NS: a Vasas nagy napja; tökös csávó az uszodában – vasárnap

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.23. 00:05
A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk:
• Ragyogóan védte a rangadón a Vasas hálóját Nagy Gergely, aki tizenegyest hárított, közeli lövések után tisztázott, így a Honvéd elleni mérkőzésen rengeteget tett hozzá csapata győzelméhez. Végül egy gól döntött a forduló rangadóján, s mivel Felix Burmeister találatával az angyalföldiek legyőzték a listavezető Honvédot, a Videoton pedig pontokat veszített, mindhárom együttes versenyben maradt a bajnoki címért folyó egyre izgalmasabb küzdelemben. Közben a ferencvárosi Gera Zoltán a 38. születésnapját mesterhármassal ünnepelte. Az OTP Bank Liga 28. fordulójának érdekességei.

• A jégkorong divízió 1/A-világbajnokság nyitómeccsén válogatottunk csapatkapitánya, Bartalis István káprázatos mozdulattal, a lábai közül ütötte a korongot az ukránok kapujába – ez is kellett, hogy kínkeserves, de karakterépítő győzelemmel kezdjük a tornát. Szűcs András helyszíni tudósítása

• Két másodperc miatt úszott el az arany: a tornászok kolozsvári Európa-bajnokságán Berki Krisztián késve kezdte meg lólengésgyakorlatát, ezért büntetést kapott, s második lett – Dévai Boglárka ugrásban bronzérmet szerzett. A nap történéseit összefoglaló Kovács Erika természetesen az érintetteket is megszólaltatta.

Joó Abigél bronzérmet szerzett a cselgáncsozók varsóikontinensbajnokságán. A 78 kilósok helyosztóján ipponnal nyerő magyar pályafutása során ötödször állhatott fel az Európa-bajnoki dobogóra. Rác Benedek Balázs helyszíni tudósításából az is kiderül, hogy Joó edzője, Pánczél Gábor miért vett fel alsónadrágos malacokat ábrázoló nyakkendőt.

• Elvitte a show-t a 17 éves „tökös csávó” – Sós Csaba szövetségi kapitány minősítette így az úszók országos bajnokságán 100 méter pillangón világranglista-7. idővel nyerő Milák Kristófot.

• A fiatalok sportjával foglalkozó Junior-mellékletünk tartalmából: Labdarúgó NB I-es edzők a „fiatalszabály” létjogosultságáról, tanulságairól; Elköszönt az utánpótlás-korosztálytól a juniorok között sikert sikerre halmozó párbajtőröző, Siklósi Gergely.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik