Nem tudta legyőzni az Újpest a Budafokot, dupla kiállítással ért véget a meccs

Vágólapra másolva!
2020.08.23. 17:42
null
Simon Krisztán gólja (Fotó: Török Attila)
Lendületes kezdés után Simon Krisztián találatával megszerezte a vezetést az első félidőben az Újpest a Budafok ellen az NB I 2. fordulójában, de a folytatásban a frissen beállt Zsóri Dániel kiegyenlített, így mindkét fél egy-egy pontot szerzett végül.


LABDARÚGÓ NB I

2. FORDULÓ

Újpest–Budafok 1–1 (1–0)
Budapest,Szusza Ferenc Stadion, 2861 néző.Vezette:Zierkelbach
Gólszerzők: Simon K. (35.), ill. Zsóri (69.)
Kiállítva: Risztevszki (95.), ill. Zsóri (95.)

ÉLŐ SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS ITT!

 

Újoncokból nem volt hiány az Újpest és a Budafok mérkőzésén: miközben a vendégcsapat frissen feljutó tagja az élvonalnak és még sohasem játszott az NB I-ben az Újpesttel, Zierkelbach Péter is az első találkozóját dirigálhatta a legfelső osztályban. Igaz, a légkör nem volt ismeretlen számára, hiszen alapvonali játékvezetőként már több élvonalbeli meccsen szerepet vállalt.

Óriási kapusbravúrral indult a meccs: a 3. percben Dzenan Burekovic 18 méteres, ballábas szabadrúgását követően gyönyörű vetődéssel ütötte szögletre a labdát jobb kézzel a levegőben úszó Póser Dániel. Az első percek újpesti rohamai azt jövendölték, hogy ez a találkozó a hazai támadók és a budafoki védelem folyamatos ütközeteinek jegyében telik. A lila-fehérek az első perctől kezdve igyekeztek a kapuja elé szegezni az újoncegyüttest, nyilván már csak az erődemonstráció szándékával is. Tíz percnek kellett eltelnie, hogy a vendégcsapat kiszabadulhasson kicsit a szorításból – addig jószerével a felezővonalat sem lépte át a labdával –, és Kovács Dávid rövid sarokra leadott lövése révén majdnem vezetést is szerzett, ám a labda nem sokkal a jobb kapufa mellé ment.

Miután a kezdeti újpesti rohamok nem jártak sikerrel, kissé visszavett a tempóból a Predrag Rogan edzette csapat, és bár továbbra is kezdeményezőbb volt, a félidő közepére szinte teljesen kiegyenlítődött a játék. Mind bátrabban léptek fel a budafokiak, mind tovább merték tartani a labdát, és a legkevésbé sem érződtek rajtuk a pánik jelei.

Nem is csoda, ha ilyen kapus áll a gólvonalon! A 29. percben ugyanis Póser Dániel néhány másodperc alatt kétszer mentette meg együttesét a góltól: előbb vetődve hárította Simon Krisztián 14 méterről leadott ballábas, lapos lövését, majd a mozdulat után elég fürgén talpra tudott ugrani ahhoz, hogy a kipattanót közelről rászúró Obinna Nwobodo lövését is hárítsa.

Ám a 35. percben már a kapus sem segíthetett: Lirim Kastrati jobb oldali beadása után a középen érkező Simon Krisztián hat méterről védhetetlenül a hosszú sarokba küldte a labdát. Csizmadia Csaba, a vendégek vezetőedzője hiába reklamált, mondván, az akció azzal indult, hogy Obinna Nwobodo szabálytalanul szerelte Takács Ronaldot a középpályán, Zierkelbach Péter megadta a gólt. A televíziós visszajátszás az edzőt igazolta, a légiós valóban eltalálta Takács Ronald lábát. Búslakodni nem volt idő: egy perccel később könnyen megduplázhatta volna előnyét az Újpest, mert Nikola Mitrovics 17 méteres szabadrúgása után csak centikkel ment a labda a jobb kapufa mellé.

A második félidő a vezetése tudatában magabiztosan játszó Újpest mezőnyfölényével indult, és meglepően kényelmes tempóban telt el az első tíz perc. Így aztán felvillanyozóan hatott, a hazaiaknak pedig figyelmeztetésként, hogy az 58. percben Kulcsár Kornél csaknem egyenlített szabadrúgásból. A jobbról, éles szögből leadott lövést Banai Dávid és a jobb kapufa együttes erővel „hárította” – az újpestit amúgy másodszor segítette ki a kapufa, az első félidő végén ugyanis egy szögletet elnézett, akkor a hosszú oldali kapufát érintette a labda.

Az újabb szabadrúgás után viszont már megszületett a budafoki egyenlítő gól! Hat perce volt a pályán Zsóri Dániel, amikor előbb kiharcolt egy szabadot néhány centivel a tizenhatos vonala előtt, majd pedig ballal kíméletlenül becsavarta a labdát a bal felső sarokba – mestermunka volt a Puskás-díjas fiatal támadótól.

Heves rohamokat indított ezután a győzelem megszerzéséért az Újpest, de próbálkozásai nem jártak sikerrel, és több esetben inkább a budafoki ellentámadások jelentettek nagyobb gólveszélyt. A lefújás előtti másodpercekben a játékvezető még kiállította kakaskodásért Zsóri Dánielt és Kire Risztevszkit is, ám az eredményre ez már nem lehetett hatással.

Igazságos a döntetlen, mindkét csapat veretlen maradt.

AZ ÁLLÁS
1. MTK Budapest 2 1 1 4–2 +2 4
2. Újpest FC 2 1 1 3–2 +1 4
2. Budafoki MTE 2 1 1 3–2 +1 4
4. Diósgyőri VTK 1 1 2–1 +1 3
5. Zalaegerszegi TE 2 2 4–4 0 2
5. Mol Fehérvár 2 2 4–4 0 2
7. Ferencvárosi TC 1 1 1–1 0 1
8. Paksi FC 2 1 1 2–3 –1 1
8. Mezőkövesd 2 1 1 2–3 –1 1
10. Puskás Akadémia 0 0–0 0 0
11. Kisvárda 1 1 1–2 –1 0
12. Budapest Honvéd 1 1 1–3 –2 0
NB I, 2020–2021, 2. FORDULÓ
AUGUSZTUS 21., PÉNTEKHELYSZÍNNÉZŐSZÁM
JÁTÉKVEZETŐ
Mezőkövesd–ZTE 1–1Mezőkövesd,Városi Stadion2018Solymosi Péter
MTK–Budapest Honvéd 3–1Budapest,Új Hidegkuti Nándor Stadion3199Pillók Ádám
AUGUSZTUS 22., SZOMBAT
Mol Fehérvár–Paks 1–1
Székesfehérvár,Mol Aréna Sóstó3231
Karakó Ferenc
AUGUSZTUS 23., VASÁRNAP
Újpest–Budafok 1–1
Budapest,Szusza Ferenc Stadion2861Zierkelbach Péter
SZEPTEMBER 4., PÉNTEK
20.00:Kisvárda–Puskás AkadémiaKisvárda,Várkerti Stadion
A FERENCVÁROS–DVTK BAJNOKIT ELHALASZTOTTÁK!
Az NB I állása és a góllövőlista itt!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik