Radoki: Még meg kell szoknom, hogy először a negatív megjegyzések jönnek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.17. 12:33
null
Lacina Traoréról (középen) hízelgő véleményt fogalmazott meg Nebojsa Vignjevics (Fotó: Koncz György)
Minden mérkőzésen hazai győzelem született a labdarúgó NB I 25. fordulójában. A Ferencváros–Haladás (2–0) és a Debreceni VSC–Diósgyőri VTK (1–0) meccs edzői értékeléseit már megosztottuk olvasóinkkal, most következzenek nyilatkozatok a további négy találkozóról!

 

ÚJPEST FC–KISVÁRDA 1–0

Nebojsa Vignjevics, az Újpest vezetőedzője

– Brusztolós győzelmet arattak.
– A legfontosabb, hogy három pontot szereztünk a mérkőzésen. Viszont a gyors, rövid passzos játék, amelyet mindenképpen szeretnénk játszani, ilyen talajon nehezen kivitelezhető, ráadásul a kisvárdai futballisták magasak, erősek, így egy-egy elveszített labda veszélyes lehetett volna számunkra.

– Miért nem sikerült megduplázni az előnyüket?
– A vezetésünk megszerzése után hosszabb labdákkal próbálkoztunk, s nem sikerült újabb gólt szereznünk. Harcoltunk, mentünk és győztünk – ez a lényeg.

– Lacina Traoré ezen a mérkőzésen mutatkozott be. Mi a véleménye az elefántcsontparti csatárról, és mi történt a kezével, ugyanis rendre fájlalta?
– A kezével szerencsére nincs nagy gond. Minden megmozdulásán látszik, hogy ragyogó képességű futballista, jelenleg azonban csak hetvenszázalékos állapotban van. Amikor pályán van, olyan, mintha a többiek állnának, úgy kellene mozogni, ahogyan ő teszi. Idővel fejlődik majd a csapat is vele együtt, ebben biztos vagyok.

Dajka László, a Kisvárda vezetőedzője

– Láthatóan dühös, csalódott.
– Igen, rendkívül ideges vagyok, meglehet, az én szavaimat is le kellene fordítania egy tolmácsnak, nem csupán újpesti kollégámét, Nebojsa Vignjevicsét… A hazaiak okosan futballoztak, többször is mögénk kerültek, tizenegyest harcoltak ki, a vezetést is megszerezték. Ezután átadtuk a területet, keveset mozogtunk, valójában nem is értem, hogy miért. A második félidőben sokkal bátrabban játszottunk, így kellett volna kezdenünk a mérkőzést.

– Meglepte, hogy Lacina Traoré kezdett az újpestieknél?
– Nem, hiszen Novothny Soma a napokban Dél-Koreába távozott, benne volt a pakliban, hogy az afrikai csatár kezdőként kap szerepet. Felkészültünk az elefántcsontparti légiósból, de egyszer megtréfált minket.

– Mit érez az edző, amikor egy támadáson belül kétszer is közel kerülnek a gólhoz, a léc azonban mind a kétszer hárít?
– Azt, hogy maradt a nulla-egy… A bennmaradásért folytatott harcban viszont pontokat kell szereznünk.

MOL VIDI FC–MEZŐKÖVESD 1–0

Marko Nikolics, a Vidi vezetőedzője

– Ha nem is könnyen, de a bajnokságban másodszor is legyőzték a Mezőkövesdet.
– Fontos és megérdemelt győzelmet arattunk. Jó formában vagyunk, a találkozó nagy részében tetszett, amit láttam. Jó csapat volt az ellenfelünk, de amikor ilyen fegyelmezettek vagyunk, kijön a minőség a játékunkból.

– Mennyire nehéz elviselni, hogy bár van lehetőség az előny növelésére, tulajdonképpen a lefújásig izgulni kell.
– Megvoltak a helyzeteink, kapufát is lőttünk, de tény, jobb lett volna lezárni a meccset. Ugyanakkor nem izgultam különösebben, nem éreztem, hogy nagyobb veszély volna az ellenfél támadásaiban, kontrolláltuk az összecsapást.

– Mondhatjuk, hogy tökéletes hetet zárt a csapata?
– Nem, hiszen egy héttel ezelőtt játszottunk Pakson, és ott nem győztünk… A Fradi elleni Magyar Kupa-mérkőzést profi módon hoztuk le, és most is nyertünk, ezzel elégedettek lehetünk.

Kuttor Attila, a Mezőkövesd vezetőedzője

– Nem játszott rosszul a csapata, ennek ellenére pont nélkül maradt.
– Többet érdemeltünk volna, megvoltak a lehetőségeink, hogy gólokat szerezzünk. Mezőnyben és a kapu előtt is egálban voltunk a Vidivel, sajnos az ellenfelünk betalált, mi pedig nem.

– Mi az, ami miatt elsősorban hiányérzete van?
– Fel volt építve a játékunk, működött, amit elterveztünk, voltak lehetőségeink, ugyanakkor nem tudtunk gólt szerezni.

– A Mezőkövesdről rendre azt mondják, jó futballt játszik. Nyilván nem bánná, ha olyan véleményt hallana, hogy szerencsével ugyan, de megnyerte a meccset a csapata.
– Mindenképpen maradunk a saját játékunknál, azzal szeretnénk eredményesek lenni. Dolgozni kell azon, hogy a lehetőségeinket eredményesebben használjuk ki, hiszen a pályán csakis az számít, hogy melyik csapat értékesíti hatékonyabban a helyzeteit.

BUDAPEST HONVÉD–PAKSI FC 3–0

Supka Attila, a Budapest Honvéd vezetőedzője

– Mennyire kellett az önbizalmuknak ez a győzelem?
– Sokat beszélgettünk arról a játékosokkal, hogy az utóbbi időben az eredmény és a mutatott játék is elmaradt a várakozásoktól. Az első gól megszerzéséig akadozott a játékunk, szerencsére utána gördülékenyebbé vált. Több ziccert is kidolgoztunk, nagyobb különbségű győzelmet is arathattunk volna, de nem akarok telhetetlen lenni.

– Miben volt más ez a meccs, mint a legutóbbi két bajnoki?
– Játékban nyújtottunk sokkal többet. Az előző két bajnokival ellentétben ezúttal nem rúgtuk fel a labdát, hanem három-négy gyors passzal építkeztünk, ennek köszönhetően a széleken és középen is megbontottuk a Paks védelmét.

– A duplázó Holender Filip teljesítményéről mi a véleménye?
– Érdekes történet az övé. Az előző idényben még a szélen számítottunk rá, sokszor védekező feladatot kapott, aztán a nyáron kényszerűségből került a csatárposztra. Szerencsére hamar megragadta a lehetőséget, gólokkal bizonyított, és úgy érzem, szíve szerint már nem is térne vissza a szélre.

Csertői Aurél, a Paks vezetőedzője

– Hogyan értékeli a mérkőzést?
– Nem sok jót mondhatok a csapatomról, egyik játékosom sem nyújtott kimagasló teljesítményt, és katasztrofálisan védekeztünk. A Honvéd biztos előnye tudatában gyors kontrákat vezetett, mi pedig hátul továbbra is bizonytalanok voltunk, ráadásul egyéni hibákkal is segítettük az ellenfelet. A kispestiek teljesen megérdemelten nyertek.

– Látta bármi előjelét a gyenge teljesítménynek?
– Nem, főleg mert a múlt héten önmagunkhoz képest szenzációsan futballoztunk a Mol Vidi elleni meccsen. Persze akkor is követtünk el hibákat, és sajnos úgy tűnik, képtelenek vagyunk kapott gól nélkül lehozni a mérkőzést. Ebben persze nem csak a hátvédjeink hibásak, csapatszinten nem védekezünk jól, ezúttal ráadásul a csatáraink is észrevétlenek voltak.

– Ha nyertek volna, két pontra megközelítik a dobogóra hajtó Honvédot…
– Hátrafelé kell nézegetnünk, mert ilyen hozzáállással és ilyen hullámzó teljesítménnyel egyelőre nincs értelme merészebb álmokat szövögetni. Egyelőre nem várhatják el tőlünk, hogy idegenben lefocizzuk a Honvédot, ezzel együtt a mostani teljesítményünk nagy csalódás nekem.

PUSKÁS AKADÉMIA–MTK BUDAPEST 3–2

Radoki János, a Puskás Akadémia FC vezetőedzője

– Fordulatos meccs volt.
– Boldog vagyok, hogy megnyertük a mérkőzést. Ilyen sok gólhelyzetünk egyetlen mérkőzésen sem volt, amióta én vagyok a csapat vezetőedzője.

– Mi változott az előző hetekhez képest?
– Semmi. Igazán egységes csapat a miénk, ha kihagytuk a helyzetet, ha labdát vesztettünk, mindenki hajtott, futott tovább. Nagy iramban futballoztunk, a labda elvesztése után folyamatosan visszatámadtuk az MTK-t. A játékosok összefogtak, ennek most győzelem lett a jutalma.

– Volt némi szóváltása a nézőkkel – mi történt?
– Németországban azt tapasztaltam, hogy a szurkolók a pozitívumokat keresik, és bár itt is a csapat sikeréért szorítanak, még meg kell szoknom, hogy először a negatív megjegyzések jönnek. Elfogadom, ha valaki másként látja a pályán zajló eseményeket, mint én, a lényeg, hogy mindenki, aki itt volt a stadionban, szereti a futballt, és Puskás Akadémia-győzelemnek örülhetett.

Lucsánszky Tamás, az MTK vezetőedzője

– Hogy érzi magát mint NB I-es edző?
– Sokkoló az utolsó pillanatban kapott góllal elveszíteni egy mérkőzést. Időnként rendezetlen volt a játékunk, és nem tudtunk reagálni a Puskás Akadémia tempós futballjára. Szerintem a döntetlent megérdemeltük volna, na, de ilyen hibákat elkövetni ezen a szinten…

– Rendkívül furcsa góllal kezdődött a mérkőzés, csapata mégis jól reagált rá.
– Ezt hatalmas fegyverténynek tartom. Erre a mentális erőre szükség lesz a folytatásban.

– Mit kért a csapattól a szünetben, és mi valósult meg belőle a második félidőben?
– Megbeszéltük, hogy az ellenfél letámadása ellen mi a teendő, az üres területekbe kell mozognunk ahhoz, hogy sikeresek legyünk. Be kell vallanom, ez nem sikerült úgy, ahogy szerettük volna, ezért a Puskás Akadémia többször is be tudott szorítani bennünket a kapunk elé. Nagy volt az idegesség, ennek a számlájára írom a jelentős egyéni hibákat.

TOVÁBBI EREDMÉNYEK
Ferencváros–Haladás 2–0
DVSC–DVTK 1–0

NB I, 2018–2019, 25. FORDULÓ
MÁRCIUS 16., SZOMBATHELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Puskás Akadémia–MTK Budapest 3–2
Felcsút, Pancho ArénaVad II István 1121
Ferencváros–Haladás 2–0
Budapest, Groupama ArénaKarakó Ferenc
7865
Újpest–Kisvárda 1–0
Budapest, Szusza Ferenc StadionErdős József
2090
Budapest Honvéd–Paksi FC 3–0
Budapest, Új Hidegkuti Nándor StadionPintér Csaba
1400
Mol Vidi–Mezőkövesd 1–0
Székesfehérvár, Mol Aréna SóstóIványi Zoltán
2340
Debreceni VSC–Diósgyőri VTK 1–0
Debrecen, Nagyerdei StadionBerke Balázs
3600
TABELLA • GÓLLÖVŐLISTA
AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC 25 17 4 4 55–19 +36 55
2. Mol Vidi FC 25 14 5 6 40–25 +15 47
3. Debreceni VSC 25 11 7 7 30–27 +3 40
4. Újpest FC 25 10 10 5 31–18 +13 40
5. Budapest Honvéd 25 11 6 8 31–24 +7 39
6. Mezőkövesd Zsóry FC 25 8 8 9 34–32 +2 32
7. MTK Budapest 25 9 4 12 36–40 –4 31
8. Paksi FC 25 7 10 8 29–35 –6 31
9. Puskás Akadémia FC 25 9 3 13 30–34 –4 30
10. Diósgyőri VTK 25 7 6 12 24–45 –21 27
11. Kisvárda 25 6 7 12 24–41 –17 25
12. Szombathelyi Haladás 25 4 4 17 21–45 –24 16

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik