav Grumics és Myke Bouard Ramos, velük még hatékonyabbak leszünk. Összességében a fiúk nagyot küzdöttek, ráadásul jó ellenfelet győztünk le, nagyon boldog vagyok.

HERCZEG ANDRÁS, a DVSC vezetőedzője: – Az első percekben nem szabad ilyen gólt kapni, nagy hiba volt, és úgy láttam, a Haladás vezetése meg is fogta a csapatot. A folytatásban nagy energiákat mozgósítottunk az egyenlítésért – de hiába. Egyik mérkőzés sem könnyű, főleg a mi helyzetünkben nem az.

BP. HONVÉD–DVTK 2–2

ERIK VAN DER MEER, a Bp. Honvéd vezetőedzője azt emelte ki, hogy Nagy Gergő kiállítása miatt nehezen tudott belenyúlni a mérkőzésbe.

„Ugyanakkor azt gondoltam a szünetben, hogy megcsinálhatjuk, ugyanis láttam a miskolciak Vasas elleni meccsét. Akkor a második félidőben túl szélesen helyezkedtek, amit tíz emberrel is ki lehet használni. Sikerült is, illetve Kabangu beállítása is jól sült el.”

A holland szakember Solymosi Péter játékvezető ténykedésével nem volt elégedett.

„Az ötperces hosszabbítást túlzónak érzem. Ha összeadom a cseréket, akkor hiányzik két perc. Jeleztem is a bírónak a meccs végén, hogy szívesen vásárolok neki egy fehér mezt, ha igényli. Szeretném kihangsúlyozni, hogy nem miatta veszítettük el a két pontot, de sajnos tényleg nem tartotta kézben ezt a mérkőzést, a sárga lapokat például nem egyenlő módon ítélte meg a két csapat számára.”

Van der Meer ezután arra tért ki: a pénteki edzés után elmagyarázta a játékosoknak, hogy bajnokcsapatként mindenki őket akarja megverni. Úgy érzi, ezt nem mindenki értette meg, pedig emiatt sokkal jobban észnél kell lenniük.

BÓDOG TAMÁS, a DVTK vezetőedzője: – Szerencsés találattal egyenlítettünk az utolsó pillanatokban. Nyilván a bajnok otthonában nagyon jó pontot szerezni, de van hiányérzetem. Abban bízom, hogy a játékosaimat még inkább bosszantja, hogy elveszítettünk két pontot. Sokkal többet kellett volna birtokolnunk a labdát, hogy uraljuk a középpályát. Ráadásul az összes szabadrúgásunkkal és szögletünkkel fejbe rúgtuk az első embert. Pedig magas játékosaink vannak, erre készültünk. Könyörgök, ez az NB I! Nem lehet egyszer odarúgni rendesen a labdát?

Bódog Tamás vágatlanul

Erik van der Meer vágatlanul

NB I, 2017–2018, 2. FORDULÓ
JÚLIUS 22., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
Mezőkövesd–Paks 3–2
Mezőkövesd, Városi Stadion
Szabó Zsolt
Budapest Honvéd–DVTK 2–2Budapest, Bozsik József Stadion Solymosi Péter
Haladás–DVSC 1–0 Sopron, Városi Stadion
Berke Balázs
JÚLIUS 23., VASÁRNAP
18.00: Puskás Akadémia–VideotonFelcsút, Pancho Aréna Farkas Ádám
18.00: Balmazújváros–VasasBalmazújváros, Városi Stadion
Andó-Szabó Sándor
18.00: Újpest–Ferencváros (Tv: Duna World)Budapest, Szusza Ferenc Stadion Iványi Zoltán
TABELLA • NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik