Ferencváros: a férfiak után a női labdarúgók is a BL-ben

MURÁNYI DOMONKOS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)MURÁNYI DOMONKOS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)
Vágólapra másolva!
2020.06.18. 17:30
null
A Ferencváros októberben ismét megméretheti magát a Bajnokok Ligája selejtezőjében (Fotó: <a href="https://www.fradi.hu/" target="_blank">fradi.hu</a>)
A Ferencváros 2–1-re legyőzte hazai környezetben az MTK-t a női NB I-ben a Bajnokok Ligája-indulásért rendezett párharc harmadik, mindent eldöntő mérkőzésén, így a következő idényben ismét a zöld-fehérek képviselhetik Magyarországot az elitsorozat selejtezőjében.

Varga Attila, az MTK vezetőedzője a közvetítő M4 Sportnak a mérkőzés előtt azt mondta, az esetleges tizenegyespárbajra nem, a rögzített játékhelyzetekre azonban készültek, mégis ezek okozták csapata vesztét a Bajnokok Ligája-indulásról döntő csata harmadik felvonásán.

A meccs egyperces gyászszünettel kezdődött, a felek és a kilátogató több mint 250 szurkoló a magyar és a világ vízilabdasportjának két legendás alakjára, Kárpáti Györgyre és Benedek Tiborra emlékezett.

A találkozó elején az MTK meglepte a hazaiakat, sokkal bátrabban kezdett, mint arra a zöld-fehérek számítottak, és a bátor futballnak egy gól formájában hamar meg is lett az eredménye: az 5. percben Nagy Lilla beadása után Nagy Ágnes fejjel nem találta el a jól labdát, amely így Németh Loretta elé került, aki szép mozdulattal, nagy erővel a bal alsó sarokba lőtt (0–1).



Nem várt könnyű feladat a Ferencvárosra, hogy fordítson, pláne nem úgy, hogy a párharc első mérkőzésén még pályára lépő alapemberei közül ketten is hiányoztak: Vágó Fanni a múlt heti meccs hajrájában ijesztőnek tűnő térdsérülést szenvedett, ezért nem játszhatott, Csiki Anna pedig Európa egyik legerősebb bajnokságába, Svédországba igazolt, és csütörtökön már új együttesében, a Göteborgban lépett pályára felkészülési meccsen.

Az FTC-nek a hiányukban nem is ment igazán jól a játék, a kombinatív támadások és a szép passzjátékok többnyire elmaradtak, mégis sikerült fordítania még az első félidőben. A 33. percben Pusztai Sára szögletét követően Szabó Viktória egyenlített fejjel (1–1), majd a játékrész hosszabbításában egy kapu előtti kavarodás végén Szőcs Réka kapus rárúgta a labdát saját csapattársára, a volt ferencvárosi Nagy Ágnesre, akiről a saját kapujába pattant a labda (2–1 – öngól).



Az FTC vezető gólja az MTK ellen

Év végi összefoglalókba illő góllal vette át a vezetést az FTC Női Labdarúgás az MTK Hungária FC Női Labdarúgó csapat ellen. Maradjunk annyiban, hogy nem...



A szünet után a zöld-fehérek kézben tartották a meccset, és úgy őrizték meg előnyüket, hogy a vendégek nem is igazán tudták komoly próbatétel elé állítani a védelmüket. Az MTK csak szenvedett, nem volt benne a játékában a gól, az FTC megérdemelten nyert – így a következő idény elején, októberben ismét a Ferencváros szerepelhet magyar klubként a Bajnokok Ligája selejtezőjében.

S ha már Varga Attila szavaival kezdtük a beszámolónkat, zárjuk is le az ő mérkőzés utáni értékelésével; a férfiaknál korábban a másod- és a harmadosztályban is dolgozó szakember az M4 Sportnak azt mondta, csapata csütörtöki teljesítménye nemhogy a BL-induláshoz, de az NB I-hez és legfőképpen a klubhoz is méltatlan volt.

NŐI NB I
PÁRHARC A BAJNOKOK LIGÁJA-INDULÁSÉRT
3. (UTOLSÓ) MÉRKŐZÉS
Ferencváros–MTK 2–1
(2–1)
Budapest, Kocsis Sándor Sportközpont, 250 néző. V: Berke
Ferencváros: Barti – Szabó V., Zlidnis, Hasanbegovic, Mosdóczi – Pusztai S. (Németh D., 78.), Aleksic (Tóth R., 31.), Papp L. (Nagy V., 23.) – Kocsán, Fenyvesi, Diószegi (Czellér, 78.). Vezetőedző: Dörnyei Balázs
MTK: Szőcs – Nagy L. (Méry, 78.), Demeter, Turányi, Pinczi – Csányi D., Farádi-Szabó (Tóth B., 78.), Nagy Á. (Stefán, a szünetben) – Magyarics, Németh L., Pápai E. (Mayer, 64.). Vezetőedző: Varga Attila
Gólszerző: Szabó V. (33.), Nagy Á. (45+3. – öngól), ill. Németh L. (5.)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–1 a Ferencváros javára

PERCRŐL PERCRE

94. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS, BL-INDULÓ A FERENCVÁROS!

93. perc Barti elkap könnyedén egy távoli ívelést.

90. perc Németh elvéti a balon Demeter passzát, egy percet kell még kibírnia gól nélkül a bajnoksághoz a Fradinak, egy perc alatt kellene gólt szereznie az orosz rulettért az MTK-nak.

88. perc Stefán passzát Csányi ballal tízről a jobb felső mellé tekeri, de les. Németh távolija távolról sem jó, 3 perc a ráadás!

86. perc Németh ellöki a 16-os előtt Mosdóczít, szabadrúgás, 18-ról, amely középre tart.

80. perc Czellér veszélyes bal oldali beadása Demeteré.

78. perc Pusztait Németh Diána váltja a hazaiaknál, Diószegit pedig Czellér. Nincs több hazai csere. A másik oldalon Méry Rita be, Nagy L. helyére, BÚCSÚMÉRKŐZÉS! Tóth Barbara Farádi-Szabót váltja.

69. perc A kötelező pihenő után Szőcs jön ki nagyon szépen egy szögletre, lökik őt, de akkor is elüti a labdát Fenyvesiék elől. A másik kapu előtt Papp ment fejjel a jobb sarok és a bevetődő Németh elől, fejjel.

67. perc Szabó fejese a vendégkapusé egy korner és egy védők által fejelt gyertya után.

66. perc Diószegit és Zlidnist kell ápolni, Pinczivel ütköztek egy szöglet után. Diószeginek a vádlija görcsölt be egy rossz földetérés után.

64. perc A 16 éves Pápai helyén a 15 éves Mayer Zsófia az MTK-ban.

62. perc Fenyvesi szereli csoda szép becsúszással a 16-oson belül Csányit.

60. perc Nagyon hamar elhalnak az MTK-támadások, egyre közelebb a nem hivatalos bajnoki aranyhoz a Fradi.

58. perc Pápai fejel az ötösről a bal sarok mellé egy jobb oldali szöglet után.

Kissé csapongóvá vált a mérkőzés, hazai mezőnyfölénnyel.

54. perc Ismét a hazai középcsatár helyzetben, nyolcról, középről a jobb alsó mellé lő, majd szögletet reklamál. Leperdült a lábáról Szabó beadása.

48. perc Fenyvesi lő az ötös jobb sarkának előteréből, 13 méterről kapura, balra eldőlve fogja a labdát Szőcs.

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Nagy Ágnest Stefán Barbara váltotta a szünetben.

Remekül kezdett az MTK, helyzetekkel és góllal, két kényszerű csere után fordított a Fradi, teljesen megérdemelten.

45+4. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45+3. PERC GÓL, Szabó jobb oldali szöglete után középen csak pattog a játékosok között a labda ide-oda, végül a kapus rárúgja azt NAGY ÁGNESRE, akinek bal lábáról egy méterről a bal alsóba pattan a labda. 2–1!

45+2. perc Hazai korner még a végére, Pusztai bal oldali beadását a bal alsóba sodorná az ötösről Hasanbegovic, de vetődve nagyot véd Szőcs. A légiós már másodszor szerez így majdnem gólt, ez lehet a figura.

Három perc a ráadás.

44. perc Csányiba nagyot rúg bevetődve Pusztai Sára, sárga lap.

42. perc Kocsán megy el szépen a jobbon, beadása elsuhan az ötösön Diószegi előtt!

40. perc Pusztai bal oldali beadása után Nagy V. lőhet hatról kapura, jobbal, de ment az elé bátran kivetődő Szőcs.

36. perc Demeter passzát Pusztai két csel után jobbal 14-ről nem sokkal tekeri a bal alsó mellé!

33. PERC EGYENLŐ! Pusztai ad be jobbról jobbal egy szögletet, SZABÓ VIKTÓRIA az ötös túlsó, azaz jobb sarka elől elegánsan a kapu túlsó sarkába fejeli a labdát, félmagasan. 1–1!

31. perc Aleksicet Róth Rebeka váltja a hazaiaknál.

30. perc Mosdóczi kiheverte a kapott rúgásokat, balról a jobb felső mellé emel 11-ről.

28. perc Nagy L. lő kissé jobbról, tízről jobbal a hazai kapusba.

26. perc Aleksic összefejel Csányival, felreped a bosnyák légiós szemöldöke. Vérzik, ápolás. Csere lesz.

23. perc Papp nem tudja folytatni, Nagy Viktória váltja.

23. perc Németh lő el ballal nem sokkal a túlsó sarok mellett, Hasanbegovic mellől, az ötös bal csücskéről.

22. perc Pápai elhúz a balon, ballal bead, de remekül lép közbe az ötösön Pusztai, és ment a gólra éhesen érkező Németh elől.

19. perc Papp lesérül, fennakadt cselezés közben rajta Demeter, Papp húzta a rövidebbet. Ápolás, alighanem csere lesz. Az oldalvonal mellett ápolják még picit, mert a remény hal meg utoljára.

Berke Balázs a játékvezető, Szert és Buzás Balázs a két partjelző, Radványi Ádám a tartalék játékvezető.

15. perc Kemény mezőnyjáték, a szenvedő fél Mosdóczi, akit kétszer is megrúgnak. Aleksic távoli szabadrúgását Hasanbegovic az ötösről a kapu közepébe passzolja, de les. Jó döntés, nem is passzolta, mellkassal tette a hálóba a labdát a bosnyák légiós, csoda elegánsan.

11. perc Csányi lő jobbal 24-ról méterekkel a bal felső mellé.

10. perc Szabó ad be jobbról szögletet, ment Pinczi, ismétlés, Zlidnis jobbal kapura lő az ötös rövid sarka elől, tíz méterről, Csányi beleér, jobbra vetődik a kapus, aki ment a kapufa segítségével.

7. perc Magyarics bal oldali beadását Csányi jobbról 12-ról a kapushoz rúgja.

Idénybeli 8. találata.



5. PERC VEZET AZ MTK! Nagy L. jobb oldali beadását Nagy Á. nem találja el jól az ötös előtt, fejjel, az ötös bal sarkáról NÉMETH LORETTA ballal a bal alsóba lő, kapásból, nagy erővel, szép mozdulattal! 0–1!

3. perc Papp szereli a balon Némethet, majd Hasanbegovic ballal lő 21-ről, Németh testtel és magához szorított jobb kezével blokkol.

2. perc Kocsán rúg oda keményen Nagy Ágnesnek.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A mérkőzés előtt megemlékeztünk Benedek Tiborról és Kárpáti Györgyről.

A hazaiak zöld-fehér mezben és zöld nadrágban, a vendégek világoskék mezben és fekete nadrágban.

„KÖZLEMÉNY. Az FTC, összhangban a Magyar Kormány és a Magyar Labdarúgó Szövetség döntéseivel úgy határozott, hogy nem alakít ki úgynevezett Sport zónát az FTC-MTK összecsapáson, továbbá nem korlátozza a nézők elhelyezkedését a lelátón. Természetesen a befogadóképesség és a vendég nézők létszáma ettől még csak egy határig lehetséges, ez konkrétan annyit jelent, hogy összesen 800 néző lehet jelen, ebből 10 százaléknyi, azaz 80 helyet tudunk a vendég szurkolóknak biztosítani. A vendégszurkolók részére a belépési pont a Horog utca felőli bejárat! Jegyértékesítés nem lesz, belépés és helyfoglalás érkezési sorrendben lehetséges.”

Vágó Fanni sérült.

Amint arról ITT beszámoltunk, talán már most megvan a magyar női labdarúgás nyári átigazolási időszakának legnagyobb híre, ugyanis az FTC-Telekom alig húszévesen már stabil felnőtt válogatott, egyszeres magyar bajnok és háromszoros kupagyőztes, rendkívül tehetséges középpályása, Csiki Anna Európa negyedik legerősebb bajnokságába, Svédországba, a BL-főtáblás Göteborg FC-hez igazolt, már ott is tartózkodik – írja a fradi.hu.

A vezetőedző elmondta, továbbra sem számíthat Olivera Milunovics és Palkovics Nóra játékára, rajtuk kívül viszont mindenki bevethető állapotban van.

A versenykiírás értelmében amennyiben 90 perc elteltével döntetlen áll az eredményjelzőn, azonnal büntetőrúgások következnek. A BAJNOKAVATÁSI ceremónia is elmarad a koronavírus miatt.

„Bízom benne, hogy 90 perc alatt megnyerjük a mérkőzést, és nem kerül sor a tizenegyesekre, mert az már mindig lutri. Ahogy az első két összecsapás előtt, ezúttal is gyakoroltuk a tréningeken a büntetőket.. Mindenképp csökkenteni kell a játékosaink közötti távolságot, mert messze játszunk egymástól, ezért nem annyira folytatólagos a játékunk. Ezt a táblánál és a videózás során is megbeszéltük a lányokkal. Az edzéseken természetesen ezt is gyakoroltuk a kis játékok során.″

„A kényszerszünet előtt remek fizikai állapotban voltunk, ennek visszaesését egyértelműen a labdás edzések hiánya okozza. Három hét alatt nem lehet újra a csúcson lenni, éppen ezért a terhelés-pihenés megfelelő arányának megtalálása mellett készülünk, az edzések időtartamban rövidebbek, viszont a kis területeken zajló gyakorlatok miatt pörgősebbek″ – adott helyzetjelentést a csapata állapotáról és felkészüléséről Varga Attila vezetőedző az mtkbudapest.hu-n.

Ma eldől, melyik csapat indulhat a Bajnokok Ligája selejtezőjében, a Ferencváros vagy az MTK?

ÜDVÖZÖLJÜK ÖNÖKET A NŐI NB I ÖRÖKRANGADÓJÁNAK ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik