NS Hosszabbítás: a 70 éves Fazekas Lászlóban maradt hiányérzet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.13. 22:33
A Nemzeti Sport szombati számában megjelenő Hosszabbítás-mellékletből ajánljuk:

Olimpiai aranyérem, 9 bajnoki cím, 92 válogatott fellépés, az extraklasszis labdarúgó szerint mégsem kerek a pályafutása. Az október 15-én 70. születésnapját ünneplő Fazekas László a Nemzeti Sport szombati, Hosszabbítás című mellékletében többek között arról is beszél, mi okoz neki hiányérzetet.Fazekas László a Nemzeti Sport szombati, Hosszabbítás című mellékletében többek között arról is beszél, mi okoz neki hiányérzetet.

Az Ezüstcipővel (Fotó: Imago)
Az Ezüstcipővel (Fotó: Imago)

– Így volt minden jó, szép és tökéletes?
– Fantasztikus pályafutás áll mögöttem, amire büszke lehetek. Mégis van bennem jó adag hiányérzet. Soha nem szerettem panaszkodni, de ha már így rákérdezett, elsorolom, mi hiányzik az életemből.

– Nem hittem volna, hogy van ilyen…
– Először is ott lehettem volna négy világbajnokságon. 1978-ban Argentínában és 1982-ben Spanyolországban tagja lehettem a magyar válogatottnak, de ugyanezt élhettem volna át 1970-ben Mexikóban és 1974-ben Nyugat-Németországban. Fájó emlék az utóbbi kettő, hiszen már-már a kezünkben volt a repülőjegy, mégis elszalasztottuk az óriási esélyt. Hiányzik, hogy nem nyertünk nemzetközi kupát. Sem BEK-et, sem VVK-t. Legalább ennyire hiányzik, hogy később nem ülhettem le edzőként az Újpest kispadjára, és nem irányíthattam szövetségi kapitányként a magyar válogatottat.

– Jó, hogy ezt így kimondta.
– Minek mellébeszélni, álszenteskedni? Igenis megérdemeltem volna a lehetőséget, itt is, ott is. Újpesten állítólag egyszer szóba került a nevem, de akkor azt mondták, túl drága vagyok, nem tudnak megfizetni. Jó vicc. Velem soha senki nem tárgyalt. Így fogalmuk sem lehetett, hogy két forintért vagy kétmillió dollárért vállalok munkát. Ami a válogatottat illeti, UEFA-diplomát szereztem, itthon és külföldön futballoztam, Ezüstcipőt nyertem. Rengeteg tapasztalatot szereztem, s talán nem voltam rossz játékos. Ilyen háttérrel, múlttal igenis kipróbálhattak volna a nemzeti csapatnál. Nem tagadom, a mai napig fáj, hogy nem hívtak. Különösen, ha azt látom, hogy külföldről hoznak edzőket, akik meg sem érdemlik ezt a pozíciót.

Hogy Fazekas Lászlónak mi a véleménye Bernd Storckról, a jelenlegi magyar és belga válogatottról, a legendás Fazekas, Göröcs, Bene, Dunai II, Zámbó újpesti csatársorról, s kitől kapta a „Kapa” becenevet, kiderül Sinkovics Gábor interjújából.

És a Hosszabbításban még olvashat arról is, hogy…
…a november 11-én a Papp László Budapest Sportarénában életműkoncertet tartó Lovasi András miért nem lett tehetséges pécsi úszóból élsportoló. Csillag Péter interjúja
…miként és mikorra újul meg a Testnevelési Egyetem, melynek atlétikai csarnoka kereken két évvel ezelőtt vált a lángok martalékává. Kamler János beszélt Mocsai Lajos rektorral
…miért tűnt el a süllyesztőben a kilencvenes évek délnyugati futballfellegvára, Nagykanizsa. Csillag Péter riportja…
…hogyan vált beteg emberből boldog emberré a Magyar Kajak-kenu Szövetség korábbi elnöke, a veseátültetése után a igazi sportsikereket elérő Jakubovics Péter. Malonyai Péter interjúja

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik