NS: Fiola meglepné a Fradit; Niko még nem Robert – szombat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.26. 00:30
A Nemzeti Sport szombati számából ajánljuk:
♦ Újpest–MTK rangadó lesz szombaton az NB I-ben, amely előtt az egykori MTK-s, immár újpesti Kálnoki Kis Dávid elmesélte Galambos Dánielnek, milyen emlékeket őriz a sosem alattomos, de minden hájjal megkent Torghelle Sándorról, aki maga is elismeri, hogy nem mostanában fogják összetéveszteni egy ma született báránnyal, de a meggondolatlan cselekedetekkel már leszámolt.

Fiola Attila, a Puskás Akadémia válogatott védője úgy véli, bár csapata kilencedik a bajnokságban, kis szerencsével a második helyről is fogadhatná a listavezető Ferencvárost, és azt mondja, ha hisznek a sikerben, meglephetik a százszázalékos éllovast. Roland Lamah, a vendégek szélsője hajszálnyit más véleményen van, és azt fejtegeti, hogy nem szabad, hogy a Fradit elaltassa a 17 pontos előny a Puskással szemben.

A székely, a cigány és a vatikáni himnusz egymás után ritkán hangzik el, de mint Csillag Péter riportjából kiderül, ez csak az egyik különlegesség volt a sok közül a Velencei-tó partján.

Nikolics Nemanja még nem annyira népszerű Lengyelországban, mint Robert Lewandowski, de jó úton halad: Pietsch Tibornak azt is elárulta, mi ad neki erőt ahhoz, hogy kihozza magából a maximumot.

♦ Szombaton megkezdi szereplését a női röplabda-válogatott az Európa-bajnokságon. Az elhunyt bátyját gyászoló szövetségi kapitány, Jan De Brandt a rajt előtt a felkészülés műhelytitkait is megosztotta Papp Bálinttal. Infografikánk pedig azoknak is segít, akik eddig összekeverték a liberót a feladó-átlóval, Vacsi Evelint Szombathelyi Szandrával, és eddig azt sem tudták, mekkora nyomás uralkodik a labda belsejében.

♦ Zsoldos Barna sötét jövőképet fest a Formula–1-ről, legalábbis ha a Red Bull, a Toro Rosso és a Lotus egyszerre dobja be a törölközőt, ami ugyebár benne van a pakliban. Persze ez csak a legrosszabb forgatókönyv...

♦ Hosszabbítás mellékletünk ma a szokásosnál is szórakoztatóbbnak ígérkezik: Cseh László-portrésorozatának harmadik részében Csurka Gergely a mi Lacink Michael Phelps viszonyrendszerében igazít el; Szabó Gábor interjújában az egykori röplabdafenomén, Torma Ágnes idézi fel a sportág sikerkorszakát a maga egyéni stílusában; Pietsch Tibor az egykori kispesti Legnagyobb Királyt látogatta meg új udvarában, gyerekek között, akiknek Pisont István bölcsen megtiltotta a tetoválást, a testékszert, de még a hülye frizurákat is; Hódy László, a kosárlabda halhatatlanja nemcsak sportpályafutását meséli el, de még az ötvenes évek munkaszolgálatban töltött borzalmas hónapjaira is humorral emlékezik; Szabó Noémi testépítő világbajnok pedig azt is elárulja, mennyi munka és mennyi lemondás van egy ilyen vb-cím mögött, és milyen az, mikor az emberben már csak annyi folyadék van, hogy sírni még épp tudjon.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik