Puskás Akadémia: Real Madrid-focitábor Felcsúton

Vágólapra másolva!
2019.06.25. 09:33
null
A Pancho Aréna (Fotó: Nemzeti Sport)
Keddtől csütörtökig a Puskás Akadémián rendezik meg a Real Madrid alapítványának nemzetközi focitáborát, a társadalmi felelősségvállalásról szóló Copa Almát – írja a felcsútiak hivatalos honlapja.

 

A spanyol klub minden nyáron más-más országban rendezi meg a Copa Alma (Lélek-kupa) nevű kispályás tornát a tízes éveik elején járó gyerekekből álló együtteseknek.

A kedd reggeli megnyitóünnepséggel kezdődő felcsúti tornán a magyaron kívül két portugál csapat, továbbá Azerbajdzsán, Bulgária, Románia, Oroszország, Spanyolország és Ukrajna képviselteti magát. Összesen kilencven gyerek, a kísérőkkel együtt mintegy száznegyven fő érkezett Felcsútra.

A torna mérkőzésein a cél nemcsak a győzelem, hanem az olyan értékek megjelenítése, mint az autonómia, az egyenlőség, a csapatmunka, a tisztelet, az önbecsülés, az egészségmegőrzés, a tolerancia, a felelősségvállalás és a motiváció.

Az első napon vegyes csapatok mérkőznek meg egymással, szerdán és csütörtökön az egyes nemzetek együttesei. A meccsek után egyéb programok is várják a gyerekeket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik