NS Panaszláda: Lötyögés az MTK-nál? „Nem volt szép tőle”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.27. 10:00
Aktuális, sőt kényes ügy, egy-egy tudósítás vagy rövid beszámoló kereteit szétfeszítő érdekes felvetés, vélemény, vita, azaz minden olyan téma, amely foglalkoztatja a sportért rajongókat, bekerül a Nemzeti Sport nem napi rendszerességgel jelentkező rovatába. A válasz reményében mi minden kritikát, panaszt, észrevételt továbbítunk annak, akit illet – ezúttal az MTK-t benntartani képtelen Tamási Zsoltnak.

Az MTK-val kieső Tamási Zsolt vezetőedzőt kérdeztük a csapattól távozó ukrán csatár, Jurij Kolomojec vádjairól, amelyek szerint napi egy „lötyögős” edzés volt csak az MTK-nál, és sem kondizni, sem pluszedzést végezni nem engedtek neki.

„Meglepődve olvastam a játékos szavait – mondta lapunknak Tamási Zsolt, aki a téli szünetben vette át az MTK irányítását. – Való igaz, hogy csak napi egy edzésünk volt, de azok nagyon intenzív, hetvenperces tréningek voltak, sok labdás gyakorlattal. Az ukrán futballista hozzáállásával, lelkesedésével nem volt baj, feltűnően sokat sprintelt a tréningeken, de a labdával való bánásmód finoman szólva sem volt az erőssége. Sok lemaradása volt technikailag, ezért sem értem, miért mondta, hogy nem volt lehetősége pluszedzésre, hiszen gyakran mi küldtük a fiatalokkal különedzésre. Egy héten négyszer kezdődött erősítésekkel a gyakorlás, így fogalmam sincs, miért nyilatkozott úgy, hogy nem volt mód az erőnlét fejlesztésére, ráadásul senki nem tiltotta meg neki a külön kondizást, miként a külön edzést sem, hiszen profiként, felnőtt emberként kezeltük a játékosokat. Azért is értetlenül állok a szavai előtt, mert mindenkinek mértük a teljesítményét, az összes adata megvan nekünk, online is figyeltük a futballisták edzésmunkáját. Panaszkodott, hogy a szélen játszattuk, nem középcsatárként. Az őszi tizenkilenc meccsünkön tizenkét gólt szereztünk csak, a szünetben muszáj volt csatárt szerződtetnünk, de idény közben ez nem könnyű. Úgy vásároltuk meg, hogy játékosmegfigyelőnk nem látta játszani, csak az InStaton néztük a statisztikáit. Láttuk, hogy harmadik az ukrán góllövőlistán, góljai nagy részét a szélről indulva szerzi. Nagy reményeink voltak vele kapcsolatban, ám nem váltotta be őket, miközben a csapat gólátlaga és fizikai állapota is javult, sajnos azonban ez sem volt elég a bennmaradáshoz. Jurij befelé forduló fiú, nem sikerült beilleszkednie, de a társai így is elfogadták, ezért sem volt szép tőle, hogy bírálta a csapategységet, mert ha valami jó volt ebben az együttesben, az a közösség, a csapatszellem.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik