„Nyugodj békében, Bence!”; „Nincsenek szavak”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.16. 21:02
null
A magyar futballtársadalom gyászolja Rakaczki Bencét (Fotó: mlsz.hu)
Rakaczki Bence halála megrázta a magyar futballtársadalmat. Nem sokkal a szomorú hír után több NB I-es és NB II-es klub fejezte ki részvétét, de például Rudolf Gergő és Bogdán Ádám is megemlékezett a kapusról. Pintér Attila szövetségi kapitány az egész magyar válogatott nevében együttérzéséről biztosította a futballista családját. Cikkünkben összegyűjtöttük a legelső reakciókat.

„Mély fájdalommal értesültünk róla, hogy a DVTK fiatal kapusa, Rakaczki Bence ma délután fél négykor hosszú betegség után elhunyt” – írja az MTK.

A Bp. Honvédnál szót ejtenek róla, hogy mennyire szomorúan indult ez az esztendő, hisz a Ferencváros légiósa, Akeem Adams is távozott közülünk. „Rettenetesen indul ez az év, Akeem Adams után ma Rakaczki Bence, a DVTK kapusa is itt hagyott bennünket. Osztozunk a család és a DVTK gyászában” – írja a kispesti klub.

A Deberecen sem mulasztotta el, hogy részvétét fejezze ki az elhunyt családja felé.

„A DVSC Futball Szervező Zrt. munkatársai, a csapat játékosai, edzői, szurkolói és honlapunk szerkesztősége nevében őszinte részvétünket fejezzük ki az elhunyt labdarúgó családjának!" – olvasható a dvsc.hu-n.

A Ferencváros hivatalos honlapján emlékezik Rakaczki Bencére. „Mély fájdalommal értesültünk arról, hogy hosszú, súlyos betegséget követően elhunyt a DVTK fiatal kapusa, Rakaczki Bence. A Ferencvárosi Torna Club együttérzéséről biztosítja a gyászoló családot, valamint a DVTK-t. Rakaczki Bence emlékét megőrizzük, nyugodjék békében” – olvasható a fradi.hu-n.

„NINCSENEK SZAVAK! Meghalt Rakaczki Bence a DVTK kapusa!” – írja a Haladás Facebook-oldala.

A Kecskemét az elsők között emlékezett meg a futballistáról. „Mély fájdalommal értesült klubunk, hogy a DVTK 20 esztendős kapusa, a leukémiával küzdő Rakaczki Bence január 16-án elhunyt. Klubunk valamennyi munkatársa és szurkolója nevében őszinte részvétünket fejezzük ki ezúton is a játékos családjának! Nyugodj Békében, Rakaczki Bence!” – írja a kte.hu.

A Videoton is osztozik a gyászban: „Klubunk valamennyi játékosa, vezetője és szurkolója nevében őszinte részvétünket fejezzük ki az elhunyt labdarúgó családjának!”

A Győri ETO is megemlékezik a tehetséges labdarúgóról honlapján: „Gyászol a magyar foci, elhunyt Rakaczki Bence, a diósgyőriek fiatal kapusa.”

Pintér Attila szövetségi kapitány a halálhírről értesülve a teljes magyar válogatott nevében együttérzéséről biztosította a futballista családját, valamint a DVTK-t. A magyar szövetség honlapja a gyászhírben emlékeztetett arra, hogy rövid időn belül a második NB I-es játékos hunyt el, ugyanis december 30-án a Ferencváros védője, a trinidadi Akeem Adams távozott.

A másodosztályú Szigetszentmiklós „Nyugodj békében, Bence!” címmel jelentette meg a gyászhírt a kapus halálával kapcsolatban.

A Siófok is megemlékezett a fiatal kapusról. „A BFC Siófok vezetősége és csapata mély megrendüléssel és fájdalommal értesült a szomorú hírről, hogy hosszan tartó, súlyos betegség után elhunyt Rakaczki Bence, a Diósgyőr fiatal kapusa. Klubunk őszinte részvétét fejezi ki ezúton a DVTK labdarúgó csapatának, szurkolóinak és a gyászoló családnak! Nyugodj békében, Bence!” – olvasható a Balaton-partiak Facebook-oldalán.

A magyar válogatott játékosa, Rudolf Gergely is megemlékezett a játékosról: „Őszinte részvétem a Rakaczki családnak. Nyugodj békében, Bence” – írta a támadó a Facebook-oldalán.

A Bolton kapusa, Bogdán Ádám is elköszönt Rakaczkitól: „Nyugodj békében, Bence!”

Az MKB Veszprém pedig Facebook-oldalán a „R. I. P.!” feliratot és a Nemzeti Sport Online cikkét posztolta a tragédiával kapcsolatban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik