Prukner: Büszke vagyok rá, hogy az FTC kispadján ülhettem

Vágólapra másolva!
2012.11.18. 13:40
Vasárnap két mérkőzést rendeznek a labdarúgó NB I 15. fordulójában. A Budapest Honvéd a Haladást fogadja, míg a Ferencváros a Kaposvár vendége lesz – a Rákóczi vezetőedzője, Prukner László tehát volt csapata ellen meccsel.

BUDAPEST HONVÉD–HALADÁSBUDAPEST HONVÉD–HALADÁS

A VASÁRNAPI HARMADIK FÉLIDŐ MŰSORÁBÓL

– A műsor házigazdái: Lipcsei Betta és Molnár Mátyás

– A Bólints, Tibi! rovatból kiderül, melyik volt az első 15 forduló öt legszebb gólja

– José Luque és Francisco Gallardo három meglepetést is hoz magával

– A Sport Tv szakértői mellett Gundel Takács Gábor is elemzi a forduló legfontosabb jeleneteit

Az emlékezetes, Újpest elleni kispadra leülős gólöröm kiverte a Rohonci úti biztosítékot, Artner Tamás az NB II-es csapatba száműzte a 35 éves középcsatárt, Kenesei Krisztiánt, pedig Ugrai Roland is egyike azoknak, akik jót kacagtak a Kenesei-performanszon.

„Igen, nevettem én is, csibész dolog volt, aminek a következményeiről nem tisztem véleményt mondani, biztos vannak érvek a tett mellett és ellen is. Ugyanakkor nagyon jól tudtuk, hogy valami történik, Kenő mondogatta már, hogy előbb-utóbb mutat valami brahisat. De hogy az élet mit produkál: nekem mindig is Kenesei Krisztián volt a példaképem. Mármint itthon, mert világviszonylatban a brazil Ronaldo. Édesapám és a nagypapám is nyomon követte a játékát, mindig mondták nekem, figyelj csak, milyen zseniális játékos, Illés Bélával egyetemben. Még Békéscsabán futballoztam, amikor az egyik vendégjátékán szedtem neki labdát, természetes, hogy utána autogramot kértem. Amikor megkaptam, hihetetlen boldogságot éreztem."

Hálából pedig tíz év múltán kiszorította a csapatból...

„Nem hiszem, hogy így fogná föl, mellette ülök az öltözőben, akkor is biztatott, amikor az Újpest ellen kihirdették a kezdőcsapatot, »Gyerünk, Kicsi, meg tudod csinálni!«, mondta, szóval igazi csapatember" – folytatta az ifjú center.

No de mire képes a csapat?

Amikor négy nyeretlen meccs után elpáholta az MTK-t, hívei joggal gondolhatták, hogy kikecmergett a maga ásta gödörből, ehhez képest jött egy ötmeccses nyeretlenségi széria, amelynek a lila-fehérek elleni kínkeserves győzelem vetett véget.

Vajon tényleg vége a rossz sorozatnak?

„Szeretnénk, ha így lenne, Kispesten is igyekszünk nyerni – fogadkozott Ugrai. – Az év elején azt mondtam, ilyen jó Hali még nem volt, de a Pakstól elszenvedett vereséggel mintha tendenciává vált volna, hogy fölényben vagyunk, ziccereket dolgozunk ki, aztán mégsem nyerünk. Sok fiatal van a csapatban, és hajlamosak vagyunk a hullámzó teljesítményre, de például a Kaposvár ellen az egyik ordító helyzetet Radó András, a másikat Halmosi Péter hagyta ki, szóval a rossz széria sem csak a rutintalanságunkon múlik. Pedig tartom, hogy jó a csapat, az első nyolcban a helyünk. Ezt kell bizonyítanunk."

 

KAPOSVÁR–FTC

Prukner László győzni szeretne 
az FTC ellen (Fotó: Veres Viktor, archív)
Prukner László győzni szeretne az FTC ellen (Fotó: Veres Viktor, archív)

Prukner László, a Ferencváros korábbi, a Kaposvár jelenlegi vezetőedzője nem revánsot akar venni volt csapatán, inkább bizonyítani szeretne.

„Egyértelműen az utóbbi, mert semmiféle dac nincs bennem – mondta Prukner László. – Büszke vagyok arra, hogy a Fradi kispadján ülhettem. Még akkor is így érzem, ha vannak, akik egyértelmű kudarcként emlegetik az ott töltött időszakomat. Én nem így vagyok ezzel."

„Nehéz dolgunk lesz, kemény meccs vár ránk. És úgy van, ez a mostani Fradi teljesen más, mint az enyém volt. Mi akkor a pénztelenség közepette naphosszat kerestük-kutattuk azokat a futballistákat, akik ingyen megszerezhetőek, akik hajlandók elfogadni a klub által kínált szerény lehetőségeket. Most a Bundesligából, a holland első osztályból érkezett játékos, ez minőségi változás. Valóban folyamatosan erősödik a Fradi kerete, ami meg is látszik a csapat játékán" – tette hozzá a Rákóczi trénere, aki zárásként beszélt az FTC játékstílusáról is.

„Azt látni kell a Fradival kapcsolatban, hogy a zöld-fehérek – jó értelemben véve – szinte minden ellenfelükre mentális és fizikai nyomást gyakorolnak, állandó presszió alatt tartják őket. Nem könnyű ellenük játszani. Persze azért vannak olyan futballistáik, akikkel magam is dolgoztam, úgyhogy remélem, sikerül megtalálni a Ferencváros futballjának az ellenszerét. Rendkívül fontos három pont megszerzésére készülünk. Abban biztos vagyok, hogy szikrázó, közönségszórakoztató összecsapás lesz. Egészséges bizonyítási vágy dolgozik bennem és persze a játékosaimban is."

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik