Ritkán hallunk ilyet NB I-es edzőtől: „Megalázó vereséget szenvedtünk”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.04. 12:23
null
A paksiak vezetőedzője, Csertői Aurél tehetetlennek érezhette magát a Vidi elleni 0–4 alatt (Fotó: Makovics Kornél)
Az NB I-es mestermérlegekben ritkán hallunk olyat, hogy egy „kiadós” vereség után a vesztes fél elismeri, megalázó vereséget szenvedtek. Csertői Aurél, a Paks mestere azonban nem kertelt a Vidi elleni 0–4 után. Lássuk a további értékeléseket is...

PAKSI FC–MOL VIDI FC 0–4

CSERTŐI AURÉL, a Paks vezetőedzője:

– Remek formában várta a Paks a meccset, mégis sima vereséget szenvedett – először hazai pályán ebben az idényben.
– A játék képe alapján megalázó vereséget szenvedtünk. A Vidi játszotta a futó futballt, mi pedig az állót, ennek ez lett a következménye.

– Mennyire érzi magát ilyenkor tehetetlennek az edző?
– Ellenfelünk legalább egy fokozattal gyorsabban futballozott, mint mi, nehéz lett volna belenyúlni ebbe a mérkőzésbe.

– Veszíteni sohasem jó, pláne nem nagy különbséggel, de a mondás úgy tartja: inkább egy nulla-négy, mint négy nulla-egy.
– Csakhogy nem tudhatjuk, ez a teljesítmény egyszeri alkalom volt-e. A Vidi sokkal jobb volt nálunk, ezúttal bűnrossz teljesítményt nyújtottunk.

MARKO NIKOLICS, a Mol Vidi FC vezetőedzője:

– Mindenben felülmúlták a Paksot, még nagyobb különbséggel is győzhettek volna.
– Sikerült a felkészülésünk, jó meccset játszottunk, és az utolsó tíz percet leszámítva mi irányítottunk. Ilyen hozzáállásra van szükség a folytatásban is.

– Mit gondol, van ekkora különbség a két együttes között?
– Nem feltétlenül, bár ezúttal talán volt. Igaz, ez annak is köszönhető, hogy taktikailag szinte tökéletes meccset játszottunk, és rendben volt a passzjátékunk is. Európai szintű futballt nyújtottunk, szeretném, hogy mindig így játsszunk Magyarországon.

– Négy-nullás győzelem után lehet elégedetlen a vezetőedző? Mondjuk a helyzetkihasználás miatt?
– Nem vagyok elégedetlen, mert nem lehet minden helyzetet belőni. Az első három lehetőségünkből hármat kihasználtunk, de az is igaz, hogy voltak még nagy helyzeteink, kapufát is lőttünk, ráadásul az ellenfél kapusa többször bravúrral védett.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY–DEBRECENI VSC 2–2

KUTTOR ATTILA, a Mezőkövesd vezetőedzője:

– Rosszabb kezdést elképzelni sem lehet…
– Való igaz, hogy a gyors gól hátrányba hozta csapatomat, de nem roppantunk össze. Változatos mérkőzésen mindkét csapat győzelemre játszott. Úgy érzem, mi közelebb álltunk a sikerhez, hiszen meccslabdánk is adódott, amelyet sajnos elhibáztunk.

– Nulla-egyes állásnál érezte, hogy egyenlíthetnek?

– A játékban benne volt, ugyanis nagy erőket mozgósítottunk a gólszerzés érdekében. Nem riadtunk meg, vállalkoztunk, támadtunk, és igyekeztünk a saját fegyvereinkkel eredményesek lenni.

– Az utolsó negyedórában beszorultak, mire gondolt ekkor?

– Tudtuk, hogy a Debrecen mindent elkövet az egyenlítésért, de nem leptek meg a húzásai, ugyanis felkészültünk. Sok labdát íveltek a vendégek középre, ez az egyik legnagyobb fegyverük, de játékosaim remekül küzdöttek, és derekasan helytálltak.

HERCZEG ANDRÁS, a DVSC vezetőedzője:

Gyorsan vezetéshez jutottak. Mi futott végig ekkor a fejében?
– Az, hogy a folytatásban vigyázni kell, mert ellenfelünk jó és veszélyes csapat, és egyetlen pillanatra sem adja fel. Szerettünk volna nyerni, de nagy erőket kellett mozgósítani az egyenlítés érdekében.

– A szünet után visszavettek a tempóból, és csak kettő-egyes kövesdi vezetés után pörögtek fel ismét. Mi volt ennek az oka?
– A második félidőben sok hibát követtünk el, és rengeteg pontatlanság csúszott a játékunkba. Labdarúgóim sok esetben nem a kézenfekvő és jó megoldást választották, így a támadások építésében is adódtak hiányosságaink. A hajrában aztán mindent egy lapra tettünk fel, és örülök, hogy pontot szereztünk.

– Maradt önben hiányérzet?
– Nehéz erre mit mondani, de szeretném leszögezni, hogy Mezőkövesden a pontszerzés mindenképpen értékes. A három pontért léptünk pályára, de voltak nehézségeink is. Ezért azt gondolom, hogy az ilyen döntetlen sokat érhet a végén.

ÚJPEST FC–HALADÁS 2–0

NEBOJSA VIGNJEVICS, az Újpest vezetőedzője:


– Ilyen mérkőzésre számított?

– Horváth Ferenc csapatai szervezetten futballoznak, úgyhogy sejtettem, hogy nagy szerepe lesz a türelemnek. Hiába játszottunk mezőnyfölényben, nem rohanhattunk fejetlenül előre, a Haladás helyzetei mutatták, hogy óvatosnak kell lennünk. Ugyanakkor mi futballoztunk mezőnyfölényben, járattuk a labdát, sok beadással próbálkoztunk, igaz, a Haladás belső védői megnyerték a fejpárbajokat. A szünetben azt kértem a játékosaimtól, hogy továbbra is türelmesen futballozzanak, és ez kifizetődött. Összességében megérdemelten nyertünk, mi játszottunk jobban.

– Ki tudna emelni bárkit is a csapatából?

– Egyetlen győzelem után sem szoktam külön megdicsérni egy-két játékost, mint ahogy a vereségek után sem keresek bűnbakot. Ezúttal minden futballista kivette a részét a sikerből, a csapategységnek köszönhettük a győzelmet.

– Hol tart most az Újpest?

– Hétről hétre igyekszünk ugyanazt a támadófutballt nyújtani, de erre az ellenfelek is készülnek, és szervezetten, a kontrákra építve játszanak ellenünk. Ilyenkor nehéz gólt szerezni, de az utóbbi hetekben jól futballoztunk, egyedül az MTK elleni bajnokin nyújtottunk gyengébb teljesítményt. Örülök, hogy mindig más játékostól várhatjuk a gólokat, ha az ellenfél behúzódik a kapuja elé, nem lehet mindig a csatároktól remélni, hogy megnyerjék a meccseket. A többieknek nagyobb felelősséget kell vállalniuk, és ezt mindenki belátta.

HORVÁTH FERENC, a Haladás vezetőedzője:

– Mi hiányzott a pontszerzéshez?

– A gólok. Amikor elemeztük az Újpest játékát, láttam, hogy nehéz feladat előtt állunk, és a hazaiak most is megmutatták, mennyire erősek. Az ilyen meccseket csak a jó csapatok tudják nagyobb helyzetek nélkül megnyerni. Az első gólig bejött, amit elterveztünk, megvolt az esélyünk a gólszerzésre, miközben az Újpestet nem engedtük a kapunk elé, ellenfelünk csak beadások és néhány átlövés után próbált veszélyeztetni. Sajnos az előző fordulóhoz hasonlóan megint egy szabadrúgás után kaptunk gólt, a második gólról pedig nem is érdemes beszélni, mindenki látta, mi történt.

– Mennyire nehéz hitet adni a játékosoknak a sorozatos vereségek után?

– A hitet a játékosoknak kell visszaszerezniük, mert mi hiába mondogatjuk, hogy képesek berúgni a helyzeteket, ha ők nem hisznek benne. A támadókkal külön is foglalkozunk, mindent megteszünk, hogy elinduljunk felfelé, de a sikert nagyon kell akarni. Mondhatjuk, hogy az utóbbi hetekben a szerencse sem állt mellénk, de azért is tenni kell, hogy ez a jövőben változzon. Kapaszkodhatunk abba, hogy sok mérkőzés van hátra, de előbb-utóbb elfogynak a javítási lehetőségek. A következő fordulóban a Ferencváros ellen lépünk pályára, az sem ígérkezik sétagaloppnak.

– Ki áll a gólvonal előtt a következő fordulóban?
– Erről még korai beszélni.

KISVÁRDA MASTER GOOD–BP. HONVÉD 0–3

DAJKA LÁSZLÓ, a Kisvárda vezetőedzője:

– Veszítettek, de három gól különbség talán nem volt a két csapat között. Ön is így látta?
– A végén kezdem: a Honvéd győzelme összességében megérdemelt. Lehetett volna szorosabb is a vége, de most így alakult. Igyekeztünk felnőni a feladathoz, voltak is helyzeteink, de könnyelműen gólokat ajándékoztunk a Honvédnak. Igazából ezen múlt.

– Továbbá a kapu előtti határozottságon?
– Inkább úgy fogalmaznék, hogy a saját kapunk előtti határozatlanságon. Ezek kijavítható hibák, máskor felszínre sem törnek, most igen, ráadásul ismét kiderült, hogy vannak képességbeli problémáink is.

– Meghozott egy jelentős döntést, kapusposzton ezúttal Mihai Mincát szerepeltette. Mi állt a háttérben, és hogyan értékeli a húzást?
– Pontosítanék, meghoztunk egy döntést, hiszen a kollégákkal egyeztetve léptük meg a kapuscserét. Mihai Mincát is remek kapusnak tartjuk, miközben idegileg majdnem tönkrement amiatt, mert nem jutott lehetőséghez bajnoki meccsen. Most megkapta, és azt gondolom, hogy nem volt benne egyik kapott gólunkban sem.

SUPKA ATTILA, a Bp. Honvéd vezetőedzője:

– Az eredmény alapján biztosan győztek. Reálisnak érzia különbséget is?
– Megérdemelt a győzelmünk. Elemeztük a Kisvárda legutóbbi meccseit, főleg a Vidi ellenit. Láttuk, hogy a bal oldalon az Anderson Pico, Rados Protics, Sassá hármas különösen veszélyes, most is próbálkoztak azon a szárnyon, de nem tudták megbontani a védekezésünket.

– Holender Filip már ki is nőtte a kényszercsatár szerepkörét?
– Az első gólját támadóként szerezte, a második előtt már visszalépett a védelembe, és onnan segítette az akciókat. Sejtettük, hogy lesz előtte terület, amit kihasználhat. Univerzális játékos, aki mindkét feladatot meg tudja oldani.

– Ahogy a korábbi meccseket, ezt is megnyerték, amikor vezetést szereztek. Ennyire egyszerű lenne?
– A kapott góljaink száma is mutatja, hogy jó a védekezésünk, azt pedig tudtuk, ha előnyhöz jutunk, lesznek lehetőségeink, hiszen Danilo és Holender is jól robban be a résekbe. A nyáron ugyan csatárokat veszítettünk el, de a kapott góljaink miatt a védelmünk is erősítésre szorult, a jelek szerint ez sikerült. Elöl pedig megvannak a helyzeteink, és most eléggé jó hatékonysággal ki is használtuk őket.

A TOVÁBBI MESTERMÉRLEGEKHEZ KATTINTSON A CÍMEKRE!

PUSKÁS AKADÉMIA–DVTK 2–2 – Fernando egyáltalán nem gondolkodik a lemondáson

FERENCVÁROS–MTK 2–0 – Rebrov meglepő adattal szolgált a nemzetközi kupákról

NB I, 2018–2019, 13. FORDULÓ
NOVEMBER 3., SZOMBATHELYSZÍN
NÉZŐSZÁM
JÁTÉKVEZETŐ
Paksi FC–Mol Vidi FC 0–4
Paks,
Városi Stadion
1269Kassai Viktor
Kisvárda–Bp. Honvéd 0–3
Kisvárda,
Várkerti Sporttelep
2685Solymosi Péter
Újpest FC–Szombathelyi Haladás 2–0
Budapest,
Szusza Ferenc Stadion
2350
Karakó Ferenc
Puskás Akadémia–Diósgyőri VTK 2–1
Felcsút,
Pancho Aréna
916
Pintér Csaba
Mezőkövesd–Debreceni VSC 2–2Mezőkövesd,
Városi Stadion
2532Bognár Tamás
Ferencváros–MTK Budapest 2–0
Budapest,
Groupama Aréna
11 067
Andó-Szabó Sándor
TABELLA • GÓLLÖVŐLISTA
A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA
1. Ferencvárosi TC 13 9 3 1 27–10 +17 30
2. Budapest Honvéd 13 8 2 3 18– 8 +10 26
3. Mol Vidi FC 12 6 4 2 24–12 +12 22
4. MTK Budapest 13 6 3 4 18–18 0 21
5. Debreceni VSC 13 5 6 2 20–17 +3 21
6. Mezőkövesd Zsóry FC 13 5 4 4 21–17 +4 19
7. Újpest FC 12 5 4 3 12– 9 +3 19
8. Paksi FC 13 5 4 4 19–18 +1 19
9. Puskás Akadémia FC 13 4 2 7 14–19 –5 14
10. Kisvárda 13 2 3 8 12–28 –16 9
11. Diósgyőri VTK 13 1 3 9 10–24 –14 6
12. Szombathelyi Haladás 13 1 2 10 11–26 –15 5
A 6. fordulóból elhalasztott Mol Vidi–Újpest összecsapást november 21-én rendezik meg.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik