Románia: a Fradi-szélső menedzsere Bukarestben tárgyalt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.19. 08:14
null
Bőle Lukács egyelőre a Ferencváros labdarúgójaként készül az új idényre, a kérdés csak az, meddig marad ez így? (Fotó:<a href="http://www.fradi.hu"> fradi.hu</a>)
Korábban már beszámoltunk róla, hogy Bőle Lukács szerződése lejártával a nyáron távozhat a Ferencváros labdarúgócsapatától. Román sajtóhírek szerint a szélső egyik kérője a Dinamo Bucuresti. Menedzsere a napokban a román fővárosban találkozott a klub általános menedzserével, Florin Pruneával.

 

Bőle Lukács menedzsere, Panikosz Makedonasz a The Footballers Group menedzseriroda közösségi oldalain posztolt egy közös képet a bukaresti Dinamo általános menedzserével, Florin Pruneával, akivel a napokban találkozott a román fővárosban.

A menedzser megkeresésünkre elmondta, ebből a találkozóból még nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni.

A Bőle Lukácsot is képviselő The Footballers Group a közösségi csatornáin posztolt képeket a Florin Pruneával történt találkozóról
A Bőle Lukácsot is képviselő The Footballers Group a közösségi csatornáin posztolt képeket a Florin Pruneával történt találkozóról

„Bőle Lukácson kívül más játékosok ügyében is tárgyalok Romániában. Én képviselem például a korábbi román U-válogatott, de hamarosan magyar útlevéllel is rendelkező Toni Kanalost, aki legutóbb Kazinbarcikán futballozott. A Dinamónál Florin Pruneával és a vezetőedző Eugen Neagoéval is baráti a kapcsolatom, ők korábban együtt dolgoztak Bőlével a Iasinál” – fogalmazott Makedonasz.

Vagyis szinte biztosra vehető, hogy Bőle jövője is szóba került a találkozón, hiszen annak idején, 2014-ben éppen Prunea szerződtette a támadót, amikor a CSMS Iasinál dolgozott, ugyancsak általános menedzserként. Bőle két évvel ezelőtt a Iasitól szerződött a Ferencvároshoz.

Úgy tűnik, nem alaptalanul írt a napokban a sport.roarról, hogy a korábban az FCSB-vezér Gigi Becali által is kiszemelt Bőle szerepel a Dinamo kívánságlistáján.

A 29 esztendős futballista a román ProSportnak nyilatkozott is a jövőjéről.

„A hónap végén lejár a szerződésem, július elsejétől szabadon igazolható vagyok A Ferencvárossal és más klubokkal is tárgyalok. Bajnokok lettünk, zajlanak az egyeztetések, meglátjuk, mit tartogat a jövő – fogalmazott Bőle, aki azt is elmondta, a télen konkrét ajánlat érkezett érte Romániából. – A Ferencváros anyagilag kedvező ajánlatot kapott értem, a gond azzal volt, hogy ez a lehetőség az átigazolási időszak utolsó napján futott be. Beszéltem a klubvezetőkkel, az edzővel és a családommal, de csak hat-nyolc óra gondolkodási idő állt a rendelkezésemre. Végül azt mondtam, nagyon rövid az idő, nem szeretnék semmit sem elsietni. A román bajnokság egyik legjobb csapata csábított.”

Ezt az ajánlatot az NSO-nak a játékos képviselője is megerősítette, de csapatnevet nem említett.

Ha Bőle Lukács Romániába szerződne, ebben az átigazolási időszakban ő lenne az FTC első olyan magyar játékosa, aki nem Paksra igazol.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:
Gróf Dávid (Bp. Honvéd, szabadon igazolható)
Kölcsönbe érkezők: Olekszandr Zubkov
(ukrán, Sahtar Doneck, legutóbb kölcsönben FK Mariupol – Ukrajna)
Kölcsönből visszatérők:
Csernik Kornél (Soroksár), Kundrák Norbert (Soroksár), Priskin Tamás (Haladás), Rui Pedro (portugál, Haladás), Silye Erik (Mezőkövesd),
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: –
Kiszemeltek: Bruno Duarte da Silva (brazil, FK Lviv – Ukrajna), Mihajlo Mudrik (ukrán, Sahtar Doneck – Ukrajna, legutóbb kölcsönben Arszenal Kijev – Ukrajna), Nwankwo Obiora (nigériai, Boavista – Portugália)
Távozók: Böde Dániel (Paks), Julian Koch (lejár a szerződése), Fernando Gorriarán (uruguayi, érdeklődik iránta: Santos Laguna – Mexikó), Holczer Ádám (Paks)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Ivan Petrjak
(ukrán, Sahtar Doneck – Ukrajna, onnan Fehérvár)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Botka Endre, Bőle Lukács (lejár a szerződése, Politehnica Iasi és Dinamo Bucuresti – Románia)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik