Puskás Akadémia: Tóth Balázs lett Komjáti utóda, Fülöp aláírt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.21. 12:56
null
Fülöp Loránd 80-as számú szerelésben (Fotó: fanatik.ro)
A Puskás Akadémia vezetősége a klubigazgató Komjáti Andrást tulajdonosi tanácsadónak, Tóth Balázst klubigazgatónak nevezte ki – jelentette be a felcsúti NB I-es labdarúgócsapat a hivatalos honlapján. Ugyancsak a klubbal kapcsolatos hír, hogy erdélyi lapinformáció szerint a román élvonalbeli Botosani házi gólkirálya, a 21 éves Fülöp Loránd a napokban aláírt a Puskás Akadémiához.

 

„Már aláírtam a napokban. Nagyon nagy szeretettel fogadtak, de a bemutatásra csak június 15-e után kerül sor – idézi a marosvásárhelyi Népújság internetes kiadása a több klub által is csábított Fülöp Lorándot, akiért a lap szerint 700 ezer eurót fizetett a felcsúti csapat. – A Puskás Akadémia tette a legjobb, legkonkrétabb ajánlatot, én pedig elfogadtam. Arra gondoltam, hogy elsősorban olyan csapathoz kell igazolnom, ahol továbbra is játéklehetőséget kapok.”

A felcsútiakkal már korábban hírbe hozott Fülöp hozzátette: lényeges szempont, hogy a Puskás Akadémia bázisa a legjobb öt európai „fociegyetem” között van nyilvántartva, de az is fontos, hogy személy szerint jó ajánlatot kapott.

„A szerződés értelmében háromszor többet fogok keresni, mint Botosani-ban… Továbbá úgy érzem, hogy a Puskás Akadémiánál kiváló feltételek között készülhetek, edzhetek” – tette hozzá Fülöp, aki az idén bemutatkozott a román U21-es válogatottban, s valószínű, nemsokára újra behívót kap az Eb-döntőre utazó keretbe.

„Mindenképpen szeretnék ott lenni az Olaszországban tartandó döntő tornán, ahol mindent megtennék, hogy a román U21-es válogatottban is bizonyítsak – mondta a fiatal játékos, aki arra a kérdésre, melyik ország felnőttválogatottját választaná, diplomatikusan így felelt: – Erről még korai beszélni. Egyelőre a román válogatottól kaptam esélyt, s el is fogadtam. Játékommal pedig bizonyítani szeretném, hogy megérdemeltem a behívót.”

Komjáti András és Tóth Balázs új kinevezését Mészáros Lőrinc, a kuratórium elnöke a Puskás Akadémia FC hagyományos évzáró vacsoráján jelentette be. Itt hangzott el az is, hogy az első csapat tagjai kedden kezdik meg szabadságukat, és június 17-én állnak újra edzésbe.

Egyelőre nem tudni, hogy az idényt Komjáti irányításával befejező csapat kispadjára ki ül le vezetőedzőként.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik