Megint kikapott a Debrecen, most a Nyíregyházától

Vágólapra másolva!
2012.11.21. 17:25
A Nyíregyháza Spartacus labdarúgócsapata a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén kiélezett meccsen 3–2-re legyőzte a mély hullámvölgybe kerülő, címvédő DVSC-Tevát. A Debrecen a 89. percben még vezetett, de Kuti Krisztián öngóljával és Benkő Balázs szöglet után szerzett találatával fordítani tudtak a nyíregyháziak.

Szakály hiába lőtt gólt, kikapott a DVSC (Fotó: Havran Zoltán)
Szakály hiába lőtt gólt, kikapott a DVSC (Fotó: Havran Zoltán)

A bajnokság mellett a Magyar Kupában is címvédő DVSC-Teva az NB I-ben egymást követően elszenvedett négy vereség után lépett ma pályára Nyíregyházán a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében. A hajdúságiak messze nem a legerősebb összeállításukban léptek pályára. Ebben a sérültek mellett alighanem a Győr elleni, szombaton esedékes rangadó is szerepet játszott.

A vendégeknél például Adamo Coulibaly, Ibrahima Sidibe, Czvitkovics Péter, Mészáros Norbert és Varga József még csak a kispadon sem kapott helyett. Ugyanakkor több olyan játékos is szerepet kapott Kondás Elemér vezetőedzőtől, akik korábban még az élvonalban sem játszottak. Közéjük tartozik az NB II-es DVSC-DEAC keretéhez tartozó védő, Kuti Krisztián, a középpályás Engel Alex és a bosnyák középpályás, Nenad Kiso, míg a vendégek csatára, a 18 esztendős Szécsi Márk, eddig csak egyszer játszott az NB I-ben, 21 percet. Az NB II Keleti csoportjában 6. helyen álló Nyíregyháza sem a legerősebb csapatával állt fel, Balogh János kapus betegség miatt hiányzott.

Az első félidőben a debrecenieknek elsősorban a nagyok aktív Yannick jó elfutásainak, lövéseinek köszönhetően alakítottak ki helyzeteket. Az első igazán nagy lehetőség a kameruni beadásából Szécsi előtt adódott, aki hét méterről a lécre perdített.

A hazaiak az első félidőben elsősorban Petneházi Márk távoli lövéseivel veszélyeztettek. A nyíregyháziak többé-kevésbé egyenrangú ellenfelei voltak a debrecenieknek, bár a nagyobb helyzetek a vendégek előtt adódtak, és ezek közül egyet gólra is váltottak. Yannick szöglete után nem tudtak felszabadítani a nyíregyháziak, a védelemből előrehúzódó Ludánszki Bence pedig négy méterről a kapu hosszú oldalába fejelt.

A második félidőt hatalmas lendülettel kezdte a Nyíregyháza. A hazaiaknál a korábbi debreceni Csorba Szabolcs és Kovács Ádám is többször a védők mögé tudott kerülni. Utóbbi beadásából az 54. percben Pákolicz Dávid fejjel egyenlített.

Nem sokkal később Kovács a vezetést is megszerezhette volna a hazaiaknak, miután egyedül lépett ki a védők közül, de Vukasin Polekszics bravúrral, lábbal hárított, a kihagyott helyzet pedig megbosszulta magát.

Kondás Elemér vezetőedző a 63. percben cserékkel frissítette csapatát – Szakály Péter és Rezes László állt be a Yannick, Selim Bouadla kettős helyére –, és ennek két perccel később meg is lett az eredménye. Szakály a tizenhatos vonaláról a hosszú alsó sarokba lőtt.

Ezt követően úgy tűnt, elfáradt a Nyíregyháza, és már nem tud újítani Brekk János csapata, ám az utolsó percekben minden megfordult.

A végig remeklő Csorba jobb oldali beadását előbb Kuti fejelte a saját kapujába, majd egy szöglet után a berobbanó Benkő Balázs eldöntötte a találkozót a hazaiak javára. A Nyíregyháza 3–2-re győzött, a DVSC pedig négy bajnoki vereség után ezúttal a Magyar Kupában kapott ki.

A kora délutáni mérkőzésekről itt olvashat!

 

LABDARÚGÓ MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–DVSC-TEVA 3–2 (0–1)
Nyíregyháza, 2000 néző. Vezette: Berger (Buzás, Szvetnyik)
NYÍREGYHÁZA: Sánta T. – Benkő B., Ambrusz, Szilágyi K., Ur – Minczér, Petneházi (Germán T., 68.), Davidov (Reznek, 68.) – Pákolicz – Kovács Á. (Montvai, 92.), Csorba. Szakmai igazgató: Brekk János
DVSC: Polekszics – Kuti K., Ludánszki B., Szűcs I. (Gál M., 80.), Engel – Lucas, Se. Bouadla (Szakály P., 63.), Kiso, Spitzmüller – Szécsi M., Yannick (Rezes, 63.). Vezetőedző: Kondás Elemér
Gólszerző: Ludánszki B. (0–1) a 37., Pákolicz (1–1) az 54., Szakály P. (1–2) a 65., Kuti K. (öngól, 2–2) a 87., Benkő B. (3–2) a 90. percben
MESTERMÉRLEG
Brekk János: – Igazi kupamérkőzésen rászolgáltunk a győzelemre. Megdicsérem a srácokat, csak most már azt magyarázzák meg, hogy miért nem tudtak így játszani a debreceni bajnokin, vagy Balmazújvárosban és Vácon.
Kondás Elemér: – Igazi kupamérkőzésen nem sok hiányzott a győzelmünkhöz, ám két védekezésbeli hiba megbosszulta magát. Szűcs István kiválásával magas embert veszítettünk a védelemből, ez a végén döntőnek bizonyult.
PERCRŐL PERCRE: NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–DVSC-TEVA
Vége a mérkőzésnek, kikapott a Debrecen.
93. perc: Kovács helyére Montvai állt be.
91. perc: Kovács jobb oldali szögletét Szilágyi megcsúsztatta, a hosszún érkező Benkő pedig a léc alá bombázott! 3–2
90. perc: Kovács visszagurított labdáját Csorba 13 méterről kapura lőtte, egy védőről szögletre pattant a labda.
89. perc: A semmiből egyenlített a Nyíregyháza! Csorba beadásából Kuti fejelt hat méterről a saját kapujába. Öngól! 2–2
80. perc: Szűcs István megsérült (begörcsölt a lába), helyére Gál Mátyás állt be a DVSC-nél.
78. perc: Polekszics fogott meg egy távoli lövést. Leült a meccs, nincsenek nagy helyzetek.
68. perc: Hazai cserék – Reznek és Germán beállt Davidov, illetve Petneházi helyére.
65. perc: Szakály a tizenhatos vonaláról, jobbról a hosszú alsó sarokba lőtt. 1–2
63. perc: Debreceni cserék – beállt Szakály Péter és Rezes László, lement Bouadla és Yannick.
61. perc: Polekszics tolt fölé egy hazai fejest egy szögletet követően.
58. perc: Bouadla lőtt a kapu fölé.

57. perc: A szöglet után hatalmas kavarodás alakult ki a debreceni kapu előtt, a Loki-védők a gólvonal közeléből tisztáztak. Az ellentámadás után Sánta jó kifutással mentett Yannick elöl.

56. perc: Az imént gólpasszt jegyző Kovács most egyedül fejezhetett volna be egy kontrát, már csak Poleksziccsel állt szembe, de a kapus lábbal szögletre hárította a lövését.
54. perc: Pákolicz Dávid góljával egyenlített a Nyíregyháza! Ezúttal Kovács ment el a jobb szélen, beadását pedig Pákolicz öt méterről a kapuba fejelte. 1–1
50. perc: Az eddigi legnagyobb nyíregyházi helyzetet láthattuk: Csorba jobb oldalról adott középre, labdája azonban mindenki előtt elsuhant.
Elkezdődött a második félidő!
Vége az első félidőnek! A Nyíregyháza nem kezdett rosszul, voltak helyzetei is a hazaiaknak, de a nagyobb lehetőségek a debreceniek előtt adódtak és Ludánszki találatának köszönhetően 45 perc után vezetnek is a vendégek.

45. perc: Lucas lebírkózta védőjét, majd 17 méterről a jobb kapufa mellé lőtt.

37. perc: Yannick jobb oldali szöglete egy nyíregyházi lábról felpattant, éppen az ötös jobb oldalán helyezkedő Ludánszki elé, aki a kapu hosszú oldalába fejelt. 0–1
36. perc: Yannick keverget a bal oldalon, hét méterről középre adott volna, de menteni tudtak a hazaiak.
29. perc: Jó a meccs, mindkét oldalon vannak helyzetek: ezúttal Polekszicsnek kellett bravúrral hárítania Petneházi 25 méterről leadott lövését. Ez volt az eddigi legnagyobb hazai lehetőség.
27. perc: Selim Boadla 26 méterről ballal csavart kapura egy szabadrúgást, de nem volt erő a labdában, Sántának nem okozott gondot a középre tartó labda hárítása.
25. perc: Ludánszki szabálytalansága után ismét Petneházi végezhetett el szabadrúgást jó 25 méterről, lövés szerű beadása elsuhant a kapu előtt.
22. perc: Csorba jobb oldali beadásából Minczér lőhetett volna, de túl körülményes volt, kísérletében nem volt erő.
20. perc: A bal szélen érkező Yannick éles szögből lőtt fölé egy lecsorgó labdát.
17. perc: A mezőnyben a Debrecen játszott fölényben az első negyed órában, annak végén mégis nyíregyházi helyzetet jegyezhettünk fel – Petneházi közel harminc méterről, szabadrúgásból lőtt laposan a jobb oldali kapufa mellé.
10. perc: Yannick bal oldali beadását Szécsi öt méterről a felső lécre továbbította, majd Yannick 18 méteres lövését védte Sánta.
7. perc: Az első nyíregyházi szögletet követően Petneházi 19 méterről, balról lőtt, de lapos kísérlete jócskán mellé ment.
4. perc: A debreceniek szélső védője, Kuti merészkedett előre, a jobb szélről leadott lövése azonban lecsúszott, nem találta el a kaput.

Mindkét csapatnál vannak hiányzók sérülések miatt, illetve a vendégek mestere, Kondás Elemér alighanem már a Győr elleni hétvégi bajnoki rangadó miatt is pihenteti néhány kulcsemberét. A legszembetűnőbb változások ugyanis debreceni oldalon tapasztalhatók a bajnokságban megszokott alapcsapathoz képest, hiszen a címvédőnél olyan játékosok is szerepet kaptak, akik korábban még az NB I-ben sem játszottak. Közéjük tartozik az NB II-es DVSC-DEAC keretéhez tartozó védő, Kuti Krisztián, a középpályás Engel Alex és a bosnyák középpályás, Nenad Kiso, míg a vendégek csatára a 18 esztendős Szécsi Márk, aki eddig csak egyszer játszott az NB I-ben, 21 percet.

Elkezdődött a mérkőzés! A hazaiak kezdtek.

KEZDŐCSAPATOK:

NYÍREGYHÁZA: Sánta – Ambrusz, Benkő, Minczér, Ur – Pákolicz, Petneházi, Davidov, Szilágyi K. –Kovács Á., Csorba. Vezetőedző: Brekk János

DVSC-TEVA: Polekszics – Kuti, Ludánszki, Szűcs I., Engel – Lucas, Kiso, Spitzmüller , Yannick – Se. Bouadla, Szécsi. Vezetőedző: Kondás Elemér

 

MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK
Nyíregyháza Spartacus–DVSC-Teva 3–2
TOVÁBBI MAI MÉRKŐZÉSEK
Békéscsaba Előre (II.)–Vasas (II.) 0–1
Budapest Honvéd–Diósgyőri VTK 4–0
KORÁBBI EREDMÉNYEK
Dunaújváros-PASE–Siófok 2–1
Tiszaújváros FC–Dunakanyar-Vác 1–1
Létavértes SC 97–Szolnoki MÁV 0–1
Győri ETO–MVM Paks4–0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik