Simon Attila ellen nem volt ellenszere a Pécsnek sem

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.02. 18:56
null
A képen két pécsire jut egy paksi, a meccsen két paksi gólra jutott egy pécsi (Fotó: Mirkó István)
Paks–PMFC találkozón nagy küzdelemben nyert a Paks, és ebben elévülhetetlen érdemeket szerzett a két gólt szerző Simon Attila. A Pécs ezúttal tompább volt, mint a Ferencváros ellen, és mindössze tizenegyesből tudott betalálni, ez azonban nem volt elég még az egy ponthoz sem.

A mérkőzés előtt mindkét szakvezető óvatos volt, azonban derűlátóan tekintettek a meccs elé. Horváth Ferenc abban reménykedett, hogy ezúttal nem lesz szükség szuperhősökre, csak egyszerű játékosokra, aki tudják, mi a dolguk, és megnyerik a meccset. Ehhez agresszívabb, gyorsabb és pontosabb játékot remélt.

Az ellenfélnél Lőrincz Emil még kesergett egy sort a Ferencváros elleni vereségen, de elmondta, hogy úgy vár győzelmet, hogy a fegyelmezett védekezésből nem fog a csapata engedni.

A meccset a Pécs kezdte aktívabban, de az első percek rohamaiból a helyzetekkel adósok maradtak, így hamarosan kiegyenlített mezőnyjátékot láthattak a szurkolók.

Hullámzó volt a játék, mert viszonylag bátran kezdeményeztek a csapatok, de ezzel az is együtt járt, hogy nem sokáig tudták megtartani a labdát. Az első negyedóra végére határozottan átvette a játék irányítását a Paks, és egyre több veszélyt jelentettek a pécsi kapura. Ennek ellenére szinte ajándékba kapta a hazai csapat a vezető találatot.

A 19. percben Hullám Attila vette észre, hogy a tizenhatoson belül nagyon egyedül található Simon Attila, és olyan szépen ívelt a csatár fejére, hogy nagy magányában 6 méterről oda fejelhette a labdát, ahová akarta, ő pedig a kővé dermedt Dibusz mellett a kapu jobb oldalát választotta. 1–0

A gól után felélénkült a Pécs, de a paksi védelem jól állt a lábán, legkésőbb a tizenhatos vonalánál megszabadították a labdától a vendégeket. A pécsieknek nem ízlett a paksi letámadás, alig-alig találtak embert, akinek passzolni lehetett volna. Sőt, Simon Attila újabb gólt szerezhetett volna a 22. percben, de hiába vezethette egyedül Dibusz kapujára a labdát, emelése elég gyengére sikerült, maradt az egygólos vezetés.

Az utolsó 5 percre aztán csak megtalálták végre a lyukakat, kétszer is közbe kellett avatkoznia Molnár Péternek. A félidő azonban úgy ért véget, hogy a Paks megőrizte egygólos előnyét. 1–0

A második félidőre nagyon elszánt Pécs jött ki, és teljesen megváltozott a játék képe. Olyannyira, hogy egyenlítenie is sikerült a vendégeknek. A 49. percben Grumics és Kovács ugrott fel fejelni, majd a pécsi csatár a földre került. A hazaiak heves tiltakozása ellenére a játékvezető tizenegyest ítélt. Nehéz volt megítélni, hogy Grumics mennyi színészi teljesítményt tett hozzá az esethez, mindenesetre a tizenegyest Koller Krisztián biztosan lőtte a jobb sarokba. 1–1

Egyre paprikásabb lett a mérkőzés, szórta is a sárgákat rendesen a bíró. A paksiak ritkán hagyták szó nélkül az ítéleteket, de ezzel sem tudták leplezni azt, hogy a pécsiek határozottan jobban játszottak, és egyre többet tanyáztak a paksi térfélen.

Aztán amikor már azt lehetett volna gondolni, hogy a második félidőben a helyzetekkel fukarkodó Paks nem tud újítani, bejött Tököli Attila és Könyves Norbert a hazaiakhoz, és megújult a támadójáték. A kapu előtt határozatlan Pécs pedig bánhatta, hiszen újra vezetéshez jutott a Paks.

A 77. percben Könyves indította a jobb oldalon Barthát, aki kiválóan vette észre, hogy középen egyedül érkezik Simon. Bartha az átadással három rárontó pécsit csapott be, így Simon Attila előrecsúszva, 7 méterről ballal az üres kapuba továbbíthatta a labdát. 2–1

Támadott a Pécs, de igazi helyzetbe csak akkor került, amikor a 84. percben Romic egy szöglet után nagyon egyedül maradt, mégsem tudott betalálni. Amikor pedig Mohl második sárga után egy piros lappal lebaktatott a pályáról, már érezhető volt, hogy a Paks megnyeri a meccset.

Így is lett, Horváth Ferenc csapata másodszor is nyert, Simon pedig három gólnál jár. És még csak a második fordulóban járunk...

EDZŐI NYILATKOZATOK

„Nagyon meleg volt, és ez nem volt egy jó mérkőzés. Az együttes most mindenben kevesebbet mutatott, mint az előző fordulóban, semmiben sem tudtunk előre lépni, és nem is pörögtünk úgy, mint ahogy szerettünk volna. Azt szoktam mondani: a pályán az történik, amit a játékos akar. Az edző tud kreálni a tréningeken tíz fajta szituációt, de – mint láttuk – megeshet, hogy egy mérkőzésen épp a tizenegyediket kellene alkalmazni" – mondta Márton Gábor, a Pécsi MFC vezetőedzője a Sport1 kamerái előtt.

„Nagyszerű teljesítményt nyújtott Simon, Attila, de az egész csapatról elmondhatom, hogy remekül futballozott. Amit pedig Fiola Attila mutatott a mérkőzés végén, ahhoz egy adag csibészség is kell. Sokat léptünk előre a múlt hetihez képest, jó felfogásban, frissen, pontosan játszottunk kilencven percig. Végig mi irányítottuk a mérkőzést, és az elejétől úgy érzetem, hogy megnyerhetjük ezt a találkozót, pár perc volt csak, amikor a Pécs dominált. Nem akarok sokat beszélni a bírókról, de azt azért látni, hogy azért is darálnak le minket nemzetközi szinten, és azért is vannak kis sztárocskáink, akik Európában semmit sem érnek el, mert Magyarországon egyszerűen nem engedik a kemény játékot" – mondta a találkozó után Horváth Ferenc.

(A Sport Televízió felvétele)

HORVÁTH FERENC: A HAZAI BÍRÁSKODÁS A NEMZETKÖZI SZINTEN ÜT VISSZA

NB I
2. FORDULÓ

Paks–PMFC 2–1 (1–0)
Paks. Vezette: Andó-Szabó
G: Simon (19., 77.), ill. Koller (49., 11-esből)

ÉLŐ, SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS
JEGYZŐKÖNYV

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA
1. MVM Paks 2 2 4–2 +2 6
2. DVSC-Teva 1 1 7–1 +6 3
3. MTK Budapest 1 1 3–0 +3 3
4. Kecskeméti TE 1 1 3–1 +2 3
5. Videoton FC 1 1 2–0 +2 3
6. Ferencváros 1 1 2–1 +1 3
7. Diósgyőri VTK 1 1 1–1 0 1
7. Győri ETO 1 1 1–1 0 1
7. Lombard Pápa FC 1 1 1–1 0 1
7. Puskás Akadémia FC 1 1 1–1 0 1
11. Újpest FC 1 1 1–2 –1 0
12. Pécsi MFC 2 2 2–4 –2 0
13. Budapest Honvéd 1 1 1–3 –2 0
14. Haladás 1 1 0–2 –2 0
15. Mezőkövesd 1 1 0–3 –3 0
16. Kaposvári Rákóczi 1 1 1–7 –6 0
NB I, 2. FORDULÓ – PROGRAM, JÁTÉKVEZETŐK
Időpont Mérkőzés (Tv)
Játékvezető
Augusztus 2., péntek
19.00 MVM Paks–Pécsi MFC 2–1
Andó-Szabó Sándor
Augusztus 3., szombat
16.30 Diósgyőri VTK–MTK Budapest (Sport1) Bognár Tamás
19.00 Kaposvári Rákóczi–KTE-Phoenix Mecano Erdős József
19.00 Haladás–Győri ETO FC (Sport1) Solymosi Péter
21.00 Puskás Akadémia FC–Újpest FC (M2) Farkas Ádám
Augusztus 4., vasárnap
16.30 Ferencváros–Videoton (Duna Tv) Kassai Viktor
18.30 Bp. Honvéd–Lombard Pápa (Sport2) Fábián Mihály
20.30 Debreceni VSC-Teva–Mezőkövesd-Zsóry (Sport2) Vad II István
TABELLAGÓLLÖVŐLISTA, JÁTÉKOSSTATISZTIKÁKMENETRENDEREDMÉNYEK
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik