PAFC: márciusban hazaköltözhetnek Felcsútra

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.01. 13:46
A Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia hétvégén Fradi-verő csapata számára az NB I-es tagság megőrzése és a saját nevelésű játékosok beépítése a cél. Benczés Miklós vezetőedző tudomása szerint márciustól már új felcsúti stadionjukban játszhatnak majd, ami alkalmas lesz az élvonalra. A Digi Sport Reggeli Start című műsorában a tréner elmondta: érett fiatalokkal is meg lehet ragadni az első osztályban. Elárulta: külön taktikával készültek az FTC agresszivitása ellen, mivel a siker érdekében jobban kell alkalmazkodniuk az ellenfelek játékstílusához.

„Nem könnyíti meg a dolgunkat az albérletezés Fehérváron, de alkalmazkodunk. Úgy tudom, márciusban költözhetünk haza Felcsútra az új, Makovecz-féle stadionba. A nézői befogadóképesség paramétereit nem ismerem pontosan, ám úgy tudom, a pályánk alkalmas lesz NB I-es meccsek rendezésére, a klubvezetés így adta be a licencet” – mondta a jövőről a Puskás Akadémia vezetőedzője.

„Nem feltétlenül igaz, hogy saját nevelésű fiatalokkal nem lehet megragadni az NB I-ben. A Puskás Akadémia kicsit korán jutott fel az élvonalba, sok a tehetségünk, de ezek a fiatalok még nagyon fiatalok. Egy-két-három év múlva velük is megalapozott lehet az első osztályú tagság. Idén is minél több saját nevelésű fiatal beépítése a cél, úgy, hogy közben bent maradjunk az NB I-ben, hogy a még nem Videoton-szintű tehetségek is az első ligában fejlődhessenek tovább” – tette hozzá Benczés Miklós.

Szó esett a Ferencváros legyőzéséről is: „Muszáj volt külön taktikával készülnünk a Fradi ellen, mert náluk egy komoly munka érett be mára, ők az egyik legagresszívebben támadó csapat Magyarországon – nekünk ehhez kellett igazítanunk a siker érdekében a játékunkat. El kellett hinnünk a meccs előtt, hogy van győzelmi esélyünk, nem mehettünk ki úgy, hogy csak ússzuk meg valahogy. A tudatosan focizó csapatok kiismerhetőek, hisz saját stílusuk van, amit eredményesen képviselnek, ha erősek. Ezúttal nekünk sikerült megakadályoznunk a Fradit, köszönhetően új játékosaink beépülésének is.”

„Hogy miért indult nehezen a szezonunk? Nem szeretnék panaszkodni, előre nézek inkább. Nehéz meccseink jönnek, lehet, hogy nekem is változtatnom kell az edzői felfogásomon és az alkalmazkodást kell előtérbe helyeznem, nem mindig a saját játékunkat erőltetni az élvonalban” – mondta el a felcsútiak trénere.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik