Németország: terrorgyanú, házkutatás a Honvéd-játékosnál

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.11. 16:48
null
Enisz Ben-Hatira eddig egy bajnoki gólt szerzett a Honvédban, az MTK ellen februárban (Fotó: Török Attila)
Összehangolt terrorellenes akció keretében szerdán a német rendőrség házkutatást tartott a Honvéd télen szerződtetett labdarúgója, Enisz Ben-Hatira berlini otthonában is.

 

Kilenc német szövetségi államban összesen 800 rendőr vett részt az akcióban, amelynek célkeresztjében két olyan segélyszervezet (Ansaar International, WWR Help) áll, amelyek hivatalosan krízis sújtotta országoknak (pl. Szíria, Szomália) gyűjtenek segélyeket, ám a német rendőrség gyanúja szerint valójában egy szélsőséges szervezethez, a palesztinai Hamaszhoz juttatják el azokat.

A német t-online.de szerint a tunéziai származású (és korábbi válogatott) Enisz Ben-Hatira charlottenburgi otthonában azért tartottak házkutatást, mert a futballista korábban több segélyakció során együttműködött az Ansaar Internationallel. A beszámolók szerint egyik korábbi csapata, a Darmstadt 98 éppen azért vált meg tőle, mert a klub vezetősége nem nézte jó szemmel ezt a tevékenységét.

A Honvéd a hivatalos honlapján azt írja: „Klubunk természetesen már februárban, Enisz Ben-Hatira leigazolásakor is tisztában volt a labdarúgó múltjával, az őt ért vádakkal. Ben-Hatira elmondta nekünk, hogy a vádak alaptalanok. Mi mindaddig hiszünk játékosunk ártatlanságában, amíg be nem bizonyosodik annak az ellenkezője.”

„Nem tudom, miért történt ez, sajnálom, hogy próbálják befeketíteni a nevemet, s nagy kár, hogy ilyen dolgokról kell beszélnem, hogy megint kapcsolatba hoztak a terrorizmussal – idézi a honvedfc.hu Enisz Ben-Hatirát. Ha legközelebb jönnek, akkor ajtót nyitok nekik szívesen, akár a mosdóban, akár a pincében vagyok. Csak hagyjanak békén ezekkel a vádakkal, hiszen semmi közöm hozzájuk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik