Puskás Akadémia: az U16-osok négy gólt lőttek a Bayernnek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.11.06. 18:12
null
A Puskás Akadémia U16-os csapata gólzáporos meccsen nyert Münchenben (Fotó: Facebook/Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia)
A Puskás Akadémia U16-os labdarúgócsapata 4–2-re legyőzte felkészülési mérkőzésen a Bayern München korosztályos együttesét Németországban – adta hírül a felcsúti klub a hivatalos honlapján.

 

Az utóbbi években a Puskás Akadémia korosztályos csapatai többször is összecsaptak már a Bayern Münchennel, legutóbb például az idei Puskás–Suzuki-kupán, amelyen 3–0-ra nyert az U17-es magyar csapat.

Az U16-os korosztály sorozatban a harmadik évben látogatott el a Bayernhez: a 2002-es korcsoport két évvel ezelőtt 3–1-re legyőzte a német klub fiataljait, míg tavaly a 2003-as születésű játékosokból álló csapat 3–2-re kikapott a bajoroktól. Idén a 2004-es akadémisták látogattak Münchenbe, ahol a két gólt szerző Gruber Zsombor vezérletével 4–2-es győzelmet arattak.

A találkozó után a Puskás Akadémia szakmai és képzési igazgatója, Liszkai Dezső, illetve a nemzetközi kapcsolatokért felelős osztályvezető, Marczinka Tamás átadta a meghívót a Bayern München illetékeseinek a 2020-as Puskás–Suzuki-kupára, így a brazil Flamengo után újabb sztáralakulat képviselteti magát a jövő évi tornán. A Bayern negyedik alkalommal vesz majd részt a viadalon.

„Nem akármilyen érzés legyőzni Németország legnagyobb múltú, legsikeresebb klubját – olvasható a pfla.hu-n Székely Gábor vezetőedző nyilatkozata. – Az ellenfelet nemzetközi szinten is kiváló játékosok alkották, viszont szervezettségünkkel, remek egyéni megoldásokkal nyerni tudtunk. Nagyszerű társaságot alkotnak a srácok, amit már az előző években is bizonyítottak. Gratulálok nekik a győzelemhez, de már a szombati, Illés Akadémia elleni mérkőzésre koncentrálunk!”

A Puskás Akadémia fiataljainak müncheni programja a délutáni felkészülési meccsel nem ért véget, 18.55-től ugyanis az Allianz Arénában tekintik meg a Bayern München–Olympiakosz Bajnokok Ligája-mérkőzést.

U16-OS NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Bayern München–Puskás Akadémia 2–4 (1–2)
München
Puskás Akadémia:
Szekeres – Koch L., Farkas B., Szalai Sz., Pataki N. – Kiss N. – Bakti, Kocsis D. – Kicsun – Szabó V., Gruber. Csereként pályára lépett: Nagy Sz., Makara, Horváth B., Szijjártó Á., Mitring, Perfetto, Barkóczi
Gólszerző: Gruber (2 – az elsőt 11-esből), Farkas B., Barkóczi

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik