Paks: Böde Dániel aláírt régi-új csapatához – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.17. 09:20
null
A Ferencvárostól távozó támadó három évre szóló szerződést kötött (Fotó: paksifc.hu)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Paksi FC hivatalos oldalán jelentette be, hogy Böde Dániel visszatér a klubhoz. A Ferencvárostól távozó támadó három évre írt alá.

 

„Örülök, hogy pont került az átigazolás végére. Ismert közegbe boldogan térek haza, és nagyon várom már, hogy megkezdjük a felkészülést. Szeretnék minél jobb eredményeket elérni a csapattal, valamint természetesen vannak egyéni céljaim is, de azokról most még nem szeretnék beszélni” – mondta Böde Dániel a kötelező papírok aláírását követően.

„Nagyon sokan vártuk már ezt a bejelentést, hiszen ez az igazolás klubunknak nagy eredmény. Egy olyan játékos érkezett vissza hozzánk még ereje teljében, aki nagyon sokat tud segíteni a Paksi FC-nek. Nagy várakozással tekintek az elkövetkezendő évre” – tette hozzá Haraszti Zsolt ügyvezető.

A 32 éves, 25-szörös magyar válogatott támadó korábban éveken keresztül alapembernek számított a zöld-fehéreknél, ám Szerhij Rebrov érkezésével ez megváltozott, 23 bajnokin 950 percet volt a pályán, így a jövője is kérdésessé vált. A Ferencváros bajnokavató fiesztáján gyakorlatilag búcsúbeszédet mondott, s bár hozzátette, hogy nem száz százalék a távozása, egyre többet lehetett hallani arról, hogy visszatér a Pakshoz, míg végül június 6-án egy interjúban elköszönt, egyúttal elárulta, hogy valóban korábbi csapatánál folytatja.

Böde Dániel 2012-ben szerződött a Ferencvároshoz. A klubnál eltöltött hét éve alatt 237 tétmérkőzésen 103 gólt szerzett – a bajnokságban 200 meccsen 89-et, 2016-ban a gólkirályi címet is megszerezte. A bajnoki címet, a magyar Ligakupát és a Szuperkupát két-két alkalommal, míg a Magyar Kupát háromszor hódította el a csapattal, amelynél igazi közönségkedvenc lett az évek alatt.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:
Gróf Dávid (Bp. Honvéd, szabadon igazolható)
Kölcsönbe érkezők: Olekszandr Zubkov
(ukrán, Sahtar Doneck, legutóbb kölcsönben FK Mariupol – Ukrajna)
Kölcsönből visszatérők:
Csernik Kornél (Soroksár), Kundrák Norbert (Soroksár), Priskin Tamás (Haladás), Rui Pedro (portugál, Haladás), Silye Erik (Mezőkövesd),
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: –
Kiszemeltek: Bruno Duarte da Silva (brazil, FK Lviv – Ukrajna), Mihajlo Mudrik (ukrán, Sahtar Doneck – Ukrajna, legutóbb kölcsönben Arszenal Kijev – Ukrajna), Nwankwo Obiora (nigériai, Boavista – Portugália)
Távozók: Böde Dániel (Paks), Julian Koch (lejár a szerződése), Fernando Gorriarán (uruguayi, érdeklődik iránta: Santos Laguna – Mexikó), Holczer Ádám (Paks)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Ivan Petrjak
(ukrán, Sahtar Doneck – Ukrajna, onnan Fehérvár)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Botka Endre, Bőle Lukács (lejár a szerződése, Politehnica Iasi és Dinamo Bucuresti – Románia)

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A PAKSI FC-NÉL
Érkezők: Böde Dániel
(FTC), Holczer Ádám (FTC)
Kölcsönbe érkezők: –
Kölcsönből visszatérők: Borsos Vilmos (?, Budaörs SC), Bor Dávid (?, Soroksár SC), Fejős Áron (?, Budaörs SC), Horváth Péter (?, BFC Siófok), Jelena Richárd (?, Mosonmagyaróvári TE), Kelemen Dávid (?, Vasas FC), Simon Márk (Csákvár), Verpecz István (?, Balmazújváros)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:
Távozók: Simon András (MTK Budapest)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: –
Kölcsönbe távozók: –
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Szabó Balázs (Budaörs)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik