A paksi csereember gyorsan betalált, de az Újpest pontot mentett

Vágólapra másolva!
2019.08.17. 19:18
1–1-es döntetlent játszott egymással az Újpest és a Paks a labdarúgó NB I harmadik fordulójában az Illovszky Rudolf Stadionban.
Küzdelmes mérkőzésen ikszelt az Újpest a Pakssal (Fotó: Török Attila) – GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!
Küzdelmes mérkőzésen ikszelt az Újpest a Pakssal (Fotó: Török Attila) – GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!

NB I
3. FORDULÓ
Újpest FC–Paksi FC 1–1 (Szankovics 69., ill. Könyves 57.)
Budapest
, Illovszky Rudolf Stadion, 2349 néző. Vezette: Solymosi

Nagy volt az öröm a vendégszektorban, a paksi drukkerek ugyanis kitörő örömmel fogadták, hogy a Fraditól visszatérő Böde Dániel újra egészséges, így Tomiszlav Szivics vezetőedző természetesen a kezdőbe állította. Persze áldozattal járt a center beállítása, hiszen a legutóbb a Bp. Honvéd ellen 3–1-re megnyert meccsen jól futballozó Könyves Norbert csak a kispadról figyelhette a társait. Valamit valamiért, szokták mondani, mindenesetre a meccs elején úgy tűnt, hogy jól döntött a paksiak szakvezetője, mert a combizomhúzódásból felépülő csatár hasznosan futballozott, még akkor is, ha az Újpest kapuja közelébe csak elvétve került. Ám becsületére legyen mondva, rengeteget küzdött Litauszki Róberttel, s a védekezésből is kivette a részét.

Az angyalföldi albérletben futballozó lilák alaposan belekezdtek. Gyorsan, pontosan futballoztak, s a 4. percben a vezetést is megszerezhették volna, ám a kényszerből a középcsatár posztján futballozó Obinna Nwobodo közeli lövése a bal kapufa tövénél hagyta el a játékteret. A félidő hajrájára alábbhagyott az újpesti lendület, a Paks okosan, már a hazai térfélen letámadott, ezzel alaposan megzavarta az Újpest hátsó alakzatát.

Csak a csapatkapitány, Litauszki nem ijedt meg, hatalmas harcot vívott a levegőben Bödével, a földön pedig a gyors Hahn Jánossal, aminek áldozatául is esett. A 39. percben ugyanis látványosan szerelte a paksi csatárt, ám az amúgy is fájós combja ismét meghúzódott, így cserét kért. Nebojsa Vignjevics vezetőedzőnek át kellett szerveznie a csapatát: Vincent Onovo lett a belső védő, Obinna Nwobodo a középpályára húzódott vissza, a csereként pályára lépő Dzenan Burekovic a bal oldali védő posztjára került, a balhátvéd Balázs Benjámin pedig középcsatárrá lépett elő.

Szünet után a Paks is szerkezetet váltott – legalábbis védekezésben –, ha ugyanis az Újpest támadott, a 4–1–3–2-es hadrend 4–1–4–1-re változott úgy, hogy a Böde mellett futballozó Hahn egy sorral visszalépett, és leginkább Obinna Nwobodót tartotta szemmel. Mégsem ez az átszervezés hozta meg a változást, hanem Könyves Norbert becserélése. A gyors csatár ugyanis alig lépte át az oldalvonalat, máris vezetést szerzett csapatának.

A gól után ismét változtatott az újpestiek szakvezetője: Obinnát előbbre tolta egy sorral, s hogy stabil maradjon a középpálya, beküldte Kovács Lórántot. Rögvest jött is az egyenlítés Bojan Szankovics révén, s ettől kezdve már az Újpest akarata érvényesült. Vignjevics együttese védekezésre kényszerítette a vendégcsapatot, s csak az volt a kérdés, mikor szerzi meg a vezetést, ezért aztán nem kis izgalmak között játszották az utolsó tíz percet.

Összességében nagy taktikai csatát hozott a meccs, a két edző – mint valami sakkozó – úgy húzogatta játékosait ide-oda a pályán. Egyik lépését a másik ellenlépése követte, ettől lett igazán élvezetes és változatos a döntetlenre végződő találkozó. 1–1

A TALÁLKOZÓRÓL RÉSZLETESEN ITT OLVASHAT!

NB I, 2019–2020, 3. FORDULÓ
AUGUSZTUS 17., SZOMBATHELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Debreceni VSC–ZTE FC 3–2
Debrecen, Nagyerdei StadionKassai Viktor
4150
Ferencváros–Kaposvár 1–0
Budapest, Groupama ArénaIványi Zoltán
6891
Mezőkövesd–PAFC 1–0
Mezőkövesd, Városi StadionBognár Tamás
2214
Mol Fehérvár FC–DVTK 5–1
Székesfehérvár, Mol Aréna SóstóBogár Gergő3586
Újpest FC–Paksi FC 1–1
Budapest, Illovszky Rudolf Stadion Solymosi Péter
2349
Bp. Honvéd–Kisvárda 1–3
Budapest, Új Hidegkuti Nándor StadionPintér Csaba
2500
TABELLA •GÓLLÖVŐLISTA

AZ ÁLLÁS
1. Mol Fehérvár FC 3 3 11–3 +8 9
2. Mezőkövesd Zsóry FC 3 3 4–1 +3 9
3. Debreceni VSC 2 2 7–3 +4 6
4. Kisvárda 3 2 1 5–5 0
6
5. Paksi FC 3 1 1 1 4–3 +1 4
6. Újpest FC 3 1 1 1 4–5 –1 4
7. Ferencvárosi TC 1 1 1–0 +1 3
8. Puskás Akadémia FC 3 1 2 3–4 –1 3
9. Diósgyőri VTK 3 1 2 4–8 –4 3
10. Zalaegerszegi TE FC 2 2 2–4 –2 0
11. Kaposvári Rákóczi FC 3 3 3–7 –4 0
12. Budapest Honvéd 3 3 3–8 –5
0

Az 1. fordulóból a Ferencváros–Debrecen, a 2. fordulóból a Zalaegerszeg–Ferencváros mérkőzést halasztották el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik