Könyves duplázott, nyert a két 11-esét értékesítő ZTE a Diósgyőr ellen

Vágólapra másolva!
2020.09.26. 19:15
A labdarúgó NB I 5. fordulójában a Zalaegerszeg hazai pályán Könyves Norbert duplájának köszönhetően 3–1-re legyőzte a Diósgyőrt. Korán vezetést szerzett a ZTE, amely az első félidő közepén egy jóindulatúan megítélt tizenegyessel tovább növelte az előnyét. Hegedűs János révén ugyan közvetlenül a szünet előtt szépített a Diósgyőr, ám a második játékrészben már csak a zalaiak lőttek gólt, így első hazai győzelmüket aratták ebben a bajnokságban.
Babati (balra) ismét veszélyesen játszott, Hegedűs János fejes gólja pedig csak a szépítéshez volt elegendő
A GÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK! (Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap)
Babati (balra) ismét veszélyesen játszott, Hegedűs János fejes gólja pedig csak a szépítéshez volt elegendő A GÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK! (Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap)

LABDARÚGÓ NB I
5. FORDULÓ

ZTE–DVTK 3–1 (Könyves 8., 31. – a másodikat 11-esből, Koszta 77. – 11-esből, ill. Hegedűs J. 45.)
Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 2825 néző. Vezette: Antal Péter

ÉLŐ SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS ITT!

Némi hátrányból kezdte a találkozót a Diósgyőri VTK, ebben az idényben ugyanis még nem játszott idegenben tétmeccset. A Ferencváros elleni bajnokiját a fővárosi együttes kérésére elhalasztották, a Balassagyarmat elleni Magyar Kupa-mérkőzését pedig a Nógrád megyei csapatnál regisztrált pozitív koronavírustesztek miatt csak októberben pótolják. Így aztán Feczkó Tamás vezetőedző gárdája három hónap elteltével lépett újra pályára Miskolctól távol, mindez azonban nem lehet mentség a nyolcadik percben kapott gólra, amely előtt Antal Botond a kapujában maradt, a két belső védő, Hegedűs János és Szűcs Kornél a visszazárással foglalatoskodott, esélyük sem volt fejelni, így a nyáron érkező Könyves Norbert az ötösön belülről zavartalanul megszerezhette a vezetést a házigazdának. Amely a legutóbbi öt hazai bajnokija közül csupán egyet nyert meg, igaz, a június 19-i, Bp. Honvéd feletti siker (2–0) éppen az élvonalbeli tagság meghosszabbítását jelentette.

1–0

A három és fél hónappal ezelőtti eseményekkel viszont már nem foglalkoznak Zalaegerszegen, miként a Diósgyőrt sem igazán vágta földhöz, hogy hátrányba került. A piros-fehérek némiképp szokatlan felállásban futballoztak, mert a középső támadó Mirko Ivanovszki a bal szélen, az eltiltott Gheorghe Grozav helyén kapott szerepet, a center pozíciójában pedig Sztefan Drazsics. A hátrányba kerülő vendégek támadtak, olykor agresszíven letámadtak, s némi mezőnyfölényt is kiharcoltak, de gólhelyzetet nem alakítottak ki. Sőt a 30. percben már két góllal vezetett a ZTE FC, miután Könyves Norbert tizenegyesből is betalált.

2–0

A büntetőt megelőző szabálytalanságnál Szűcs Kornél valóban buktatta a csatárt, csakhogy néhány pillanattal korábban Könyves Norbert a két kezét is használva szerzett szabálytalanul előnyt a diósgyőri védővel szemben, s a vendégeknek járt volna szabadrúgás. A játékvezető – helytelenül – csupán a tizenhatoson belüli szabálytalanságnál ítélt, s ekkor már idegessé váltak a diósgyőriek, a reklamálás miatt sárga lappal figyelmeztetett Molnár Gábor a tizenegyes előtt és után is válogatott szidalmakat vágott a játékvezetőhöz, ráadásul a középkezdést követően Bojan Szankoviccsal is összeakaszkodott. Az önuralmát elveszítette, pedig időközben csapattársa, Iszlai Bence nyugalomra intette, miként Feczkó Tamás is a kispad mellől, nehogy a játékvezető kiállítsa. Aztán Molnár Gábor lehiggadt, s hasznára is vált a csapatának, mert a 45. percben gólpasszával szorosabbá vált a mérkőzés.

2–1

Amikor a szurkoló pénzt áldoz a hazai futballra, valami hasonlót vár el cserébe, mint amit a második félidőben kapott. Tekintsünk el a pontatlan átadásoktól és a folyamatos játékot megakadályozó szabálytalanságoktól – az átlagosnál kicsivel nagyobb iram, a számtalan kapura lövési kísérlet, valamint a küzdeni akarás dicséretes volt. A meccsnek ebben a szakaszában a hazaiaknál Vass Patrik és Gergényi Bence, a vendégeknél Hegedűs János és Antal Botond teljesítménye érdemelt elismerést, utóbbié azonban csak a 76. percig, amikor is rutintalan fiatalokat idézve buktatta Szánthó Regőt az alapvonal közelében. A jogosan megítélt büntetőt a 24. évét éppen szombaton betöltő, ráadásul miskolci születésű Koszta Márk magabiztosan értékesítette, s ezzel el is dőlt a találkozó, az előző idényben pedig éppen csak bennmaradó kék-fehérek a harmadik helyre léptek előre a tabellán.

3–1

„Örülök, hogy kétszer is betaláltam, de a győzelem megszerzésének főleg. Köszönet jár Babati Benjáminnak, amiért átengedte a lehetőséget, elvégre ő az első számú tizenegyesrúgó. Megtaláltuk az edzővel a közös hangot, sikerül megvalósítani, amit elvár tőlünk, de még sokat kell dolgoznunk, hiszen sok új játékos van a keretben” – mondta a duplázó Könyves Norbert az M4 Sportnak.

ÉLŐ SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS ITT!

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA
1. Puskás Akadémia 4 3 1 8–5 +3 9
2. Mol Fehérvár 4 2 2 11–6 +5 8
3. Zalaegerszegi TE 5 2 2 1 11–7 +4 8
4. Ferencvárosi TC 3 2 1 8–2 +6 7
5. Mezőkövesd 5 2 1 2 5–5 0 7
6. Kisvárda 4 2 2 7–8 –1 6
7. MTK Budapest 5 1 2 2 5–10 –5 5
8. Újpest FC 4 1 1 2 7–9 –2 4
9. Paksi FC 5 1 1 3 7–10 –3 4
10. Diósgyőri VTK 4 1 1 2 6–9 –3 4
11. Budafoki MTE 4 1 1 2 4–7 –3 4
12. Budapest Honvéd 3 1 2 6–7 –1 3
NB I, 2020–2021, 5. FORDULÓ
SZEPTEMBER 25., PÉNTEKHELYSZÍNNÉZŐSZÁM
JÁTÉKVEZETŐ
Puskás Akadémia–Mezőkövesd 1–0
Felcsút, Pancho Aréna782
Bogár Gergő
SZEPTEMBER 26., SZOMBAT
Paks–MTK 4–0 Paks, Városi Stadion1398
Erdős József
ZTE–DVTK 3–1
Zalaegerszeg, ZTE Aréna2825
Antal Péter
SZEPTEMBER 27., VASÁRNAP
18.00: Honvéd–Újpest (Tv: M4 Sport)
Budapest,Új Hidegkuti Nándor StadionSolymosi Péter
JANUÁR 27., SZERDA
17.00: Budafok–FerencvárosBudapest, Budafoki MTE Sporttelep
17.00 Kisvárda–Mol FehérvárKisvárda, Várkerti Stadion
Az NB I állása és a góllövőlista itt!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik