PAFC: leszállt a köd – elképesztő sztori arról, miért nem lett válogatott az új edző

Vágólapra másolva!
2019.01.03. 18:09
Bemutatta új vezetőedzőjét a Puskás Akadémia FC: a Móron született Radoki János még gyerekként költözött ki 45 évvel ezelőtt a családjával Németországba. Játszott a Bundesligában (még egy rekord is fűződik a nevéhez), majdnem bemutatkozott a magyar válogatottban (egészen elképesztő sztori, hogy végül miért nem), majd volt a Greuther Fürth vezetőedzője is, ahol őszinte vallomása szerint rossz döntésével hozzájárult ahhoz, hogy Megyeri Balázsnak rosszul sikerült a második szezonja. Ismerkedjenek meg közelebbről az NSO Tv videójában a szakemberrel!

Radoki János szülei éppen egy futballpályánál vettek éttermet Németországban, így kérdés sem volt, hogy labdarúgó lesz a fiúból. Pályafutása során edzője volt többek közt Ralf Rangnick, akitől elmondása szerint rengeteget tanult.

Pályára lépett azon a mérkőzésen, melyen négy piros lapot kapott az Ulm csapata, ami máig Bundesliga-rekord – többek közt őt is kiállították. De videónkban feleleveníti azt az élményt is, amikor a Dortmund vendégeként döntetlent értek el, teljesítményüket még a 80 ezres hazai közönség is megtapsolta.

Bicskei Bertalan kapitánysága alatt közel állt ahhoz, hogy a válogatottban is bemutatkozhasson, de a leszálló köd véget vetett álmainak…

Edzői pályafutását az Augsburg utánpótlásában kezdte, majd a Heidenheim és a Greuther Fürth következett – utóbbi helyen vezetőedzőnek is kinevezték, benntartotta a csapatot a 2. Bundesligában, de a következő szezon nem sikerült túl jól számára. Akkor már Megyeri Balázsnak sem ment az elvárt szinten, melyhez Radoki elmondása szerint a rossz edzői döntése is hozzájárult.

A 46 éves szakember jól ismeri a magyar bajnokságot, többször is járt már szakmai úton (is) hazánkban, szerinte az edzők felkészültek, a játékosok technikásak, gondot inkább a kemény küzdelem okoz számukra.

Az új igazolásokkal kapcsolatban elmondta: bár Komjáti András klubigazgató szeretné csatárral megerősíteni a csapatot, ő ezt nem tartja feltétlenül szükségesnek, mert szerinte jó kerettel kezdheti meg a felkészülést a februári rajtra.

A szakember az első edzését pénteken vezényli, a Fejér megyei csapat jövő hét végén két hétre Dél-Spanyolországba utazik edzőtáborba. Radoki február 2-án, a Mol Vidi FC elleni idegenbeli találkozón debütál a kispadon.

A PUSKÁS AKADÉMIA FC TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete:január 4., péntek
Edzőtábor: január 13-tól, Spanyolország
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik