NS: gengsztergól a Fradiban; a BL-diadal küszöbén a Győr?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.06. 23:54
A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk:

• A Ferencváros 3–1-es paksi győzelméből Muhamed Besic remek teljesítménnyel, no és egy emlékezetes szabadrúgásgóllal („Gengsztergól volt" – véleményezte sajátosan a találatát) vette ki a részét. A bosnyák védő szerint, a hátralevő négy fordulóban a pillanatnyilag ötödik Fradi végül felkapaszkodik a dobogóra. Vajon mire alapozza ezt?
• A Ferencváros 3–1-es paksi győzelméből Muhamed Besic remek teljesítménnyel, no és egy emlékezetes szabadrúgásgóllal („Gengsztergól volt" – véleményezte sajátosan a találatát) vette ki a részét. A bosnyák védő szerint, a hátralevő négy fordulóban a pillanatnyilag ötödik Fradi végül felkapaszkodik a dobogóra. Vajon mire alapozza ezt?

• Debrecen–Győr kupadöntő? Könnyen lehet, mert a Loki kedden a Vasast fogadja, amelyet 3–0-ra legyőzött a Fáy utcában, szerdán pedig az ETO FC 2–0-s előnyből kezd otthon a Videoton ellen. A kupadöntő sajátos hangulatáról Szekeres Tamást kérdeztük, aki nyolc fináléban vehetett részt, és hétszer magasba emelhette a trófeát.

• Nem Zsivóczky Gyulával a kispadon fejezi be a bajnokságot a Pápa, a klub vezetői hétfőn közös megegyezéssel szerződést bontottak a trénerrel. A szakmai munka irányítását a szezon végéig Kovács László veszi át – izgalmas hajrá elé néz a Lombard.

• Először úgy volt, hogy a hűvös szigetország, Izland válogatottja érkezik Magyarországra a forró nyárba felkészülési mérkőzést játszani, aztán változott az ellenfél, így június 6-án Győrben, az ETO-parkban Kuvait lép pályára. A világranglista 113. helyén álló csapat a technikás futball képviselője, szerb kapitánya pedig szó szerint halálos kaland részese volt.

Antonio Conte edző rugalmassága, Gianluigi Buffon csapatkapitányi tekintélye, Andrea Pirlo játékintelligenciája és Arturo Vidal kiváló formája: ezek a tényezők biztosan közrejátszottak abban, hogy a Juventus megvédte a bajnoki címét.

• Háromgólos előnyt szerzett a Larvik elleni Bajnokok Ligája-döntő első mérkőzésén a Győri Audi ETO KC, ráadásul idegenben. Igen, tudjuk, futott már neki előnnyel a finálé visszavágójának az ETO, aztán mi lett a vége – de szerintünk most más a helyzet. Kifejtjük.

Vas Márton és Sofron István is Németországba igazol Fehérvárról – amelynek volt kapusa, Adam Munro is megtalálta új csapatát –, és légiósnak állhat Szuper Levente is, avagy beindult a transzferpiac jégkorongban.

• A Formula–1-es idény első négy versenye után Kimi Räikkönen mindössze tíz ponttal van lemaradva az éllovas Sebastian Vetteltől, ám a finn jól tudja, hatékony fejlesztések nélkül mit sem ér az eddigi vitézkedése, ezért arra buzdítja a Lotust, hogy kétszer olyan keményen dolgozzon, mint a Red Bull. A 2007-es világbajnok örül, hogy a mezőny megérkezett Európába.

• Három éve rendeznek hazánkban túraautó-világbajnoki futamot, s három éve a Formula–1 után ez a második legfontosabb esemény a Hungaroringen. Ez elsősorban Michelisz Norbertnek köszönhető, a magyar fiú kedvéért kerekedik fel több tízezer ember azon a hétvégén, ő az, aki miatt megtelnek a lelátók. És aki miatt a piros-fehér-zöldbe jócskán vegyül narancssárga és fekete (a Zengő-csapat színe). Meg lehet ilyenkor jól fogalmazni az érzéseket?

• Ha kedd, akkor Köztér! Magyar különítmény érkezik Szegedre a hétvégi kajak-kenu világkupára – csaknem tucatnyi ország képviseletében... Kik, honnan, és miért alakult így? Továbbá: óvodába vagy bölcsődébe járatnák-e olvasóink Lanzafamét és Martínezt, s megértő-e a két Honvéd-futballistával szakírónk?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik