Paks: edzőváltás, Bognár György veszi át az irányítást

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.09.22. 16:59
A labdarúgó NB I-ben szereplő Paksi FC a hivatalos honlapján jelentette be, hogy Bognár György és stábja veszi át az irányítást Osztermájer Gábortól, akit a mai nappal más munkakörbe helyeztek át a klubnál.

Bognár György a Paks új vezetőedzője (Fotó: Tumbász Hédi)
Bognár György a Paks új vezetőedzője (Fotó: Tumbász Hédi)

 

A Paks négy forduló alatt csupán egy pontot szerzett az NB I új idényében, és ahogy a klubhonlap fogalmaz, „a Magyar Kupa első párharca sem volt olajozott”. Ehhez azonban hozzá kell tenni, hogy az elmúlt két hétre hatással voltak a hónap elején diagnosztizált koronavírusos esetek.

Ezzel együtt a Paksnál a váltás mellett döntöttek, és szeptember 22-ével más munkakörbe helyezték át Osztermájer Gábor vezetőedzőt és segítőjét, Sárai Györgyöt. A páros az utánpótlásból fellépve 2019. november 4-én vette át az NB I-es csapat irányítását, és sikerült kiharcolniuk a bennmaradást, így folytathatták a munkát – egészen mostanáig.

„Legfőbb küldetésem, hogy a tavalyi év végén bentmaradjunk az NB I-ben, sikerült, így pozitívan és boldogan tekintek erre az időszakra. Négy részre osztanám vezetőedzői hónapjaim: tűzoltás, felkészülés, az a bizonyos nyolc meccses kiváló sorozat (egy vereséggel), valamint a mostani sajnálatos vírushelyzetünk. Büszke vagyok rá, hogy a fiatal tehetségeink beépítését tovább tudtam fejleszteni, és az elmúlt hetekben többen nagyszerűen mutatkozhattak be a felnőttek között” – kommentálta a váltást a klub honlapján Osztermájer, aki visszatér az utánpótlásba.

Az első csapat kispadját a Budaörsről érkező Bognár György és stábja veszi át, a korábbi 50-szeres válogatott labdarúgó kinevezése első körben az idény végéig szól.

„Annak idején a tévézés miatt elhatároztam, nem vállalok NB I-es kispadot, de a szerepléseknek már másfél éve vége. Régóta szimpatizálunk egymással, és sokszor volt szó az esetleges közös munkáról. Több lehetőséget is látok, és nagyon tetszik a klub felfogása, identitása is. Úgy gondolom, velem meg tud újulni a csapat, és komoly sanszot látok a jobb eredményekre” – mondta a papírok aláírását követően Bognár György, akinek munkáját ifj. Bognár György és Kiss Tamás pályaedzőként segíti. (Bognár György egyik fia, Bognár István egyébként a nyáron igazolt át az MTK-tól a Paksi FC-hez – a szerk.)

„Úgy éreztem, az utóbbi időszakban már küzdöttünk néhány problémával, amikből aztán nem tudtunk kijönni, így váltanunk kellett. Bognár Györgyöt rutinos és képzett szakembernek tartom, aki az elmúlt időszakban nagyon jó munkát végzett Budaörsön. Nehéz dolga lesz, nemcsak a vírus okozta nehézségekből, hanem az utóbbi hetek sikertelenségéből is ki kell szednie a csapatot. Sok játékosunk nem edzett az elmúlt hetekben, így egészen biztosan kell pár hét, mire utolérjük magunkat” – tette hozzá Haraszti Zsolt ügyvezető.

NB I-ES EDZŐVÁLTÁSOK A 2020–2021-ES IDÉNYBEN (ÉS A SZEZON ELŐTT)
2020. szeptember 22.
Paksi FC
Osztermájer Gábor helyett Bognár György
2020. július 12.
ZTE FC
Márton Gábor helyett Boér Gábor
2020. július 8.
FehérvárJoan Carrillo helyett Márton Gábor
2020. július 8.Kisvárda
Bódog Tamás helyett Supka Attila
2020. július 1.Bp. Honvéd
Pisont István helyett Bódog Tamás

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik