NS: Mit keres Mutu Gyulán? Ki ünnepelte Gerát? - vasárnap

Vágólapra másolva!
2012.08.19. 00:05
A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk:

• És akkor a labdarúgó NB I derbije! Vasárnap újra összecsap az Újpest és a Ferencváros, hogy eldöntse, fél évig melyik szurkolótábor froclizhatja széles mosollyal a másikat. A remek hangulat garantált, a jó meccs pedig remélhető – ennek érdekében Kabát Péter és Böde Dániel is sokat tehet. Mit mond a két futballista? És a két tornászlegenda?
• És akkor a labdarúgó NB I derbije! Vasárnap újra összecsap az Újpest és a Ferencváros, hogy eldöntse, fél évig melyik szurkolótábor froclizhatja széles mosollyal a másikat. A remek hangulat garantált, a jó meccs pedig remélhető – ennek érdekében Kabát Péter és Böde Dániel is sokat tehet. Mit mond a két futballista? És a két tornászlegenda?

Minden, amit az NB I 4. fordulójáról tudni érdemes! Szombathelyen gól nélkül is remek parti? Siófokon mázlival nyert a Győr? Coulibaly kilenc perc alatt elintézte a Pécset? Gólok, pontok, osztályzatok és edzői nyilatkozatok. Volt, aki nem fogta vissza magát...

• Kétszázhatvanhat nap után játszott ismét a Premier League-ben Gera Zoltán, aki nem is álmodhatott volna ennél szebb visszatérésről az angol élvonal szombati nyitányán: a West Bromwich Albion 33 esztendős légiósa csaknem 25 méterről, pazar mozdulattal, jobb lábbal föld-levegő rakétát küldött a kapu jobb fölső sarkába, csapata pedig 3–0-ra legyőzte az 58. perctől emberhátrányban futballozó Liverpoolt. A mennyekben érzi magát? Őt ünnepelte mindenki? Újra a régi? A Nemzeti Sportnak őszintén válaszolt mindenre a meccs után!

EXKLUZÍV! A román Adrian Mutu hosszú és eseménydús pályafutást tud maga mögött, légióskodott Angliában és Olaszországban, jelenleg a Cesenát erősíti. A 33 esztendős csatárt Gyulán értük utol, ahol lapunknak adott interjújában elismerte, több klub is keresi, és reméli, hogy Románia legyőzi a magyar válogatottat a világbajnoki selejtező során. Na és szóba került egy rekord is...

• Ha azt vesszük, mekkora tehetségnek kiáltották ki a kétezres évek elején Risztov Évát, nyugodtan kijelenthetjük: korábban is összejöhetett volna az olimpiai aranyérem. A debreceni úszó azonban hálás a sorsnak, hogy ez a csodálatos siker csak most adatott meg a számára. Na de haragszik-e azokra, akik nem bíztak benne?

• Augusztus 20-án kora délután mindenkiből sprinter lehet, este pedig a Puskás Ferenc Stadionban ünnepelhetik sikert sikerre halmozó olimpikonjainkat. Közben ingyenesen beszerezhető jegyével a lelátóról figyelheti korunk legtehetségesebb magyar és külföldi atlétáinak egy részét, akik a helsinki Európa-bajnokságon, illetve a londoni játékokon érmeket, aranyakat nyertek. Kik is jönnek hozzánk? Avagy íme a gazdag ünnepi menü!

• A londoni olimpia első versenynapján szerzett harmadik helyével indította el a magyar éremlavinát a 48 kilósok között szereplő cselgáncsozó, Csernoviczki Éva. Ráadásul ő az első magyar női dzsúdós, aki dobogóra állhatott az ötkarikás játékokon. Rióban nagy dobásra készül. De vajon melyik súlycsoportban?

• Vasárnapi vendégünk nem szeretne az egyetemi tanárok között a legjobb pólós, a vízilabdázóknál pedig a legnagyobb tudós lenni, mert mindennek megvan a helye. Ezt vallja Magas István közgazdász-professzor, München (1972) olimpiai, Cali (1975) és Nyugat-Berlin (1978) világbajnoki ezüstérmese, Jönköping (1977) Európa-bajnoka. Miután mindkét közegben magasan jegyzik, van mire szerénynek lennie.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik