Pápa: Bíró Pétert előállították a készenléti rendőrök?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.05. 13:56
A Lombard Kézizálog Zrt. ügyével kapcsolatban a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a mai napon egy személyt előállítottak. Úgy tudjuk, Bíró Péter, a pápai focicsapatot is magáénak tudó Lombard Zrt. tulajdonosa az előállított férfi.

Az intézkedést megelőzően nyomozók házkutatást tartottak a férfi lakhelyén és a vagyon-visszaszerzési intézkedéseket is megkezdték – olvasható a police.hu-n.police.hu-n.

Az MTI is úgy tudja, az előállított férfi a Lombard Kézizálog Zrt. tulajdonosa, aki április elején önfeljelentést tett.

ELŐZMÉNYEK

Az év elején kapott nyilvánosságot a hír, mely szerint baj van a pápai focicsapat tulajdonosának egyik cégénél. A Magyar Nemzeti Bank felügyeleti biztost rendelt ki a Kézizálog Pénzügyi Szolgáltató Zrt.-hez a pénzügyi vállalkozás „helytelen hitelezési és refinanszírozási gyakorlata miatt.”

A felügyeleti biztos kirendelése után kiderült, hogy nagy a baj. A rendőrség mai tájékoztatása szerint ugyanis a „Kézizálog Zrt. tulajdonosa ma önfeljelentést tett”, ami után 4 milliárd forintnyi kárt okozó csalás gyanújával indult nyomozás.

A Kézizálog Zrt. a Lombard cégcsoport tagja, amelynek tulajdonosa Biró Péter, aki 1996 novemberében megjelent a magyar futball világában. A cégcsoporthoz tartozik a jelenleg a pápai futballklubot működtető Új Lombard Kft is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik