Hazatért Luganóból, és már otthon a szüleinél, Kragujevacban pihen a hétfőn befejeződő svájci futballbajnokságot az ötödik helyen záró Lugano légiósa, Holender Filip. A 26 esztendős támadó az utolsó két mérkőzést sérülés miatt kénytelen volt kihagyni, de minden rosszban van valami jó: a vezetők megengedték, hogy hamarabb hazautazzon. Ehhez persze az is kellett, hogy két fordulóval a vége előtt biztossá váljon a Lugano bennmaradása. Holender a lapunknak adott interjúban elmondta: arra különösen büszke, hogy a bajnoki címet elhódító Young Boys és a harmadik helyen záró Basel elleni győzelem alkalmával is eredményes volt.

Nemrégen érkezett vissza Finnországba, ahol egy hétig karanténban kellett ücsörögnie Galló Vilmosnak, mivel Svédországot a sárga zónába sorolták. A finn élvonalbeli KooKoo jégkorongozója a koronavírus-járvány kitörése után korábbi légióshelyén, Svédországban húzta meg magát, onnan küldte tavasszal „KoroNapló”-bejegyzéseit a Nemzeti Sportnak. A finnek a napokban kezdték el feloldani a korlátozásokat, ami jó hír a Liiga szeptember tizedikére tervezett indulására gondolva is. Galló pályája eddigi legjobb idényét produkálta az előző bajnokságban: 53 meccsen 42 pontot (14 gól+28 assziszt) szerzett, amivel 22. volt a pontrangsorban.

Tata és Cegléd után most Salgótarjánba utazik Ungvári Miklós, ahol részt vesz Hajtós Bertalan utánpótlástáborában, ami nemcsak a fiataloknak, hanem – ahogy azt lapunknak elmondta – neki is sok élményt ad. Az olimpiai ezüstérmes cselgáncsozó Tatán a sportág krémjével gyakorolhatott, s negyvenesztendősen is nagy elánnal vetette bele magát a munkába. Annak különösen örült, hogy képes volt abszolválni a napi három edzést, ott volt a reggeli futásokon is, mint anno juniorként. És visszaköszöntek régi emlékek, amiket Tatán éltek át. Most ő is várja a startjelet, amelyet azonban egyelőre nem tud megadni a nemzetközi szövetség.