NB I: Varga Roland lábai olyanok, mintha fegyverek lennének – Doll

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.04. 19:40
A gól nélküli első félidő után a Ferencváros hazai pályán 2–1-re legyőzte a Debreceni VSC-t a labdarúgó NB I 15. fordulójában. A találkozó után így értékeltek a vezetőedzők.

A DVSC vezetőedzője, Herczeg András azzal kezdte a sajtótájékoztatót, hogy gratulált a győzelmet arató Ferencvárosnak.Herczeg András azzal kezdte a sajtótájékoztatót, hogy gratulált a győzelmet arató Ferencvárosnak.

„Sajnos egy kétperces rövidzárlat a vereségünket okozta ezen a mérkőzésen. Az első játékrészben lassabban mentünk át védekezésből támadásba az eddigi találkozókhoz képest. Határozatlanok voltunk elöl, és a Ferencváros mezőnyfölényben játszott. A második félidőben jött a már említett rövidzárlat, sajnos akkor két gólt kaptunk. A végén mindent elkövettünk a győzelemért, de sajnos csak szépíteni sikerült."

A debreceni szakember szerint nehezítette a helyzetüket, hogy Varga Kevin a hajrában cserét kért, mert rúgást kapott a combjára, éppen akkor, amikor lendületben volt a Loki.

„Ha három hónappal ezelőtt valaki azt mondja, hogy a mi csapatunk rangadót játszik ma a Ferencvárossal, akkor nem biztos, hogy mindenki elhitte volna. Ám ezen a meccsen is mindent megtettek a srácok, emelt fejjel jöhettek le a pályáról."

Az FTC vezetőedzője, Thomas Doll természetesen nagyon boldog volt.

„Nagyszerű közönség előtt sikerült három pontot szereznünk. Azt gondolom, hogy a védekezést az egész mérkőzésen jól oldottuk meg. Az első félidőben jó néhány helyzetet kidolgoztunk, de gyakorlatilag hiányoztak az utolsó passzok, hogy ziccerek alakuljanak ki. Természetesen a szünetben beszélgettünk arról, hogy bátrabban, nagyobb nyomással kell játszanunk. Főleg, hogy a második játékrészben a szurkolók felőli kapuba támadtunk."

A német tréner szerint minden játékosa szenvedéllyel futballozott, és egy darabig a hangulat is vitte a csapatot előre.

„Természetesen kemény munka volt, hiszen nem szabad elfelejteni, hogy a Debrecen kilenc mérkőzésen keresztül maradt veretlen. Újra egyesült a Fradi család, szép délutánt élhettünk át, mindenki boldogan élvezheti a hétvégét. A fiúk az elmúlt hetekben nagyszerű munkát végeztek, most a jövő hétvégén pihenhetnek egy kicsit, ez mindenki számára jól fog jönni."

Az immár 13 gólos Varga Roland teljesítményével kapcsolatban megjegyezte: még nagyszerűbb, ha hozzátesszük, hogy az elmúlt két hétben nem tudott teljes értékű edzésmunkát végezni.

„Láthatjuk, hogy remek szériában van, gyakorlatilag a lábai olyanok, mintha fegyverek lennének. A szünetben azt mondta, hogy »mester, érzem, ma biztosan gólt fogok lőni!«"



LABDARÚGÓ NB I
15. FORDULÓ

FERENCVÁROS–DVSC 2–1 (Varga R. 58., Priskin 60., ill. Jovanovic 84.)
Budapest, Groupama Aréna, 19 125 néző. Vezette: Andó-Szabó
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik