PAFC: a korosztályos csapat legyőzte Tajti Barcelonáját

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.28. 22:24
null
Tajti Mátyás korábbi csapata ellen lépett pályára a Barcelona színeiben (Fotó: puskasakademia.hu)
A Puskás Akadémia korosztályos labdarúgócsapata a 0–0-s rendes játékidőt követően tizenegyesekkel 5–4-re legyőzte a Barcelona fiataljait a II. Kocsis Sándor Emléktorna elődöntőjében, ezzel bejutott a szombati fináléba, melyben a Grosics Akadémiát szintén szétlövésben felülmúló Ferencváros lesz az ellenfele. A katalánoknál a meccset végigjátszó Tajti Mátyás viselte a csapatkapitányi karszalagot.

 

A Puskás Akadémia hivatalos honlapjának beszámolója szerint a Barcelona elleni mérkőzés hőse Boros Renátó volt, aki az első félidőben, majd a szétlövésben is hárított egy tizenegyest.

Az első játékrész spanyol mezőnyfölényt hozott, de a kimaradt büntető új lendületet adott a magyar csapatnak. A szünet után a Puskás Akadémia átvette az irányítást, négy óriási helyzete is volt, ám egyiket sem sikerült gólra váltani. A továbbjutást végül tizenegyespárbajban harcolta ki a felcsúti együttes a spanyol sztárklub legnagyobb reménységeivel szemben.

„Az első félidőben a Barcelona játszott mezőnyfölényben. Úgy éreztem, hogy kezdetben megilletődtek a játékosaim a nagynevű ellenféltől. Kulcspillanat volt, amikor Boros megfogta a büntetőt, feldobta a fiúkat a kapusbravúr. A második játékrészben a spanyolok fölé kerekedtünk, amit legjobban a négy nagyon nagy gólszerzési lehetőségünk bizonyít. A tizenegyespárbajban nagy örömünkre sikerült legyőzni az ellenfelet. Senkinek ne legyen kétsége afelől, hogy nagyon jó csapat a Barcelona. Gyakorlatilag ugyanazt játsszák, mint a felnőttek, talán a labdavesztés után még agresszívebben próbálnak játszani a fiatalok, mint a nagycsapat. Ki lehet emelni ugyan a bravúrozó Borost, aki nagyon sokat tett hozzá a győzelemhez, de nagyon büszke vagyok az egész csapatra. A Ferencváros is aránylag jó mérkőzésen jutott a Grosiccsal szemben a döntőbe, ám a látottak alapján kijelenthetjük, hogy komoly esélyünk nyílt a tornagyőzelemre” – mondta Komjáti András vezetőedző a puskasakademia.hu-nak.

A szombati döntő 17.45 órakor kezdődik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik