Pécs: Gaál és a volt Bolton-csatár is edzett; francia edzőtábor

Vágólapra másolva!
2012.06.18. 12:25
Ma délelőtt a Pécsi MFC labdarúgócsapata is megkezdte a nyári felkészülést az NB I 2012–2013-as idényére.

A PMFC-nél ma délelőtt azzal kezdődött a felkészülés, hogy a vezetőség bemutatta a csapatnak az új szakmai stábot, illetve Supka Attila vezetőedzőt. Ezt követően a szakember a kovácstelepi edzőpályán tréninget tartott.

Az első foglalkozáson már részt vett a Honvédtól érkezett két új igazolás, Horváth Adrián és Sánta András, a Kozármislenytől újra megszerzett Wittrédi Dávid, valamint a kölcsönből visszatérők közül Fodor Ferenc, Pákolicz Dávid, Zsdrál Miroszláv.

A korábban a lehetséges távozók között említett futballisták közül Goran Paracki, Zoran Zeljkovic és Frőhlich Roland is a csapattal edzett, vagyis ők még bizonyíthatnak az új szakmai stábnak. Csakúgy, mint a korábban a Boltonnál is megforduló Harsányi Zoltán, akinek szerződtetéséről már a télen megegyeztek a vezetők, de volt klubjával, a dunaszerdahelyi DAC-cal nem tudott dűlőre jutni korábbi szerződése felbontásáról. Az adminisztratív akadályok azonban már elhárultak, így ha a vezetőség igényt tart rá, most már valóban szerződést köthetnek vele.

A csapattal gyakorolt a legutóbb Oroszországban szereplő Gaál Miklós is, de ő csak edzéslehetőséget kapott a klubtól, külföldre akar igazolni, és csak akkor jöhet szóba egy pécsi szerződés, ha ez nem sikerül neki. Nem vett részt az első edzésen a jobbhátvéd Simonfalvi Gábor, aki még nem írta alá új szerződését, bár szóban már megegyezett a folytatásról.

A PMFC június 29. és július 7. között Szlovéniában edzőtáborozik, addig itthon készül napi két tréninggel. Az első edzőmérkőzést Szlovéniában tervezik a vezetők, szlovén és ukrán élvonalbeli csapatok ellen léphet pályára a baranyai gárda. A pécsiek július 12. és 21. között a franciaországi Nantes-ba utaznak edzőtáborba, ahol francia élvonalbeli csapatokkal is megmérkőznek.

Próbajátékosok érkezése várható a felkészülési időszakban, de hogy hányan jöhetnek és mikor, arról még nincs döntés.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A PÉCSI MFC-NÉL

Érkezők: Eszlátyi István (BKV Előre – lejár a kölcsönszerződése), Fodor Ferenc (Kozármisleny – lejár a kölcsönszerződése), Gyánó Szabolcs (Kozármisleny – lejár a kölcsönszerződése), Horváth Adrián (Bp. Honvéd), Pákolicz Dávid (Nyíregyháza Spartacus – lejár a kölcsönszerződése), Pintér Attila (Kozármisleny, – lejár a kölcsönszerződése), Zsdrál Miroszláv (Kozármisleny – lejár a kölcsönszerződése), Sánta András (Bp. Honvéd), Wittrédi Dávid (Kozármisleny)

Távozik/távozhat: Samuel Ato (ghánai, ?), Frőhlich Roland (MTK Budapest – lejár a kölcsönszerződése), Gyánó Szabolcs (?), Pintér Attila (?), Vladimir Markovic (boszniai, ?), Marko Marovics (szerb, ?), Goran Paracki (horvát, ?), Regedei Csaba (?), Marko Scsepanovics (szerb, ?), Strublics József (?), Nenad Todorovics (szerb, ?), Zoran Zeljkovic (szlovén, ?)

Kiszemeltek: Miroszlav Grumics (Kaposvár), Harsányi Zoltán (szlovákiai, DAC – Szlovákia, szabadon igazolható) Mohl Dávid (KTE), Gaál Miklós (Volga Nyizsnij Novgorod – Oroszország, szabadon igazolható)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik