NB I: Van der Meer kifakadt; Bódog kiherélte volna magát, ha miatta nem nyernek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.21. 21:55
A Diósgyőri VTK a „kettős rangadó" második mérkőzésén 2–1-re nyert a Budapest Honvéd ellen Debrecenben az NB I 13. fordulójában. A találkozó után így értékeltek a vezetőedzők.

A kispestiek holland trénere, Erik van der Meer szerint a küzdelmes mérkőzésen az 1–1-es végeredmény lett volna igazságos.Erik van der Meer szerint a küzdelmes mérkőzésen az 1–1-es végeredmény lett volna igazságos.

„Az első gól egy rossz bedobás után született, legalábbis a játékvezető rossznak ítélte meg, utána az ellenfél dobhatott, és megszerezte a vezetést. Egy szép góllal egyenlítettünk. Ezek után is kiegyenlített volt a mérkőzés, ezért fájó, hogy a játékvezető két olyan büntetőt is megítélt, ami szerintem nem volt jogos. Az elsőnél egyszerűen belerohantak a játékosba. A másodikat megnéztem hússzor a videoelemzőnk segítségével. Ezzel egyszerűen nincs mit csinálni. Bobál Dávid elrúgta tisztán a labdát, és ahogy esett el, nem tudta kontrollálni a testét. Ez óriási hiba volt a játékvezető részéről. Sajnos nem először teszik ezt velünk, a Debrecennek is megadtak egy jogtalan tizenegyest ellenünk. Ez már a sokadik eset. Nehéz úgy dolgozni és motiválni a futballistákat, hogy egy döntéssel tönkreteszik a kőkemény munkánkat."

A Nemzeti Sport újságírója arról kérdezte a kispesti szakembert: hogyan tudnak kilábalni a gödörből?

Jó játékvezetéssel. Ha azt akarjuk, hogy a magyar futball fejlődjön és felemelkedjen, akkor ahhoz mindenkinek hozzá kell tennie. Nemcsak a játékosoknak kell egyre jobbnak lenniük, hanem a labdarúgás többi szereplőjének is. Emellett szükség volna a párbeszédre. Szükség lenne arra, hogy a játékvezetőket lehessen kritizálni. Ez így egyirányú utca, a játékvezetők azt tehetnek, amit akarnak. Értelemszerűen a hazaiak most ezzel elégedettek és boldogak, hiszen nyertek, de ha összességében nézzük, akkor nekik is volt már elég sok sérelmük. Fel kell erre hívni a figyelmet, ha azt akarjuk, hogy az egész magyar futball javuljon."

Van der Meer azt is kifogásolta, hogy kevés idejük maradt bemelegíteni a Debrecen–Haladás mérkőzés után, szerinte ezt lehetett volna rugalmasabban kezelni, öt-tíz percet csúszhatott volna a második találkozó kezdése.

A diósgyőriek vezetőedzője, Bódog Tamás természetesen sokkal elégedettebb volt. Egyetértett abban, hogy küzdelmes találkozót láthatott a közönség.

„A végén a slusszpoén tökéletes befejezés volt számunkra, mert az ellenfélnek már nem maradt lehetősége a válaszra. Nyertünk a bajnok ellen, úgyhogy örülünk."

A Nemzeti Sport ezután az első, kimaradt tizenegyes előtti szituációról kérdezte.

„Normális esetben a játékosok döntik el, ki rúgja a büntetőt, én viszont beszóltam, hogy inkább Ugrai lője. Ám soha többet! Ha őszinte akarok lenni, kiheréltem volna magamat, ha emiatt nem nyertünk volna. Azért szóltam be, mert eddig mindig berúgta. Aztán hallottam, hogy azért nem ő akarta rúgni, mert az utolsó edzésen kétszer is kihagyta. De én erről nem tudtam."

Bódog szerint a kettős rangadó szenzációs esemény volt, örülne, ha többször játszhatnának ilyen mérkőzéseket.

„Szerintem minden fél élvezte. Na jó, talán nem minden fél, de a semlegesek biztosan."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik