Rebrov: Leülünk Kubatov Gáborral és egyeztetünk a játékosok jövőjéről

Vágólapra másolva!
2019.05.12. 12:45
null
Ők maradnak? – Szerhij Rebrov egyelőre nem tudta megmondani, kik azok a játékosok a jelenlegi keretből, akik a nyáron távoznak a Fraditól (Fotó: Tumbász Hédi)
A labdarúgó NB I 32. fordulóját követően a Bp. Honvéd–DVTK (4–4) meccs mestermérlegével már jelentkeztünk, most lássuk, a többi találkozó után hogyan értékeltek a szakvezetők.

 

FTC–DVSC 2–1

SZERHIJ REBROV, az FTC vezetőedzője

Mennyire volt fontos, hogy győzelemmel búcsúzzanak saját közönségüktől?
– A mostani találkozó olyan volt, mint az Újpest elleni derbi, a szurkolók és a presztízs miatt fontos volt a három pont. Jó meccset látott a közönség, az utolsó tizenöt-húsz percben igazi csapatként futballoztunk, és megérdemelten nyertünk.

– Csonka András, valamint Isael teljesítményéről mi a véleménye?

– Ami Csonka Andrást illeti: keményen dolgozik az edzéseken, megérdemelte, hogy megadjam neki az esélyt. Ő jelentheti a jövőt, de még fejlődnie kell, rajtunk, valamint rajta is múlik, hogy kihozza-e magából a legtöbbet. Ami a brazil támadót illeti: télen az alapozás végén érkezett, de örülök, hogy megszerezte első gólját a bajnokságban. Őt is bántotta, hogy eddig nem talált a kapuba.

– Megeshet, hogy néhány labdarúgó most búcsúzott a Groupama Arénától Fradi-játékosként?
– Erre még nem tudok választ adni. Az idény végén leülünk Kubatov Gábor elnökkel és a vezetőséggel, és egyeztetünk a játékosok jövőjéről. Amíg ez nem történik meg, nem mondhatok semmit.

HERCZEG ANDRÁS, a DVSC vezetőedzője

Megérdemelte volna a döntetlent a Debrecen?
– Nincs értelme erről beszélni, mert kikaptunk. A bronzéremért folyó versenyfutásban egyébként is csak a győzelemmel léphettünk volna nagyot. Ám nem kell szégyenkeznünk, az utolsó percig harcoltunk, sajnos több olyan időszak volt, amikor rossz döntéseket hoztunk, kapkodtunk, így nem tudtunk pontot szerezni.

– Arra a helyzetre céloz, amikor Szécsi Márk teljesen üresen érkezett középen, Ferenczi János mégis kapura lőtt?
– Nem szeretnék nevesíteni senkit, de valami ilyesmire céloztam, amikor azt mondtam: jobb döntéseket kell hoznunk, és higgadtabbnak kell lennünk.

Mennyire vigasztalja, hogy továbbra is harmadik helyen áll a Debrecen?
– Nagy lehetőség előtt állunk, remélem, ezt jól dolgozza fel a csapat. Biztos vagyok benne, hogy az akarattal a jövő héten sem lesz probléma, de vannak játékelemek, amelyekben javulnunk kell a győzelemhez. Sajnos a mostani bajnokságban ez a probléma végigkísér bennünket, vannak olyan időszakok, amikor túl sok hibát követünk el, de bízom benne, hogy végül siker koronázza az erőfeszítéseinket.

ÚJPEST FC–PUSKÁS AKADÉMIA 0–1

NEBOJSA VIGNJEVICS, az Újpest vezetőedzője

Nem úgy festett a csapata, mintha fontosnak tartaná a bronzérem megszerzését.
– Nem volt ötletünk, elképzelésünk, hogyan alakítsunk ki lehetőségeket, még a tizenegyest sem tudtuk gólra váltani. Sokat elmond a vendégek gólja is: gyakorlatilag nem voltunk itt fejben a mérkőzésen. Nem úgy viselkedünk, mint egy igazi csapat. A felcsútiak megérdemelték a három pontot. Pedig tudtuk, mi a tét, de a meccs képe alapján nem voltunk felkészültek. Diósgyőrben fontos meccs vár ránk az utolsó fordulóban.


Régen tűnt ennyire indiszponáltnak a csapata. Mi az oka ennek?
– Jellemző ránk a jó értelemben vett agresszivitás, de kulcsembereink hiányoztak, akikben ez megvan, a pályára lépők között sokakból alkatilag hiányzik ez a készség. Pedig a Tottenham és a Liverpool példája mutatja, a futballban mennyi mindent el lehet érni elszántsággal.

Lacina Traoré kétszázhárom centiméteres magassága ellenére alig fejel el labdát, és már a tizenegyeseket sem lehet rá bízni. Lassan kijelenthetjük, hogy nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket?
– Igen.

KOMJÁTI ANDRÁS, a Puskás Akadémia vezetőedzője

Elérték céljukat, a bennmaradást.
– Küzdelmes mérkőzésen vagyunk túl, motivált volt a csapatom, a játékosok átérezték a csata jelentőségét. Az első tíz-tizenöt percben az Újpest fölényben játszott, kicsit bátortalanok voltunk, utána viszont magunkhoz tértünk, és mertünk futballozni.

Kiegyenlített mérkőzés volt. Mi döntött az önök javára?
– Döntő volt, hogy Hegedüs Lajos hárította a tizenegyest. A második félidőben nyomás alatt kellett játszanunk, mi a kontrákra építettünk, és ennek meg is lett az eredménye.

Önnel a kispadon nem veszített még a csapat, és bár az összehasonlításnak még nincs itt az ideje, elődei közül senkinek sem volt ilyen jó mutatója a Puskás Akadémia edzőjeként. Mi a titka?
– Annak ellenére, hogy elődömnél nem igazán jöttek az eredmények, erőnlétileg rendben lévő együttest örököltem tőle. Nekem az öltözőn belüli feszültséget kellett oldanom, és elhitetni a játékosokkal, hogy tudnak futballozni. Kicsit átalakítottuk a játékstílusunkat, megjött az önbizalmunk, ennek köszönhető az előrelépés.

MOL VIDI FC–MTK 4–2

MARKO NIKOLICS, a Mol Vidi vezetőedzője

Kiütés is lehetett volna a vége...
– Nagyszerűen játszottunk, sok helyzetünk volt. Nem könnyű olyan együttes ellen futballozni, amelyik az életéért küzd. A szurkolók alighanem jól érezték magukat, nemcsak nyertünk, hanem szépen és eredményesen is futballoztunk.

A lelátóról úgy tűnt, az MTK a hajrára mintha elveszítette volna a hitét. A kispadnál is így érezte?
– Inkább azt mondanám, jobbak voltunk. Már az első félidőben is volt három-négy olyan akciónk, amelynek a végén – ha jól sikerül az utolsó passzunk – ziccerbe kerülünk. Jó formában vagyunk, most az a legfontosabb, hogy ez ki is tartson a kupadöntőig.

Az utolsó körben a Haladás ellen is pihennek néhányan?
– Alighanem igen. Ezen a napon Juhász Roland pihent, Kovács István csereként szállt be, hozzáteszem, remekül, mint ahogy a többi cserénk is jól játszott. A Haladás ellen is lesz, aki kihagyja a kilencven percet, de a többségnek formában kell maradnia, a legfontosabb mérkőzés, a Honvéd elleni kupadöntő még vár ránk.

LUCSÁNSZKY TAMÁS, az MTK Budapest vezetőedzője

Mit lehet ilyenkor mondani?
– Azt, hogy minden összeesküdött ellenünk. Nem szeretek a körülményekre hivatkozni, távol áll tőlem, most mégis kénytelen vagyok. A mérkőzés előtt is tele voltunk sérültekkel, a találkozó alatt pedig háromszor is kényszerből kellett cserélnem. Összességében megérdemelten nyert a Vidi, ezt el kell ismerni, de azért több volt ebben a mérkőzésben.

A vezetés megszerzése után hitt a bravúrban?
– Az első félidőben a játék képe kiegyenlített volt. A fordulás után sajnos a második gól fordulópontot jelentett, onnantól mintha elveszítettük volna a hitünket. Ezzel együtt mindent megpróbáltunk, a srácok mentek előre becsülettel, de emberhátrányban már esélyünk sem volt.

Mit lehet tenni? Fohászkodni?
– A tavasz folyamán többször is saját kezünkbe vehettük volna a sorsunkat, az utolsó fordulóra ez az esélyünk sem maradt meg. Innentől a vetélytársak eredményeit is figyelnünk kell, nekünk pedig le kell győznünk a Honvédot. A mai mérkőzés alatt szándékosan nem néztem a többi mérkőzés alakulását, csakis az én csapatomra összpontosítottam.

MEZŐKÖVESD–HALADÁS 1–0

KUTTOR ATTILA, a Mezőkövesd Zsóry vezetőedzője

Elégedett az eredménnyel?
– Nehéz kilencven percen vagyunk túl, voltak nehézségeink is, de átlendültünk a holtponton. Az összkép alapján rászolgáltunk a győzelemre, nem elégedtünk meg a bennmaradás kivívásával, hanem harcoltunk, és az erőfeszítéseinket siker koronázta.

Miért játszott az első félidőben visszafogottan a csapata?
– Azért, mert volt egy ellenfél is a pályán, amelynek a tagjai az életükért küzdöttek. Való igaz, ebben az időszakban nem sziporkáztunk, de előfordul, hogy nem mindig sikerül elővenni a csúcsformát. Mezőnyjáték folyt a pályán, egymásnak feszült a két csapat.

Hogyan készülnek az idény utolsó bajnokijára?
Ugyanúgy, ahogyan eddig. Szeretnénk szépen befejezni a bajnokságot. Kisvárdán is nyerni akarunk, és mindent ennek rendelünk alá.

HORVÁTH FERENC, a Haladás vezetőedzője:

Nyilván nem ilyen eredményre számított...
– Többet reméltünk, de most ennyire futotta. Nálunk volt többet a labda, a játék sokszor az ellenfelünk térfelén folyt, amely kontrára rendezkedett be. A hajrában azonban már adódtak helyzetek is a két kapu előtt.

Miért nem lőttek kapura az első félidőben?
– Nem mondtam a játékosaimnak, hogy ne lőjenek... A Mezőkövesdnek sem volt egyetlen kaput eltaláló lövése sem, úgy vettem észre, hogy a hazaiak nem feltétlenül erőltetik a támadásokat. A végén mégis ők örülhettek.

A tavaszi szép menetelés hiábavalónak bizonyult. Mi jár most a fejében?
– Elhittem, hogy kivívhatjuk a bennmaradást, éppen ezért most csalódott vagyok. Rengeteg munkát végeztünk el, a nulláról jöttünk fel, versenyben tudtunk maradni, de mindez hiábavalónak bizonyult, mert az i-re nem sikerült feltenni a pontot.

PAKSI FC–KISVÁRDA

CSERTŐI Aurél, a Paksi FC vezetőedzője 1–0

Véget ért a stresszes időszak az életében?
– Remélhetően igen, mert az utolsó három mérkőzésünk sorsdöntő volt, közvetlen vetélytársakkal játszottunk. S bár a tavaszunk rosszul sikerült, ezen a három mérkőzésen a legjobbkor hoztuk a jobb formánkat.

Ez a teljesítmény azért nem volt jónak mondható, egyetért?
– Végül is igen, mert mindkét csapat keveset kockáztatott, ráadásul csapatom nem a megszokott lendülettel futballozott, kizárólag csak vezetésünk után, amikor a Kisvárda már kitámadott, és lehetőségünk nyílt kontrák vezetésére.

Úgy tűnt, mintha a döntetlen is megfelelő eredmény lenne önöknek, holott a győzelmek száma miatt az egy ponttal akár bajba is kerülhettek volna.
– Pedig támadni, győzni akartunk, csak éppen kivárásra játszottunk, mert nem mehettünk ész nélkül előre. A célunkat így teljesítettük, és Paksnak a következő idényben is lesz NB I-es csapata.

 

DAJKA LÁSZLÓ, a Kisvárda vezetőedzője

Néhány helyzetet leszámítva mintha letettek volna a gólszerzés lehetőségéről.
– Nem is volt szép futball, sem a hazaiak, sem mi nem vállaltunk kockázatot, de valójában két-három játékosom gyengébb teljesítménye miatt nem voltunk képesek megvalósítani az elképzelt taktikát.

A döntetlenre mentek rá, ez biztosabb lett volna?
– Nem mondanám, hogy az egy pont megfelelő lett volna, de tisztában voltunk a Paks játékstílusával, és a tavaszi néhány fordulót leszámítva nem nagyon nyert ellenfél ebben a stadionban. Ettől függetlenül hiányoztak a labdaszerzések, amelyek után megindulhattunk volna az ellenfél kapuja felé, s mivel nem jöttünk lendületbe, nem is tudtuk meglepni az ellenfelet.

Idegenben eddig jobban ment a csapatának. Most mintha valóban megszeppent újoncként lépett volna pályára.
– Nem minden csapat ellen lehet ugyanazt a taktikát megvalósítani, ezúttal más stílusú ellenfélbe botlottunk. Játékosaimnál hiányzott a fifika és a rafinéria, de sebaj, készülünk az utolsó fordulóra, s ha nyerünk a Mezőkövesd ellen, meglesz a bennmaradás is.

A HONVÉD–DVTK meccs mestermérlege itt érhető el: Ha elmondanám a véleményem, örökre eltiltanának – Supka Attila

NB I, 2018–2019, 32. FORDULÓ
MÁJUS 11., SZOMBATHELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
Újpest FC–Puskás Akadémia 0–1Budapest,
Szusza Ferenc Stadion
Iványi Zoltán
2717
Bp. Honvéd–Diósgyőri VTK 4–4
Budapest,
Új Hidegkuti Nándor Stadion
Berke Balázs2393
Mol Vidi–MTK Budapest 4–2
Székesfehérvár,
Mol Aréna Sóstó
Bogár Gergő
3113
Mezőkövesd–Haladás 1–0
Mezőkövesd,
Városi Stadion
Solymosi Péter
1500
Paksi FC–Kisvárda 1–0
Paks,
Városi Stadion
Andó-Szabó Sándor1702
Ferencváros–Debreceni VSC 2–1
Budapest,
Groupama Aréna
Pintér Csaba
10 857

TABELLA •GÓLLÖVŐLISTA

AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC32234571–26+4573
2. Mol Vidi FC32186852–36+1660
3. Debreceni VSC321391040–38+248
4. Újpest FC321212838–25+1348
5. Budapest Honvéd3212101042–37+546
6. Mezőkövesd Zsóry FC321281244–38+644
7. Puskás Akadémia FC321161535–44–939
8. Paksi FC329121132–42–1039
9. Kisvárda32981534–47–1335
10. Diósgyőri VTK32981533–57–2435
11. MTK Budapest321041841–52–1134
12. Szombathelyi Haladás32851930–50–2029

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik