Debreceni Ákos (balra) és Vas Gábor Haraszti Zsolt ügyvezetővel (Fotó: paksifc.hu)

 

A klubhonlap beszámolója szerint mindkét futballista 16 éves, és 151 mérkőzésen lépett pályára, Debreceni 84, Vas 49 gólt szerzett ezeken a találkozókon, mindketten kaptak meghívót az U17-es válogatottba. Mindkettejüket nevezték már felnőttmeccskeretbe is, de a debütálásuk itt még várat magára.

„Felettébb jólesett, hogy így gondolnak és számítanak rám a klubnál. Egyfajta visszajelzésnek élem meg, hogy jó úton haladok. Az NB I-es tréningek gyorsaságát nehéz volt megszokni, de úgy érzem, jól megy. A döntéshozatal gyorsasága itt már merőben magasabb szinten van, mint az utánpótlásban. Karrierem következő lépcsőfoka az első osztályú bemutatkozás lehet” – idézi Debrecenit a paksifc.hu.

„Nagyon jó érzés, azért dolgoztam, hogy ezt elérjem. Ugyanakkor ez még csak egy lépés az NB I-es szinthez, mely egyúttal a következő célom. Körülbelül két hónapja edzem a felnőttekkel, de már én is kezdem megszokni a tempót. Az biztos, hogy a következőkben még keményebben és alázatosabban edzem majd” – mondta ezt már Vas.